Open Innovation | Crowdsourcing

חדשנות פתוחה באמצעות קהילות דיגיטליות, זה יהיה נושאו של הפוסט הנוכחי. אסקור בפניכם עשר קהילות של מותגים שונים מכל רחבי העולם שמשתמשים בכוח של הקהילות למטרות מגוּוָנות. המהלך מתבטא בהיערכות משותפת לרעיונות החדשניים לגבי בניית חברה בגישה פתוחה יותר, שקופה ומשתפת. הדבר נעשה על ידי יצירת מעורבות חזקה עם בסיס מחזיקי עניין- לקוחות, עובדים, ספקים, למידה מפרי מוחו היוצר של ההמון שתכופות מניב רעיונות שלא היו צצים בשום דרך אחרת, חיזוק הזרוע הCSRית של החברה ועוד. כתמיד אני מאמינה שדרך דוגמאות של אחרים ניתן ללמוד ולקדם את הערוץ העסקי שלנו ולכן, אספתי לכם 10 דוגמאות מהן וודאי תוכלו ללמוד ולהחכים בנושא וכמו כן, לקחת לארגז כלי העבודה שלכם. 

Clorox Connects | זוהי הקהילה של המותג Clorox המאפשרת לו לעבוד ביחד עם הלקוחות, וכן עם משקיעים ושותפים. היא למעשה פועלת מזה זמן רב וכך יוצרת קשר עם בסיס רחב של מחזיקי עניין. כדאי לכם לעקוב אחר הקהילה הזו, הם מציפים במסגרתה באופן קבוע נתונים על התקדמות הפרויקט על ידי פוסטים עדכניים השזורים בסיפורים קטנים מהתהליך.

Lego Cuusoo | לגו הוא מותג שמשכיל לפתח מסלול של נגיעות חכמות בלקוחות, במיוחד מול המשתמשים הקבועים. הם פתחו את שערי הקהילה הזו כמקום לייצר חדשנות פתוחה עם בסיס לקוחותיהם. במסגרת הקהילה ניתן להציע רעיונות שונים ובמקביל להיחשף לרעיונות שנמצאים בתהליך, כמו כן לקרוא בבלוג על התוצאות המדהימות שהפיקו מהמהלך הזה. 

P&G Connect+Develop | קהילת חדשנות של פרוקטר אנד גמבל שמצהירה במפורש שהיא נוסדה למטרת חיבור לקהלי היעד שלה ולרעיונות שעשויים להגיע מהם- בכל העולה על דעתם סביב הנושא של מוצרי ניקיון. כדאי לשים לב למסר החד משמעי של הקהילה המושתת על פתיחות לגבי רעיונות, חיבור ופיתוח. בכך נותנת פרוקטר הבטחה ברורה להגשים את הרעיונות המוצלחים שיעלו במהלך זה, בהשקעת סכום כסף המוקצב למשך שנת פעילות. 

Kraft Collaboration Kitchen | קראפט קוראת לקהל הרחב לבקר במטבח החדשנות שלה, ולהגות יחד איתה רעיונות טובים שראויים לצאת לאור- מתוך החזון שלפיו רעיונות מוצלחים יכולים להגיע מכל מרחבי הרשת ולכן חשוב לפתוח את האופציה לכולם. קראפט היא חברה שידועה ביכולותיה הדיגיטליות החזקות ובטיפוח הקהילתיות שלה. החברה שואפת לגעת בגולשים מכל רחבי העולם ויודעת איך לחבר אותם דרך הסיפורים שהיא יוצרת וגם סיפורים חיצוניים שמתחברים לעולם התוכן שלה. לפנינו אחת הנגיעות היפות של החברה שמזמינות לקוחות, וכן צרכנים להיות שותפים להפקת המוצרים שמופצים מטעם החברה. מראֶה האתר שהיא הקימה מאוד אסתטי וכך גם הבהירות של הפלואו. 

Fiat Mio | ב2011 פיאט חברת הרכב- יצרה מהלך מרשים, חדשנות פתוחה שאפשרה לקהל לבוא עם רעיונות ולהמציא ביחד את הרכב העירוני של המותג. יחד עם השותפים מהקהל הרחב הם ייצרו דגם בשם  פיאט מִיוֹ (“הפיאט שלי”). את ההשקה של הדגם הם תכננו לפסטיבל קאן ביוני- פסטיבל הקריאטיב בו נחשפה למעשה המכונית לראשונה, וכל באי הפסטיבל יכלו להיחשף למהלך ולאופן הכנתו מאחורי הקלעים. באתר שצירפתי ניתן לראות את שלבי המהלך ואת המוצר הסופי. ממליצה בחום.

Reckitt Benckiser | עוד קהילה מעניינת של חברת רקיט בנקיזר, שמנכיחה את מנכ”ל החברה בפרונט של הקהילה וקוראת לקהל הרחב לבוא ולקחת חלק ביצירת מוצרים חדשים. שימו לב לכך שחברות יצרניות הן הראשונות להשתמש בכלי החדשנות הפתוחה- כי הן מי שעסוקות יומם וליל באתגר של המצאת מוצרי העתיד- זה מה שבונה להן את היתרון התחרותי. לכן, פעילות חכמה בקהילות מסוג זה יכולה לספק עבורן עוגן אמיתי לשיתוף ולמציאת חומר גלם רענן ליצירת מוצרים חדישים. חשוב לשים לב שבקהילה זו הקריאה נועדה בעיקר לאיסוף רעיונות אך גם לגילוי טכנולוגיות חדשות- כי זו הזדמנות נפלאה לפתוח ציר פעולה ולקיים שיחה מַפרה מול סטארטאפים בתחום הטכנולוגיה ולהזמין אותם לחשוף רעיונות ופתרונות שיתרמו להתפתחות החברה.

Lufthansa | קהילת החדשנות של לופטנזה שעושה משהו מאוד מיוחד. מידי פעם היא בוחרת באתגר אחר שסביבו יוצעו רעיונות בכיווּן חדשנות. הפעם למשל (כפי שתראו בצילום מסך שצירפתי לכם לרשומה) האתגר המוצע הוא להעלות רעיונות סביב שירות לקוחות. החברה מנהלת את הקהילה במעין תחרות סביב הנושא- ולאחר בחינת הרעיונות שהתקבלו מחליטה מה ניתן להוציא לפועל. וכמובן- ברוח החדשנות הפתוחה, תוך כדי המהלך היא משקפת את התוצרים שנמצאים בשלבי פיתוח. מרשים בעיני שהם מייחסים את  חזון החדשנות לא רק למוצרים אלא גם לתהליכים כדוגמת נושא שירות הלקוחות. 

Challenge.gov | כמובן שגם ממשלות יכולות לקחת חלק ביצירת קהילות של חדשנות פתוחה, כי מי אם לא התושבים יודעים מה צריך ועל מה יש לחשוב מחדש- שהרי הלקוח והמשתמש הם הגורם הכי חכם שבנמצא. הקהילה הזו שהוקמה מטעם ממשלת ארה”ב- קוראת לאזרחים לבוא ולהציע רעיונות בתחומים נבחרים, נותנת להם ביטוי ומזמינה אחרים לככב אותם, להגיב עליהם ולחוות דעה. 

Dell Ideastorm | אחת הקהילות הותיקות ביותר, קהילה של דל שיוצאת באמירה עם הבטחה בצידה,  בואו להציע רעיונות שמסוגלים להפוך למציאות. כחלק מהפעילות של הקהילה- הם מציפים את הרעיונות שזכו בהצבעות ועל ידי כך משקפים את המעורבות של הקהילה ואת הרעיונות שנוצרו תוך כדי האינטראקציה- עד כה נאספו יותר מ500 רעיונות. הקהילה מופיעה בדמות רשת חברתית ומעודדת מאוד לתגובותיות, תיחור וכיכוב הרעיונות כי מאחורי הרעיון הקהילתי עומד הרצון החזק של המותג לערב את הגולשים בקביעת מתוך הבנת עתיד עולם הטכנולוגיה ועל כן הצפי שלהם הוא ליצור קשר אמיץ ונאמן עם המותג דל.

Brightideas.KLM | קראוד מבריק מבית KLM שבניגוד לפעילויות האחרות של קראוד סורסינג שמוכרות לנו- כאן ההתמקדות בקהל היעד מפתיעה ומעוררת השראה. הקהילה מתקיימת במטרה להמציא רעיונות שנועדו לטובת ילדים, כשהשופטים מטעם הקהילה הינם כמובן- ילדים. חברת התעופה ההולנדית שממשיכה להפתיע בדיגיטל יצאה הפעם במהלך שקורא לגולשים להעלות הצעות הממוקדות לקהל הצעיר. האתר עצמו כל כך יפה שממש אסור להחמיץ.

מילת סיכום. מקווה שהסיור ב”ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות” של חדשנות דיגיטלית במסגרת קהילתית תרם לכם והעלה בראשכם אי אילו מחשבות, רעיונות וכיווני יצירה באשר לאתגרים שלכם. מבטיחה להמשיך ולעדכן אודות מיזמים נוספים שאמצא בסיורים הדיגיטליים המרתקים שלי ברשת. 

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.