אין ספק שהרכישה של- Dynamic Yield באמצעות מקדונלד’ס הרעישה את התעשייה באופן טבעי- גם כי מדובר בשחקן מקומי אשר נרכש על ידי מותג גלובאלי ענק וגם מתוקף העניין ברעיון מאחורי מיזוג כזה של טכנולוגיה אל חברה שעוסקת במזון מהיר.
הרכישה הזו מנסחת בעיני את השינוי שהעולם שלנו עובר.
למי שראה את הסרט המייסד, ניתן לצפות בתהליך הטרנספורמטיבי של אותן שנים- ממחשבה שרשת המזון המהיר מייצגת כמקום מפגש קהילתי, (בסרט היא ממש מושוות לכנסייה עבור כולם)- עד למותג גלובאלי, עם זהות אחודה בכל העולם- ושוב חוזר חלילה לBrend אשר מותאם לרמה הלוקאלית, שונה בכל מקום- מנוסח מבחינה בריאותית בצורה אחרת בכל מדינה, חושב לוקאלי עם האמצעים הגלובאליים ובסופו של דבר הופך לפרסונאלי באמצעות אותה רכישה של דיינמיק יילד.
מזכיר לכם משהו ? לי אישית זה ממש מעורר את אותו הפעמון והפזמון של תהליך השינוי במותגים חובקי עולם, אשר מצאו את עצמם מנסחים את האסטרטגיה שלהם כ-Think Global act Local, ומנקודה זו כולם חושבים כיצד ניתן : לטרגט, להפוך לפרסונאלי, לפגוש צרכים אישיים וקונטקסטואלים.
אז החברה השקיעה כ-300 מיליון דולר בטכנולוגיה ובינה מלאכותית, פלטפורמה של דיינמיק יילד אשר מאפשרת לשנות את התוכן שמוצף למשתמשים בתוך נכסים דיגיטליים, בצורה המתכתבת עם היסטורית השימושים והמקום ממנו הגיעו אל האתר או האפליקציה. הרעיון הוא לעשות רולאאוט מהיר לכל הסניפים בארה”ב על פי דיווחים שונים במדיה ולעזור למקדונלד’ס לקצר את התהליך והדרך באתגר הטרנספורמציה.
מקדונלד’ס יכולה להשיג מכך מספר דברים שונים : מתפריטים פרסונאלים שנמצאים ברצפת המכירה, עד לניהול של האופרציה בסניפים השונים בעולם זאת מתוך השענות על הדטה והטכנולוגיה של דינמיק יילד.
הרכישה הזו ללא ספק תאפשר למקדונלד’ס לעשות שימוש בדטה של לקוחות, יחד עם מקורות מידע נוספים כמו : זמני שיא ברשת, מזג אוויר, זמן ביום ועוד נקודות דטה אשר מייצגות טרנדים אותם ניתן לנתח ולעבוד באלגורתמיקה… יכולות הבינה המלאכותית תאפשרנה לחברה לנתח את המידע באופן אוטומאטי ולהגדיר אילו מוצרים צריך לדחוף לאילו לקוחות על מנת להגדיל את המכירות. המסעדות תוכלנה בסופו של דבר להכיר לקוחות שנכנסים לסניף זאת במבוסס על הדטה ההיסטורית שלהם ועל הקניות הקודמות, מה שיכול לייצר חוויה פרסונאלית.
האינסייטים הללו יוכלו להיות מוטמעים בכל המסעדות, מהקיוסקים לשירות עצמי ועד לנקודות המכירה של הDrive True- האינטרפייס הדיגיטלי יאפשר לשנות את ההצעה והצגתה מבוסס המשתמש שנכנס והדטה המנותחת באמצעות האלגוריתמיקה.
תפריט דינאמי גם יכול לעזור למקדונלד’ס ליעל את האופרציה של העסק, ולשנות את הפריטים שמוצגים לפי עומסים ועוד.
זו למעשה קריאת השכמה לכל הקמעונאים שצריכים לחשוב כיצד הם מכניסים ומטמיעים טכנולוגיות מתקדמות ובינה מלאכותית לתוך תהליכי המכירה הפייזים שלהם- יחד ובחיבור למאמצי האיקומרס. הרעיון בהכנסת מימד פרסונאלי לתוך התהליכים, יחד עם דטה מגוונת ומשתנה ומחירים שיכולים להפוך לדיפרנציאלים על פי ביקושים ועומסים כמו גם במידול רמת השירות לצרכנים שונים- יכולים לפתוח עידן חדש של רווחיות ושיטה אחרת להסתכל על גרף ההיצע והביקוש.