הפוסט הזה מתמקד במחקר וכלי אסטרטגי נהדר של- PWC. גם המחקר וגם היוטיליטי מציפים שאלת היפותזה מעניינת ששווה לכל אחד מכם להתחבר אליה והיא : האם לארגון שלכם יש דיגיטל IQ ?
אני מייבאת לכם לכאן את הנקודות המרכזיות שיוצאות מהמחקר, ומצמידה עבורכם את הכלי על מנת שתוכלו לשחק בו. בתחתית הרשומה הוספתי את המחקר המקורי על מנת שתוכלו לקחת ממנו תובנות באופן עצמאי, למי שרוצה להחשף לכלי רצ”ב- Link.
אם כן, מהו השביל לטרנספורמציה דיגיטלית אמיתית ? כיום, כל הדרכים מובילות לדיגיטל, מאסטרטגיות עסקיות ועד לאקסקיושן טכנולוגיות דיגיטליות הפכו להיות ליסודות של כל מה שאנחנו עושים. כמעט כל ארגון מחפש לדייק את האתגרים שלו ומנסה להבין כיצד להפוך לארגון דיגיטלי, אבל רק 20 אחוז מהארגונים שלקחו חלק במחקר של PWC אותו עורכים כבר שש שנים ברציפות, מגדירים את עצמם כארגונים שהפכו להיות למצויינים בדיגיטל, כאלו שמחזיקים- Digital IQ גבוה.
אז מה זה בכלל דיגיטל IQ ? למעשה, מדובר במה שמגדיר האם חברות מבינות את הערך העסקי של הטכנולוגיות- ומקפלות את ההבנה הזו אל המרקם של החברה.
המחקר של PWC מגלה כי ישנן חמש התנהגויות ארגוניות שעושות את ההבדל ומאפשרות לעסקים לבנות ערך ססטינבילי מהטמעת טכנולוגיות דיגיטליות, ולגדל משם עסקים חכמים יותר ואף חדשים. העסקים במחקר הזה שמחזיקים דיגיטל IQ גבוה הם כאלו שכפי הנראה יעשו פרפורמנס עסקי הרבה יותר משמעותי מהאחרים בכל הקשור לצמיחה ל-Growth, חדשנות והתכנות לעסקים חדשים במרחבים שלא נגעו בהם בעבר !
אז מה הם למעשה חמשת הפרמטרים שקובעים את הIQ הדיגיטלי של החברה ?
פרמטר ראשון : מנכל”ים הופכים לפעילים אקטיבים ו”אלופים” בפני עצמם בכל הקשור ליוזמות דיגיטליות.
כשבאים לחשוב כיצד טכנולוגיות יגרמו לטרנספורמציה של העסק והתעשייה, מובילים ומנהיגים שונים וגם מחלקות IT- משתפים את החששות שלהם בנודע למספר האיומים שמונעים את הצמיחה, Growth- איומים כגון העובדה שאין את ההבנה המידית לכך שצריך לפעול מהר, שיש להבין ולאמץ את היוזמות הטכנולוגיות על מנת שהחברה תמשיך להיות תחרותית- וכל אלו הופכים לפקטורים לוחצים ומשמעותים שכן התחרות מתגברת ומגיחה מכיונים שונים.
בחברות שממש מצליחות להוביל את השינוי מנהיגים באופן טבעי הופכים להיות לכאלו שמבינים את האיומים האסטרטגיים והופכים לשותפים אקטיבים לדחיפה ולשינוי– אין צורך להסביר ולהכביר במילים את העובדה שכשראש החברה מחויב לתהליך מסויים ורוצה בו, זה גורם באופן טבעי לחברה להתפתח לגדול ולזוז הרבה יותר מהר.
81 אחוז מהחברות המובילות ביותר- שלקחו חלק במחקר זה ענו כי ה-CEO המנכ”ל אקטיבי בכל הקשור להובלת יזמויות של IT באסטרטגיה של החברה, חשוב רק לאמר כי הנוכחות האקטיבית של מנכ”לים בדרך כלל מובלת גם על פי סוג התעשייה, תוכלו לראות את החלוקה לתעשיות בגרף הבא :
פרמטר שני : סמנכ”ל מערכות מידע וסמנכ”ל שיווק, צריכים לדעת לנהל מערכת יחסים חזקה וטובה מבוססת עבודה משותפת.
כשזה מגיע לדיגיטל IQ- מאמינים בPWC כי ישנה חשיבות גבוהה ליחסים מעולים מקצועיים בין בעלי תפקיד שאמונים על עולמות תוכן ספציפים בחברה והקשר בין האנשים הוא הכרחי לטובת ההצלחה.
הקשר בין בעלי תפקיד שונים הוא משמעותי, אבל המחקר של 2014 העלה שקשר- CIO-CMO הפך להיות למהותי ביותר, 70 אחוז מהחברות המובילות אומרות כי יש להם קשרי עבודה חזקים בין הסמנכ”לים, וזאת יחסית לחברות שאינן מובילות בהן ישנה נוכחות הרבה פחות חזקה לקשר העומדת רק על 45 אחוז. עושה גם רושם משמעותי שהרבה מאוד חברות שהן Consumer Facing מראות ממוצע שהוא בינוני ומטה ליכולת של בניית יחסי עבודה בין ה-CIO-CMO.
פרמטר שלישי : חברות שמחפשות בחוץ אחר חדשנות ורעיונות ואינן נשענות רק על החומר האנושי יזמי הפנים ארגוני.
חדשנות נחשבת כמפתח להצלחה עסקית והעדפה הראשונה בקרב הרבה חברות, מנכ”לים בכל העולם שמים את פרמטר השירותים והמוצרים החדשניים- כקומפוננט משמעותי באסטרטגיה וככזה שיוצר צמיחה. זאת הנחת יסוד שמבוססת על דטה של הרבה מאוד שווקים אשר סוקרת חדשנות מטעמים שונים כגון : כניסה לשווקים חדשים, כניסה לשותפויות אסטרטגיות, רכישות ומיזוגים ועוד. החברות המובילות ביותר שהשתתפו בסקר הזה- מחפשות הרבה מאוד פעמים עבור מקורות חיצוניים שיכולים לעזור להם להכניס חדשנות ורעיונות לפרוטפוליו זאת בנוסף למקורות פנימיים.
אבל הבעיה היא שרוב החברות שנחקרו במחקר זה בדרך כלל נוהגות להסתמך על מקורות ושיטות מסורתיות כמו פלנינג פנימי שאחראי על החדשנות ו-Workshops.
ב-PWC חושבים כי ישנה שיטה הרבה יותר חזקה וטובה אשר קרויה פנימה והחוצה-“Outside-In”, זאת בגלל שהשיטה מאפשרת לאמץ רעיונות חדשניים ונסינות שמגיעים במהרה מבחוץ ממקורות שונים ומתעשיות שונות, השילוב של החוץ עם הפנים תלוי במקורות משתנים ומבטיח חשיפה מלאה לאפשרויות ואימוץ הרבה יותר מהיר של פתרונות. תוכלו להחשף לנתונים מהמחקר כפי שהם מוצגים בגרף הבא :
פרמטר רביעי : גישת IT המבוססת אינטגרציה למערכות קיימות- ולטרנספורמציה שצריך לעשות על מנת להתקדם על ידי חיבור לפלטפורמות IT חדשות.
היכולות של הIT והתשתיות של החברה הופכות להיות לחלק משמעותי מהשיחה בעידן הדיגיטלי, פונקציית הIT בחברה חייבת לבסס אסטרטגית שינוי בהרבה מאוד חזיתות, זאת על מנת שתוכל להיות רלוונטית, מוכנה לצרכים, ועל מנת שתוכל לעשות זאת היא חייבת להיות מוכנה לאמץ עולם שלם של טכנולוגיות ופלטפורמות חדשות. גישה כזו למעשה מכתיבה כיצד הIT מנהלים, בונים תהליכים, יוצרים ארכיטקטורה ארגונית נכונה ומאמצים את השיניים שיכולים להחזיק את העסק מעודכן ומסוגל לעמוד בכל השינויים.
אילו טכנולוגיות משמעותיות לשינוי ? כשזה מגיע לשאלה של אילו טכנולוגיות משמעותיות לשינוי, כל החברות שלקחו חלק במחקר זה מסכימות על כך שטכנולוגיות מובייל המבוססות על נגיעה בלקוחות הן המשמעותיות, כמו כן שימוש בענן, יכולות של Data Mining ואנליזה, סושייל מדיה וCyber security. אלו למעשה הטכנולוגיות המשמעותיות ביותר עבור חברות על פי מה שהן מסמנות בטווח של שלוש עד חמש השנים הקרובות. תוכלו לראות את החלוקה לורטיקלים של הטכנולוגיות השונות כפי שעולה בגרף הבא :
פרמטר חמישי : הבנה של היכולות הדיגיטליות שנדרשות לטובת שינוי משמעותי רוחבי בחברה.
ישנן יכולות ליבה שמאפשרות לארגון להיות תואם יותר וריספונסיבי לעידן הדיגיטלי וכוח אנושי המתאים על מנת שתוכלו להניע את העסק שלכם קדימה. היכולות הללו הן בפוקוס על כך שנבטיח שהאסטרטגיה העסקית היא מדויקת ויודעת להתכתב עם פרויקטים שאנחנו מתכננים ומעצבים. מתוך המחקר עולות יכולות מרכזיות שמגדירות את הסיכוי של החברה להצליח במאמצים המדוברים- יכולות שנחשבות כקריטיות לטובת הצלחה זו.
ישנה חשיבות משמעותיות ליצור פריימוורק של טאלנטים שלמעשה עוזר לנהל ולפתח את המדיניות הדיגיטלית, ואת ההתפתחות שלה בתוך החברה. הפריימוורק גם מאפשר לארגונים להגדיר בצורה מהירה את הפערים והחוסרים שנדרשים להשלים כיכולות שלא נמצאות במלאי של החברה. תוכלו לראות בגרף שמוצג לכם כאן מתחת לרשומה זו את היכולות הנדרשות עבור חברה ומהן היכולות הראשונות והמשמעותיות ביותר הכוללות בין היתר: ארכיטקטים שיודעים להתמודד עם פרויקטים, מנהלי פרויקטים שלמעשה מופקדים על המשימות, מנהלי אסטרטגיה, מעצבי UI ו-UX ועוד…
מילת סיכום. זה היה סיכום של חמשת הנקודות המשמעותיות מהמחקר של PWC, אשר קובע את מידת הIQ הדיגיטלי של החברה. חשוב שגם אתם תבחנו את המותג שלכם ותבדקו את הפערים הקיימים. בכל מקרה הצמדתי עבורכם בתחתית הרשומה את המחקר המלא על מנת שתוכלו לצלול אליו בעצמכם.