בפוסט הזה אני רוצה לחשוף אתכם לאפליקציה של מותג בשם CVS– רשת חנויות פארמה שפועלת באון ליין, שמאפשרת ללקוחות לרכוש מוצרים בסחר אלקטרוני. לאחרונה יצאה החברה עם אפליקציה מדהימה ותלת מימדית לאיפד עבור לקוחותיה, במטרה לייצר חווית קניות וירטואלית שונה שתיצור קשר חדש עם הצרכנים. אין זה סוד בקרב הקמעונאים שיש צורך להדביק את הפער ולתת לSavvy Mobile Shopper סיפוק מלא מהחוויה הדיגיטלית שהם מייצרים. מיום ליום החידוש הופך לעובדה “גורלית” ברמת “להיות או לחדול”, אבל מעט מאוד קמעונאים לוקחים את הרעיון צעד אחד נוסף מעבר למה שהוגדר כמאסט. קמעונאים שרוצים להשתמש בעוצמה של הדיגיטל צריכים לעשות תפנית לכיוונים יוצאי דופן, אינטראקטיבים וחדשניים.
הדוגמא של CVS Pharmacy – יכולה להמחיש לכם איך למעשה אפשר להגיע למקום הזה. החברה השיקה לאחרונה (ממש בשבועות אלה) אפליקציה ייחודית לiPad שיוצרת אווירת 3D עם חנות פארמה וירטואלית. האפליקציה מזַמנת לקונים קבלת שירות ייחודי מהחנות הוירטואלית, בבחינת Extra Care. היא כוללת תצוגה של תמונות שאותם ניתן לשתף על מנת ליצור מעורבות של הגולשים- וכן קליניקה אקטיבית. הלקוחות מוזמנים לסייר במחלקות השונות של החנות, ולקבל הצעות לקופונים ומבחר קטלוגים שמאפשרים להם לקנות במוד חוויתי. ההחלטה לנקוט בצעד הזה נבעה מההכרה בעובדה שעולם הסחר האלקטרוני במובייל מתקדם בקצב גובר מיום ליום, במיוחד כשהוא מואץ בסביבת העבודה של האיפד. החנות הוירטואלית מהווה למעשה דיספליי שיכול להפוך לחלק מהנכסים של המותג ובאמצעותו הוא יכול להציע השלמה לחווית הלקוח בגישת הOmnichannel – שזה אומר, קמעונאות סימלסית בכל מקום.
אחת הסיבות המרכזיות שהניעו את החברה להשקיע במהלך הזה- נבעה מהעובדה שלאחר ניתוח כניסות גולשים אל האתר של החברה – CVS.com גילו במחלקת השיווק כי מיליוני אנשים נכנסים אל האתר ממכשירי טאבלט ובפרט איפד. תופעה זו נובעת ממגמה שהולכת ומתגברת של שימוש במוביל לקניות – On The Go. מכיוון שהחברה נחושה בהחלטתה לגבי יצירת חווית מובייל משמעותית וטובה עבור לקוחותיה הוחלט להשקיע את מירב המשאבים במהלך ייחודי זה. האפליקציה החדשה מעוצבת בצורה כזו שהיא יוצרת סביבת עבודה אינטואיטיבית, כייפית ומערבת, זאת בכדֵי שתוכל להעביר במעין חיקוי את התחושה של הלקוחות ברצפת המכירה.
החברה נערכה לייצר חוויה של 3D דיגיטל סטור – שמאפשרת ללקוחות לנווט בתוכה באופן אינטואיטיבי שמזכיר להם את החוויה הפיזית. טאבלטים הם למעשה פלטפורמה אידאלית לכך, יצירת סביבת עבודה וירטואלית בתלת מימד מתקבלת בטאבלטים בצורה מרשימה. לקוחות יכולים בקלות לשלוט בהצעות שהם מקבלים או לחפש אחר מוצרים שהם צריכים בSwipe של האצבע על מדפי החנות הוירטואלית. האפליקציה מעוצבת לתכלית ברורה העולה על כל השיקולים האחרים – שללקוח החוויה תהיה קלה וכייפית.
צירפתי לכם צילום מסך לאזור ה”מערב” של האפליקציה – שמאפשר ללקוחות להכניס תמונות של המשפחה והילדים ולחבר ברכות פרסונאליות.
החברה פועלת מתוך הכוונה לאמץ את הטכנולוגיות המתקדמות– וזאת במטרה להעצים את החוויה של הלקוח בדרכו לשיפור מצב בריאותו. הם מבינים לחלוטין שהמובייל משחק כיום תפקיד מכריע בחיפוש דרכים חדשות להשגת אינטגרטיביות במסגרת השירותים הדיגיטליים, על ידי אסטרטגיה של נקודות מגע תכליתיות- בהן לקוחות יכולים להשתמש “על הדרך” בצורה שמקלה עליהם וללא עיכובים יתרים, זאת מתוך מחשבה על יצירת חווית משתמש סימלסית ונעימה ככל האפשר עבור הלקוחות.
צילום מסך מתוך האפליקציה לעמוד של סחר אלקטרוני.
צילום מסך מתוך האפליקציה לעמוד ציון הקטגוריה מתוך החנות הוירטואלית.
מילת סיכום, אני חושבת שמשמעותי מאוד להבין את התופעה והמגמה המתפתחת של צרכנים שרוכשים בטאבלטים, יש לכך משמעות רבה כי היא משקפת התייחסות שונה למכשירים סלולרים ומצביעה על שינויים בסביבות עבודה בין מסכי הסלולר ובין מסכים גדולים יותר של הטאבלטים, בהם טבעי יותר ללקוחות לרכוש בפועל. ארגונים שמייצרים לעצמם נוכחות דיגיטלית ושואפים לפתח אותה בכיוון הנכון צריכים להקדיש לכך מחשבה נוספת ולייצר סביבות עבודה מותאמות להרגלי צריכה נרכשים שהופיעו בעידן החדש. מקווה שגם לכם הדוגמא הזו תשמש כמודל ראוי לחיקוי ומבטיחה להעשיר את המאגר המוצג בפניכם בקייסים נוספים גם בהמשך.