“Second Screen”

אחת השיחות המשמעותיות ביותר שמתרחשות בימים אלו נסבה סביב חשיבותו של המסך השני מסך המובייל מול מסך הטלוויזיה. הפוסט הזה נשען על תוכן איכותי שקראתי בביזנס אינסיידר, שיארגן לכם את הנתונים ויבהיר את המשמעות של המגמה הזו בכל הנוגע לפעילות שלכם. כבר כתבתי על זה בעבר בעקבות הרצאה מצויינת של חברת המחקר נילסן בועידת המוביל בברצלונה הGSMA 2013 ומבחינתי פוסט זה מרחיב את הדעת בנושא ומפרט בבדיקת הנתונים לעומק על מנת שישמשו ככלי עבודה איכותיים בארגז הכלים שלכם. למי שרוצה לקרוא את הפוסט המקורי של הביזנס אינסיידר רצ”ב –Link.

כותרת הפוסט המקורית עונה לשאלה – למה המסך השני מועיל לתעשייה ואיך הוא נעשה עוד יותר משמעותי בימים אלו. חשיבותה של מגמה זו נעוצה בתובנה כי השימוש בטאבלט או בסלולר בזמן צפייה בטלוויזיה הופכת להיות לפעולה שגורה שמתפשטת מיום ליום בקרב קהל רחב, והיא למעשה מכתיבה את הציר המרכזי בפעילות שמתרחשת בעולם המובייל בימינו.

d

Source Business Insider

האנשים העוסקים בתעשיית המובייל, עובדים בצורה נימרצת לייצר אפליקציות מוביל ואתרי מובייל שיהיו קשורים למה שקורה בתוכן המועלה בטלוויזיה, על מנת שיוכלו למנף את התנהגות המשתמשים לטובתם.. הגישה הזו נקראת  – ”second screen,” על סמך התובנה שמשתמשי טאבלט ומשתמשי סמארטפונים- צופים בשני המסכים באותו זמן במקביל, ואם נתייחס לכך ונתכנן נכון נוכל לייצר שכבה של תוכן אינטראקטיבי-  בין אם ברשתות החברתיות ובין אם באפליקציות שמיועדות להציג שכבת תוכן משלימה למידע שמוצג בטלוויזיה. המחקר של ביזנס אינסיידר בדק איך אפליקציות בתפישה של “Second Screen” או רשתות חברתיות (כמו גם אתרי מובייל) יתבררו בסופו של יום כהצלחה במציאת הדרך הנכונה אל שימת הלב של קהל הצופים. לכך נידרש ניתוח חכם שיוביל בסופו של דבר להצלחה הפרסומית המבוקשת. הניתוח כולל בדיקה פרטנית של כמה נתונים : כיצד הקהלים משתמשים במסך השני, ומהן האפשרויות הקיימות במסך השני מנקודת מבטו של הברודקסטר, ופרטים על ההזדמנות שנקרתה לידי משווקים להשתמש בניתוח נטיותיהם של הקהלים ולהשתמש במסך השני, ככלי חיזוק למערכת סחר שמתכתבת עם מה שקורה באותו זמן בטלוויזיה. 

* אלו הן הסיבות לכך שהמסך השני מהווה הזדמנות פז עבור התעשייה של השיווק *

דרגת השימושיות במסך הכפול שמאפיין את ההתנהגות הצרכנית הזו גדלה במהירות- 85 אחוז מבעלי הסמארטפונים מדווחים על כך שהם משתמשים בסמארטפון כמסך שני תוך כדי צפייה בטלוויזיה. למעלה מ-60 אחוז מדווחים כי הם עושים זאת על בסיס שבועי, ו39 אחוז אומרים כי הם נוהגים כך באופן יומיומי. יותר משמונים אחוז הם בני 18-24 (על פי Pew – חברת מחקר) אשר משתמשים בסלולרים שלהם בעודם צופים בטלוויזיה, ומתוכם 60 אחוז שהם בעלי הכנסה של יותר מ50 אלף דולר לשנה- משתמשים בסמארטפונים שלהם תוך כדי צפייה בטלוויזיה.

מסך שני בעצם אינו תופעה חדשה, למען האמת זה הרגל ישן שבא מתוך הנטייה להיות מעורבים עם המתרחש על מסך הטלוויזיה, והדבר פועל ממש כמו שבעבר נהגנו לקיים שיחת סלון על תוכנית טלוויזיה כזו או אחרת, או להתעדכן במסדרון של המשרד לגבי תוצאות משחק הספורט שראינו אתמול. לאמיתו של דבר, הפעלת מסך שני כנוהַג ומגמה “טבעית” כבר קיימת ופופולארית מאוד ואומצה כבר בשלב הדסק טופ והלפטופים, אפילו לפני קיומו של המובייל- ההבדל הגדול הוא בכך שהמובייל הופך את כל האירוע לקל יותר עבור המשתמש ומחדיר את המגמה למעגלים רחבים בצורה חזקה וקונסיסטנטית יותר. 

צריך לקחת בחשבון שההזדמנות הגדולה מתגלמת ביכולת לייצר אפליקציות או אתרי מובייל שמהווים גשר לתוכן בטלוויזיה. המסך השני- המובייל מצרף ביחד כוח וחיבוריות ועם זאת גם “שובר” את הדרך הלינֵיאָרית שאליה הסתגלנו לגבי תוכן שמועבר במדיה טלוויזיונית. זאת בעולם תקשורתי שהולך ומסתעף  במהירות ועדיין נותרו בו לא מעט שטחים חדשים ורעננים שניתן לעצב בצורה מקורית. עבור מפרסמים שממוקדים בטלוויזיה ויצרני תוכן, מסך שני פותח ערוץ נוסף בו הם יכולים לגלם את הכוח של הדיגיטל ולערוך ניסיונות כשמצד אחד הם מוכנים לבנות אסטרטגיה של פעילות חדשה ומצד שני להישאר קשורים בוֹ זמנית לערוצים מסורתיים ולשיטות עבודה מוכרות. 

מילת סיכום, חשוב לשים לב לכך שהשינויים המשמעותיים ביותר הם אלו שמשנים את “דרך הלקוח”, כלומר את הרגלי הצרכנים ואת מסע ההתלבטויות וההחלטות שלהם. מגמות כמו הפעלת מסך שני מהוות הזדמנות גדולה ויש לחשוב לעומק איך מנצלים אותה לשם השבחת הקשר בין הלקוחות לבין המותגים ולטיפוח המעורבות שלהם בעזרת כלי תקשורת חדשים. זו מגמה אחת מבין רבות שאני סוקרת בבלוג זה, אבל כמגמה מהפכנית כדאי להכליל אותה בתוך ארגז כלי העבודה שלכם ולחשוב ברצינות אֵילוּ מהלכים אתם יכולים לייצר סביב תכונה מתגברת זו. 

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.