אני ממשיכה לטפח את קטגוריית החדשנות בבלוג שלי – על ידי הצגת חדשנויות טכנולוגיות שאני מוצאת בעולם. הפעם, אני אתמקד במקרר החכם- המקרר הדיגיטלי שעובד עבורכם כשהוא משתמש בכוחה של הטכנולוגיה כדי לספק לכם איכות חיים גבוהה יותר. ישנם הרבה פיתוחים באזורים אלו מצד שחקניות כמו סמסונג ועוד, ובחרתי בארבע דוגמאות שונות זו מזו, כשכל אחת יושבת על ערך מוסף עם תועלת שונה עבור המשתמש. מקווה שגם אתם כמוני, תהנו ממגוון האפשרויות הקיים ותלמדו שמבחינת הטכנולוגיה השמיים הם הגבול וכל מה שנשאר הוא רק להפעיל חשיבה יצירתית וליזום.
סמסונג הציגה בCES 2013 – מקרר חכם שבו הוטמע “בילט אין” טאבלט אשר מריץ אפליקציות שונות כמו Epicurious, שהיא אפליקציה מדהימה של מתכונים או כדוגמת Evernote, אפליקציית המסמכים הנהדרת. המקרר המצוייד בחידוש הזה אמור לצאת לשוק עד סוף שנת פעילות זו. הטאבלט למעשה כולל מגוון יישומים שמאפשרים אינטגרציה עם המוצרים שבתוך המקרר. אפליקציות אחרות עוזרות לכם עם הצגת מתכונים, ועוד היד נטוייה. ניתן להוסיף לרשימת הקניות מידע משלים שמופנה ישירות לאברנוט ולמעשה לשמור על הסדר לגבי הפתקים השונים שמוצמדים למקרר, והכל במקום מקוון אחד- זאת משום שמדובר באפליקציות מבוססות ענן. למעשה, כל עדכון מגיע ישירות למובייל של בני המשפחה. כך למשל המקרר יוצר קשר עם אותם בני המשפחה שנמצאים ברצפת המכירה של הסוּפֶּר. צירפתי לכם את סרטון ההדגמה כפי שהוצג בתערוכה בתחילת השנה. בעיני זה מדליק !
מִזֶה שׁנים רבות אנשים מדברים על המקרר החכם – מקרר שמסוגל להזמין לנו מוצרים באופן אוטומאטי מרגע שהוא מתרוקן. אבל לרוב קל יותר לחלום על שכלולים ולדמיין אותם מאשר להוציאם לפועל. הסרטון הבא מדגים לכם אפליקציה שהופכת את המקרר לרהיט חכם. הרעיון יושם עבור קמעונאית גדולה בסקנדינביה – ICA. ההדגמה ממחישה לנו איך העתיד נעשה קרוב יותר מהמשוער ובהחלט בהישג יד. שני סטודנטים מבית ספר במיאמי לקחו לְיָדָם את תוכנית הנאמנות של הקמעונאי, ועל בסיסה חשבו איך אפשר להשתמש בחוכמה במידע ובנתונים הרלוונטיים שנאגרו סביב הלקוחות. האפליקציה שקרויה בשם- ‘Food Fight’ מעבירה את כל הרכישות של הלקוח אל מקרר וירטואלי, כולל זמני תפוגה- וכך למעשה היא יודעת מה מאופסן במקרר שלנו. הלקוח נידרש באופן יזום להסיר מהרשימה מוצרים אותם הוציא מהמקרר על מנת שתהיה מעודכנת- אחד הפיצ’רים המדהימים של האפליקציה הוא האפשרות להכין מתכונים עם הרכב המוצרים שרכשתם, היא מתריעה על אוכל שעומד להתקלקל וכמובן הצעת הערך המרכזית שלה היא להודיע כשהאוכל אוזל.
Red Tomato VIP Fridge Magnet – מהלך מקסים של עסק לפיצות בהזמנה הביתה שיצר מתקן אשר מתמגנט על המקרר ובכל פעם שנחוש רעב, נוכל למעשה ללחוץ על כפתור שמתחבר אל אתר של החברה אשר יודע לאתר את הלוקיישן שלנו – ומכין לנו פיצה בהזמנה ישירה. התובנה שבבסיס המהלך יושבת על כמה דברים חזקים- הצורך ( או הנטייה שלנו) לאכול ברגע שאנו ניצבים מול המקרר הריק והפתרון המיידי שאינו מצריך מאיתנו יותר מדי מאמץ. כמו כן הפיתרון מוצלח הודות לעובדה שאנחנו מקבלים שירות שמבוסס על פי הזמן והמקום ברגע שאנו זקוקים לו.
וטעימת חדשנות אחרונה – מקרר שמופעל בבית מלון וכולל מסכים שלמעשה משקפים מסרים עדכניים על גבי החלונות – גם זה פיתוח של סמסונג שבא לעזור למפרסמים לייצר מסרים אינטראקטיביים על מוצרים שמצויים בתוך המקרר ובכך למעשה ללכוד את מבטו של הלקוח ולגרום לו לקנות. המסך של המקרר הוא מסך נגיע ומעביר מסרים שונים שמנוהלים בידי הקמעונאי ובכך למעשה הופך המשטח הדו מימדי לאביזר רב מימדי שמשדר מבפנים פרטי אינפורמציה חיוניים לבעליו.