Stop The Line Culture

חברות צריכות להבין שהן צריכות לעשות הזרקה יותר משמעותית של חדשנות לתוך החברה, בשביל שהן תוכלנה להשתנות- צריכות להסתכל על הסביבה, לראות כיצד מתנהגים בחברות אחרות- חלילה לא לאמץ את התרבות של עסקים אחרים שאולי מייצרים מהות שונה, אלא- לקחת קומפוננטים של דברים שראינו ולאמבד אותם בתוך החברה- חדשנות, יכולות שאפשר להכניס לתרבות הנוכחית של הארגון. שינוי כזה דורש משהו מהמנהיגים של החברה באופן פרסונאלי, בשביל לעשות זאת צריך להבין ששרירים יותר חשובים מפלנינג, שרעיונות טובים הרבה פעמים מגיעים מרעיונות אחרים שהיו לפני כן, ושכבה על שכבה כשמפרקים את הדברים ומרכיבים אותם מחדש נוצר הקסם- ושחדשנות היא חלק מהסטרים של החברה, זה לא פרק- זו מהות של העסק לאורך זמן.

על מנת שיתאפשר שינוי, נדרש להסתכל על המשוואה של יעילות מול חדשנות אחרת, אם העסק עובד רק ביעילות הוא לא יגיע רחוק- ויש נחיצות אמיתית לבנות כלי שינוי של חדשנות, נסיינות ואג’יליות על מנת שתתאפשר הסביבה של מוכנות לתרחישים שונים. צריך לעצור ולברר שאנחנו בונים את העתיד הנכון. יש תפיסה מעניינת שאני רוצה להכיר לכם, שמגדירה בעיני את הדרך שבה בונים תרבות של חדשנות וכיצד מספקים לצוות של העובדים גמישות מחשבתית ויכולת פעולה אישית. קוראים לגישה הזו- תעצרו את הקו, Stop The Line.

לפני כמה שנים נפטר אחד מאבות התעשייה של הרכב– Tatsuro Toyoda הוא הבן של היזם וממציא החברה טויוטה. והתרומה שלו תשפיע על כולנו לאורך שנים, למרות שלא בטוח שאנחנו בכלל מודעים לכך. בתחילת שנות השמונים, ג’נרל מוטורס הייתה החברה הגדולה ביותר של רכב בארה”ב והיה להם אתגר- לייצר מכונית ברמה גבוהה ובאיכות שגם תהיה יעילה מבחינת צריכת הדלק אבל גם בטוחה- תוך שמירה על היכולת למכור ברווח.

מהצד השני, ליפנים בתעשייה זו היה יתרון כי הם היו די טובים בכך, כל כך טובים שהם התחילו להרוויח נתח שוק גדול בתקופה שבה כמו שאמרתי השחקן הראשי בכלל היה- GM, מתוך הקונפליקט בין שתי החברות נולד משהו הפוך- איחוד של שתיהן ובניית מפעל משותף במטרה לגרום לכך שטויוטה תעזור ל-GM לבנות מפעל איכותי שניתן למכור מכוניות, טויוטה מצידה הרוויחה את היכולת לדעת איך למכור רכבים בארה”ב.

הדבר המשמעותי להכיר הוא- פילוסופיה עמוקה שיש ל-Toyota שהיא מוטמעת עמוק בתפיסה של החברה- וקוראים לה- Stop The Line! ג’נרל מוטורס הייתה בגישה של כמות מעל איכות, לעומת טויוטה שהגישה שלה הייתה הפוכה- ובכל מחיר, בכל תקלה לכל אחד במפעל היה מותר לעצור את קו הייצור. העובדים במפעל לא רק שיכלו לעצור את קו היצור, אלא- הם ממש קיבלו עידוד לעשות זאת במידה ויראו בעיה. התפיסה הזו גרמה לכך שלעובדים תהיה אחריות עצמית, וכוח לשנות- זה משפיע על הדרך שבה אנשים עושים דברים ותופסים את עצמם במרחב של הביזניס.

לעצור את הקו, הפך את התהליך כולו לאיכותי ובעל יכולת בחינת התהליכים בצורה יותר עמוקה ובטוחה. הדבר הזה, גרר לתנועה בעולם של תעשיה-Total Quality Movement שעד היום משפיעה על הדברים.

איכות, זה לא משהו שהוא בגדר של Nice to Have, בכל-Business זה מאסט בכל דבר שאנחנו עושים, לכן בפעם הבאה שאתם מרגישים שאין איכות שעומדת בסטנדרטים שקבעתם- תעצרו את הקו, Stop the Line.


הספר שלי: “המתכון לשינוי”. אם אתם רוצים ללמוד יותר על שינוי, להבין במה זה אומר לנהל תהליכים טרנספורמטיבים בחברה, או מצד שני להבין כיצד תוכלו לטפל בצורה חכמה בטרנספורמציה האישית שלכם. אני ממליצה לכם מאוד לקרוא את הספר שלי שיצא השנה. “המתכון לשינוי”, מדריך אסטרטגי לאתגר של עולם שעובר שינוי על בסיס קבוע.

 

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.