הפוסט הנוכחי יעסוק במצגת נהדרת אותה הפיצו הביזניס אינסיידר אשר עוסקת ב-Digital Landscape לשנת 2016 וקדימה. אעבור על הדברים המשמעותיים, תוך שילוב השקפים המקורים של ה-BI אותם אנתח ואחלץ תובנות והארות מרכזיות, לכל מי שרוצה צירפתי את המצגת המקורית לתחתית הרשומה במלואה.
על פי הביזניס אינסיידר 43 אחוז מהעולם מחובר כיום לאינטרנט, כפי שכבר ציינתי בפוסטים שונים שלי קחו את המספר הזה בערבון מוגבל- המספר המדויק עומד על כ-50 אחוז כמחצית מאוכלוסיית העולם העומדת על 7.8 מיליארד, ו-כ3.8 מיליארד מחוברים לאינטרנט. הסיבה לגידול ולחדירה של האינטרנט ללא ספק מקובלת על כולם והיא כמובן לאור העובדה שסמארטפונים הופכים את החיבוריות להרבה יותר נגישה.
נתון זה משפיע באופן ישיר- גם על מדינות מתפתחות וגם על שווקים מתעוררים.
מה זה אומר למעשה ? בעוד שהחדירה של האינטרנט לשווקים מתעוררים ומתפתחים לא פשוטה כי היא דורשת הקמת תשתיות מורכבות ויקרות- מי שמקבל גישה לאינטרנט אוהב זאת ומוצא בכך ערך רב לחיים. אבל חשוב לקחת בחשבון שישנה ירידה בחדירה של סמארטפונים- זאת בשל העובדה שהחדירה לשווקים המערביים הגיעה לתקרת זכוכית- ובשווקים המתפתחים התהליך של החדירה קשה ואיטי כמו כן הצרכנים מחליפים את הסלולר שלהם בתדירות הרבה הרבה יותר נמוכה.
המשוואה בין חדירה גבוהה מאוד שכבר נמצאת מאחורנו + שימוש לאורך זמן של המכשיר ללא תדירות החלפה + חוסר באינסנטיב להחלפה של המכשיר- גורמת לכך שיש האטה בשוק הסמארטפונים.
אבל יש עדיין בכל זאת גידול בשוק, וזאת בשל העובדה שכ-50 אחוז מהאוכלוסיה בעולם עדיין לא מחוברת לאינטרנט והסיכוי הגדול הוא שהמכשיר הראשון שיחבר את האנשים הללו אל האינטרנט יהיה- הסלולר החכם.
באופן כללי שני אזורים בעולם שנמצאים במיקוד הינם- הודו ואינדוניזיה שם צפויה החדירה הגדולה ביותר בשנים הבאות.
מחירי הסלולר החכם יורדים– מה שהופך אותם באופן טבעי להרבה יותר זמינים בשווקים מתפתחים ומתעוררים, זהו גם הנתון שגורם בפועל לחברה כמו Apple להוריד את המחירים ולייצר מכשירי סלולר יותר פשוטים עם מחיר נמוך יותר על מנת שתוכל גם היא לחדור לשווקים חדשים.
מה כל הנתונים הללו אומרים עבור מותגים ? החדירה המואצת של הסמארטפונים והעובדה שהעולם שלנו הופך למחובר יותר יוצרת הזדמנות חדשה לייצר קשר עם שווקים חדשים לגמרי, בשווקים מתעוררים אנשים משקיעים הרבה מהזמן שלהם באינטרנט במיוחד באמצעות הסלולר שלהם, והשימוש של האנשים בסושייל מדיה בשווקים אלו מרקיע לשחקים- פייסבוק למשל ממש שולטת בהודו.
מותגים יכולים באמצעות הנחות היסוד הללו– להיות באינטראקציה מול אנשים במדינות אלו- באמצעות מכשירי הסלולר והרשתות החברתיות, מדובר בסוג חדש של נגיעה באנשים שלא התאפשרה בעבר בכלל.
צריך גם לקחת בחשבון שמסנג’ינג אפ אפליקציות המסרים הופכות להיות למאוד פופולאריות בכל העולם, ופייסבוק היא השחקנית ששולטת במלחמת הMessaging בעולם באמצעות- WhatsApp ופייסבוק מסנג’ר.
לאפליקציות המסרים יש תכונה של התפשטות אזורית, כל אחת מהן תופסת מעמד באזור מסויים בעולם.
אפליקציות המסרים מתפתחות מאוד מבחינת יכולות ומוסיפות שכבות נוספות שהן מעבר לתקשורת- ביצוע פעולות, איקומרס, תחבורה, תשלומים ועוד ועוד, ומותגים חכמים שמזהים את ההזדמנות חוטפים אותה ומנצלים אותה לטובתם.
לאפליקציות המסרים במובייל יש פוטנציאל צמיחה שיגיע על פי התחזיות ל-4 מיליארד משתמשים עד 2020 ! מה שיהפוך אותן לפלטפורמות לכל דבר ועניין וייצר הזדמנויות חדשות עבור מותגים לגעת בצרכנים גם באזורים חדשים וגם בשווקים מערבים.
כפי שהבטחתי- אני מוסיפה עבורכם את הקובץ המקורי של הביזניס אינסיידר לתחתית הרשומה, וממליצה לכם בחום לצלול אליו בעצמכם ולקחת ממנו נתונים נוספים. אני כהרגלי אמשיך לעדכן ולשייף את ארגז כלי העבודה שלכם עם ממצאים חשובים נוספים שיכולים לעזור לכם לעשות בחירות חכמות.