The Everything Amazon

אמזון כגוף ופלטפורמה גלובאלית “מנצלת” את התקופה להקפיץ את היכולות שלה בעולם הפיננסים! ברשומה הנוכחית חשוב לי לחשוף אתכם לתמונה מנצחת שמראה את הרובסטיות של אמזון בעולם של שירותים ומוצרים פיננסים, ולספק לכם לינק עמוק לנושא שיפרט עבורכם את כוחה של החברה-Link. בתקופה הזו, אמזון מאפשרת לעסקים לקבל הלוואות שיכולות לעזור להם מול האתגר הכלכלי הנוכחי. אבל חשוב להבין מהדו”ח הזה של: CB Insights את רוחב הפס של החברה בכל הקשור לעולם הפיננסי. אנסה להכניס כאן את הדברים המשמעותיים, ולמי שמתעניין יותר תוכלו לצלול אל הלינק ולקחת ממנו מידע רחב יותר.

כמו שאתם רואים בויזואליזציה המצורפת, אמזון עושה מה שקרוי: “אנבנדלינג” לעולם הפיננסי- פירוק והרכבה מחדש. מהלוואות, ביטוחים, חשבונות עו”ש, ועוד…אמזון מחפשת “לתקוף” את עולם שירותי הבנקאות והפיננסים בכל מיני זוויות, וזאת מתוך המנעות ברורה מלהיות בנק בעצמה- כי הדבר האחרון שהיא רוצה זה להתעסק עם – רגולציה.

“Amazon is the most formidableIf Amazon can get you lower-debt payments or give you a bank account, you’ll buy more stuff on Amazon.”

בחברת CB Insights גוף מחקר נהדר לעולמות הטכנולוגיה, חדשנות וסטארטאפים- מדברים על כך שקשה להגיד על פי הדטה שאמזון מנסה לבנות “בנק של הדור החדש”, אבל זה די ברור שהחברה משקיעה ובפוקוס על בניית מוצרים ושירותים פיננסים אשר יכולים לתמוך ולעזור לה באסטרטגיות המרכזיות שלה וביעדים: כל זה אמור לשרת את העצמת המעורבות והתלות באקו סיסטם האמזוני, וזאת הרבה מצד העסקים שעובדים על הפלטפורמה. חשוב לזכור שיותר מ53 אחוז מהעסקים שפועלים על הפלטפורמה של אמזון הקמעונאית, הם שחקני צד שלישי- Third Party Sellers ויש כמובן הרבה מאוד עסקים שמשתמשים בשירותי הענן של החברה.

כתוצאה מכך, החברה בונה ומשיקה כלים שאמורים לחזק את הסוחרים בפלטפורמה הקמעונאית האמזונית, ולעזור לאותם סוחרים לקבל תנאים ושירותים מועדפים. להגדיל את מספר הצרכנים בפלטפורמת אמזון, ולגרום להם להוציא יותר… ולהמשיך להוריד את החיכוכים בין הקניה למכירה על מנת להשביח את מסעות הלקוח והצריכה בתוך הפלטפורמה.

אמזון גם השקיעה בסטארטאפים שמוגדרים כfintech, החיבור בין פיננסים וטכנולוגיה – זאת בעיקר בשביל לעזור לה להתפתח בשווקים כמו הודו ומקסיקו. אותן שחקניות עוזרות לאמזון לקצר את הדרך ולהגיע למטרות האסטרטגיות שלה בטריטוריות משמעותיות. אמזון לא מעוניינת להפוך בהכרח לתרגום דיגיטלי לפורמאט של הבנק המסורתי, היא רוצה לבנות חוויות פיננסיות חדשות שעושות “טוויקינג” למוצרים והשירותים שאנחנו מכירים ולהגיש אותם בשיטה “האמזונית”- זאת גם לסוחרים וגם לקונים. CB Insights כתבו יפה שבדרך מסויימת אמזון בונה בנק לעצמה, תשתית שבה היא תוכל לייצר יותר פיתוחים חכמים שיכולים לעזור לה להשביח את מערכת היחסים עם כלל מחזיקי העניין שלה.


חדש!!! הספר שלי: “המתכון לשינוי” בגרסה דיגיטלית! אם אתם רוצים ללמוד יותר על שינוי, להבין במה זה אומר לנהל תהליכים טרנספורמטיבים בחברה, או מצד שני להבין כיצד תוכלו לטפל בצורה חכמה בטרנספורמציה האישית שלכם. אני ממליצה לכם מאוד לקרוא את הספר שלי שיצא השנה. “המתכון לשינוי”, מדריך אסטרטגי לאתגר של עולם שעובר שינוי על בסיס קבוע.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.