Trends | SXSW 2014

344648505

לא נכחתי בכנס SXSW  לדאבוני אי אפשר להיות בכל הכנסים כולם, למרות שכל אחד מהם חשוב ומשמעותי. אך לשמחתי, יש מי שנוסעים לוועידות אלו ומייבאים כמוני מבחר תובנות משמעותיות אותן הם משתפים- עם כולנו. מצגת שמעלה תובנות מרכזיות מכנס זה תרכיב את הרשומה הנוכחית. זוהי מצגת מטעם JWT אחריהם ואחרי חטיבת המחקר שלהם אני עוקבת באדיקות, שכן הם משתפים תכנים מעולים ומחלצים תובנות מעניינות ורבות תועלת. כמו תמיד, אשתף אתכם בדברים המרכזיים שאני לקחתי מהמצגת, וכמו כן אוסיף עליהם את דעותי בנושא. את המצגת המקורית אני מוסיפה לכם בתחתיתה של הרשומה, ושימו לב ! מומלץ לכם בחום להיכנס לקובץ המקורי, שכן מבחינתי חילצתי מתוכו אך ורק את הדברים שמעניינים אותי- ובתמצית.

Data Permanence |  אחת התמות הבולטות בכנס נסבה סביב נושא הדטה- האבחנה היא כי לטביעת הרגל של הדטה יש אופי הַתְמַדָתִי. אכן, הציבור מתחיל להיות יותר ויותר מודע לכך שלכל פרט שמעלים לרשת יש “זיכרון” עם הֶתְמֵד היסטורי, וסביב הבעיה הזו צצות יותר ויותר אפליקציות שמאפשרות לגולשים להסתיר את זהותם, או לטשטש אותה. הרבה מאוד מבני הדור הצעיר צפויים להחזיק את כל קורות חייהם כפריטים שמונצחים באתרי הסושייל מדיה : זה מתחיל ממש מהשלב הראשון בו התינוק יוצא לעולם והוריו מתחילים לשתף את תמונותיו ברשת החברתית. העובדה הזו למעשה מביאה את הקהל הצעיר לערוץ האון ליין בגיל מוקדם מאי פעם, וישנה נחיצות בחשיבה מחדש על הנושא מצד ההורים, ובדרך בה הם מחנכים את ילדיהם, שכן הנצחת חייו של הילד ברשת יכולה להשפיע על חייו בשלבים מאוחרים יותר. זו כפי הנראה אחת הסיבות המכריעות להצלחתה הגורפת של הרשת החברתית סנאפשאט, המאפשרת לקהל (ובמיוחד הצעיר) להסתיר את עקבותיו.

Demystifying Cryptocurrency עוד נושא משמעותי בכנס נע סביב ההזדמנות של הביטקוין. ביטקוין הוא פלטפורמה פתוחה שמאפשרת ליוזרים להעביר וליצור ערך בלי תיווך מצד גורם שלישי. המסר העיקרי בכנס היה כי על מנת שעולם הCryptocurrency יצליח, יש צורך לאכוף עליו רגולציה, ולהעניק לרעיון מעמד לגיטימי עבור חברות שרוצות להיכנס לשוק. כמו כן, יש נחיצות שלקוחות ובעלי עסקים יוכלו לקבל מידע מספיק ברור, עם הבנה יסודית אשר תאפשר ביטחון בכל הקשור לטרנסאקציות שקשורות במטבע זה. האבחנה הברורה לשנת 2014 היא שזו תהיה השנה של הביטקוין, ובמהלכה יִרְבּוּ  הסוחרים הגדולים שיחפשו תשובות בכל הנוגע למטבע זה. ביטקוין מתחיל לתפוס מקום ניכבד בעולם האמיתי הודות להגברת המודעות לקיומו, ולהצבת כספומטים שכבר הֵחֵלָה במקומות שונים ועוד.

The Future of the Internet |  זהו יום ההולדת ה-25 לאינטרנט, ואחת השאלות שנשאלו בכנס נסבה סביב התחזית על מה יקרה עם האינטרנט ב-25 השנים הבאות. מי ישתמש באינטרנט ועל חשבון מה ? ככל שהשיחה על הפרטיות ועל אבטחת מידע מתחזקת, כך יותר ויותר אנשים פונים אל מה שקרוי הDeep Web. העובדה הזו מושפעת מהאפקט של סנואודן למשל, ואכן מתגלים יותר ויותר פתרונות שמאפשרים לאנשים להישאר אנונימיים כדי להימנע מחשש החדירה לפרטיות ולניטור מידע ברשת, שעלול להזיק להם במימד האישי ובמימד העסקי. כל הרשום לעיל יגרום לפרגמנטציה של הווב- מה שאומר שארצות שונות יחזיקו חלקים שונים של האינטרנט, כך שהפורמאט המוּכָּר של האינטרנט הפתוח לכולם לא יחזיק לנצח בצורתו הנוכחית. 

 Wearables Everywhere | אין באמת סיכוי שתתקיים ועידה כזו מבלי שידברו על עולם המחשבים הלבישים, על טכנולוגיה לבישה. הנושא הזה מכוסה “מקיר לקיר”, מהתחום של בריאות ועד לעולם הבידור. אין ספק שעולם המחשבים הלבישים עשה את דריסת הרגל שלו והוא כאן כדי להישאר. מה שאומר שבעתיד יותר ויותר אנשים יעשו אוגמנטד למידע שמשודר להם מגופם באמצעות מכשירים חכמים. הודות להתפתחות ולתפוצה של מחשבים שמתחברים למוח ולטכנולוגיות שיודעות לזהות ולנתח רגשות, המותגים משתדלים יותר ויותר לאמץ את האפשרות הזו על מנת להבין את הלקוח, דעותיו ומצבי רוח שלו- על מנת שיוכלו להגיב על רחשי השוק בצורה הולמת ולפעול באופן פרסונאלי אל מול אותה תמונה טיפוסית של הצרכן. העתיד צופן בתוכו את האמירה שבסופו של דבר נוכל להזיז דברים ולבצע פעולות רק בכוח המחשבה. סנסורים לבישים מאפשרים טרקינג באופן סימלסי באמצעות איתותים קריטיים, אינפורמציה שהלובשים יכולים לתרגם לפעולות פרקטיות, עד כדי לגרום למשתמשים לשנות את הרגליהם על מנת לזכות בפידבקים טובים יותר. 

Man vs. Machine |  עוד שיחה מעניינת נסבה על הקשר בין האדם למכונה. העובדה שיש החוששים מכך שהמכונה תחליף את האדם במקום העבודה, בידי רובוטים שיבצעו את הפעולות במקומנו. האם מכונות יצליחו להגדיל את הפרודוקטיביות ואף להחליף אותנו ? האם מכונות הופכות אותנו ליותר חכמים (או להיפך, מְרַפּוֹת את מחשבתנו העצמאית)? בעולמות עתידיים הרובוטים אכן יחליפו את כוח האדם האנושי, אבל חשוב להדגיש כי בסקטורים מסוימים החלפת הרובוט באדם תיצור למעשה סוג חדש של סטרימינג של פריחת מקומות עבודה חדשים. 

Making Disrupted |  התעשיה המסורתיות-  היא איטית, יקרה, ועכשיו היא גם חשופה לטכנולוגיות שמשבשות אותה על ידי פתרונות לא יקרים, מהירים, מאוד אפקטיביים. עולם ה3D Printing מביא איתו בשורה מדהימה, וכמוהו גם עולם הרובטים שיכול לספק תחלופה לפעולות אנושיות פשוטות. אין ספק שלמדפסות התלת מימדיות יש כוח אמיתי לשנות ולשבש תעשיות שלמות, מרפואה ועד תחום האוכל. הטכנולוגיה הזו, יחד עם אקססוריז שניספחים סביבה כמו סקנרים תלת מימדיים- יכולה להביא לשינוי משמעותי בדרכי הייצור של תעשיות שלמות. תמורה זו סוללת את הדרך לעתיד בו כולנו נוכל להפוך ליצרנים. 

Tech Humanitarian Potential |  טכנולוגיות בכללותן, והמובייל בפרט, הינם כלי שמשנה את העולם החברתי. כלי עוצמתי זה מחולל שינוי משמעותי בתרבויות שלמות. ההבטחה האמיתית של ה-Connected society אומרת שאנשים יכולים לעזור אחד לשני, להיות בקשר ישיר ופשוט, להיות מחוברים- כפי שלא היו מעולם. המובייל הינו שער כניסה למימוש אפשרויות חדשות בשווקים שונים, באופן שמשפר את איכות החיים למשל על ידי כך גישה נוחה (שהיא לפעמים ראשונה עבורם) לשירותים פיננסיים, למיזמים עסקיים, שירותי בריאות טובים יותר, חינוך ועוד. מותגים רציניים חייבים להכיר בתופעת ההשתנות הזו ולבחון מעשית איך יוכלו להיות חדשניים דרכה. במידה שמותגים יאמצו תפיסה של ערך משותף, הם יחזקו את תדמיתם ככוח חיובי שמשפיע על הצורה שבה צרכנים תופסים אותם ועל המוטיבציה שלהם ליצור קשר ממושך עם המותג. 

Do you Speak Visual ? | כולנו במציאות של ימינו מצלמים, מסריטים סרטים קצרים כשהכל למעשה מחליף את השימוש השגרתי בטקסט, הרבה מאוד מהפאנלים בועידה הזו עסקו בכלים ובשיטות שעוזרות לאנשים להתבטא באמצעות הויז’ואל. מותגים צריכים לתרגם את הנכסים התקשורתיים שלהם, ואת הדרך בה הם רגילים לפנות אל לקוחותיהם לשיטה הרבה יותר קלה לעיכול מבחינת המסרים התקשורתיים במהלך ששם דגש על הצד החזותי. זה אומר בעצם שאינפורמציה שמועברת דרך טקסט יכולה בקלות להפוך לאינפורמציה ויזואלית. דרך מעולה להבין את כל האינפורמציה היא למצוא סיפורים קולעים בתוך הדטה ולהגיש אותה כויזואליזציה של המסר. ההמחשה החזותית היא שתחזק את התקשורת בין מותגים לצרכנים שכן המסר החזותי עובר בקלות כסיכום ידידותי למשתמש. כמו כן חשוב להבין שהגולשים מאמצים במהירות שיא את היכולת העצמאית שלהם לדבר ולהפיק וידיאו- כך שגם מצד זה המותגים צריכים לאמץ את התכונה העדכנית של הרשת ולהצטרף אל הפיד באופן שמזדהה עם השינוי ומשתף איתו פעולה. 

מילת סיכום- אני מקווה שקיבלתם מהסקירה הזו מעט אוויר הרים ממחוזות העתיד שלנו- וראיתם לאן אנחנו מתקדמים בצעדי ענק. יש כאן כאמור שיקוף תמציתי על כל הטוב והרע שהעולם העתידי מקפל בתוכו כתוצאה מהשינוי. אישית ממליצה לכם בכל לשון של המלצה לצלול אל המצגת המרהיבה הזו ולעשות לה “פיקינג” בעצמכם כי יש בה עוד כמות רבה של תובנות מענייניות שעליהן בחרתי שלא להתעכב הפעם. 

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.