Understand Consumer Needs

לגוגל יש אתר נפלא שכדאי לכולם להכיר, כבר המלצתי עליו בעבר, ובטח ובטח בימי הקורונה הוא הופך למשמעותי אף יותר. גוגל באנלוגיה שלי זה מוח, או יותר נכון מכשיר חכם שמאפשר לנו לגשת ל? של האדם- הדרך שבה אנשים מחפשים מידע מעידה מאוד על ההתנהגות שלהם והדרך לקבלת החלטות. ברשומה הזו אני רוצה להתעכב על מחקר שגוגל פרסמו באתר: Think with Google ובו הם עוזרים לנו להבין את האימפקט של הקורונה על הדרך שבה אנשים עושים דברים, מונעים, מפחדים ועוד… אצרף את הלינק למחקר המקורי-Link, ואנסה ברשומה הנוכחית לקחת את הדברים החשובים ולהקפיץ אותם על מנת שיעזרו להבנת השינוי בצורה עמוקה יותר.

כמו שאמרתי, ודי ברור לכולנו ההתנהגויות והצרכים של האנשים משתנים כל הזמן בטח ובטח בעידן כזה מוקצן כמו עידן הקורונה. אנשי שיווק צריכים להבין את המהות של השינוי, וגוגל חלקו אותה ל: צרכים מידיים, דרך חדשה של יום יום שונה- New day-to-day והתנהגויות מתפתחות- Emerging behaviours. המחקר שערכו בגוגל בתחילת אפריל מראה שצרכנים התפתחו מאוד בכל הקטגוריות הללו. ככל שאנשים מבינים לעומק את הסיטואציה החדשה, הם מחפשים ביעילות רבה יותר אחר הצרכים המידים שלהם ויודעים לזוז מאתרים שונים על מנת לענות במהירות על כל מה שהם צריכים ב-עכשיו.

המחקר מצא שלמשל בכל הקשור לצרכים מידיים, אנשים התחילו להתעניין הרבה יותר מאי פעם במכשירים קטנים חשמליים ביתיים זאת לטובת: אפיה, בישול ועוד. צרכנים מבינים תוך כדי המשבר שכפי הנראה יצטרכו להיות יותר בבית, לבשל ומצד שני מבחינת לבוש הם צריכים דברים יותר בסיסיים ולא יוקרתיים.

אחד המקומות שרואים בשינוי של ההתנהגויות, הינו העליה המשמעותית בקניות באון ליין, אנשים מחפשים אחר מוצרים ושירותים ומשקיעים הרבה זמן בחיפוש אחר תשובות לצרכים שלהם. וזה מוביל להתנהגויות מאוד מעניינות, כמו חיפוש אחר מוצרי צריכה של מזון ומשקאות בריאים, וגם- חיפוש אחרי קניה ישירות מחקלאים שיכולים למעשה להביא סחורה טובה יותר, ובכך הצרכן גם תורם את תרומתו לעסק שללא פעולת הסחר הישירה עשוי לקרוס.

עוד תכונה שניתן לראות בבירור, הינה צריכה מוגברת של בידור און ליין מערוצי הברודקאסט אבל גם מערוצי האון ליין כמו יוטיוב- זה כבר לא עניין גילאי, כל קשת הגילים נכנסת לאותן פלטפורמות. אנשים מחלקים את הזמן שלהם בין חיפוש אחר DIY דברים שניתן לעשות לבד (כמו למשל, בישראל החיפוש השני הכי נפוץ אחר הקורונה הוא-“כיצד אני יכול להסתפר לבד בבית”), וכמובן שאנשים מחפשים אחר תוכן שיכול לעזור להם לאסקפיזם. הפואנטה? הדיגיטל אינו קשור בגיל או במקום בעולם! הוא הפך למכשיר חיוני וחמצן לחיים של כל האנשים, ואין ספק שלקורונה יש תפקיד גדול באקסלרציה והעצמה של כל אלו.


חדש!!! הספר שלי: “המתכון לשינוי” בגרסה דיגיטלית! אם אתם רוצים ללמוד יותר על שינוי, להבין במה זה אומר לנהל תהליכים טרנספורמטיבים בחברה, או מצד שני להבין כיצד תוכלו לטפל בצורה חכמה בטרנספורמציה האישית שלכם. אני ממליצה לכם מאוד לקרוא את הספר שלי שיצא השנה. “המתכון לשינוי”, מדריך אסטרטגי לאתגר של עולם שעובר שינוי על בסיס קבוע.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.