שווה להתעכב על התכונה הזו של מעורבות דיגיטלית בעידן הקורונה, ולחשוב על החשיבות של קשרים בזמנים אלו. נראה לנו לפעמים שמדובר בגימיקים, אבל במציאות הטרללה הזו- לפעמי זו הדרך היחידה למותגים (בטח אלה שתלויים בצורה משמעותית על האוף ליין)- ליצור קשרים ישירים עם צרכנים ולבנות קשרים, כמו גם לשמור על הקשר. סקר של חברת התקשורת והאסטרטגיה אדלמן מדבר על כך ש84 אחוז מהצרכנים רוצים שלמותגים יהיו ערוצי סושייל, שיכולים לספק סוג של מעורבות, קהילתיות וקשר על מנת לתמוך בצרכים שלהם בזמנים קשים אלו.
בשבועות הקרובים, ההערכה היא שמותגים יגבירו את הנוכחות והמעורבות הדיגיטלית שלהם, ויעצימו את האסטרטגיות לטובת יצירת פתרונות של קשרים על מנת שיוכלו לשמור על השיח ולשווק כך את המוצרים והשירותים. למשל, Chipotle משתמשים ב”האנגאאוט” וירטואלי לטובת בניית המודעות של שירותי המשלוחים שלהם, בעוד שLouis Vuitton אירחו Livestream שכולל אירוח של מפורסמים זאת על פלטפורמת הקומרס הסינית- Xiaohongshu ב26 למרץ.
חשוב להגיד, כי חלק מהדברים הללו- ישארו גם אחרי הקורונה. ושווה להבין את המסלול שנסלל לעתיד של המותגים והדרך שבה הם צריכים לחשוב על מערכות יחסים עם הקהלים שלהם באון ליין. ההערכות הן שיהיו שלושה טרנדים שימשיכו לפחות בטווחים הקרובים בינוניים להיות איתנו:
יועצי און ליין לקניות- יועצים בפורמאט משולב בין אנשים באון ליין, או בוטים אשר מספקים עצות על רכישות. זה כמובן קשור באופן ישיר לדברים שמשמעותיים כרגע לאנשים: בריאות, או מוצרי צריכה בסיסיים. דוגמא טובה לכך- Link, עוזר דיגיטלי שעוזר לאנשים לקבל החלטות חכמות לגבי דיאטה.
פתרונות “לייב סטרים” לרכישות– חיבור של “לייב סטרים” לאיקומרס, עם הצעות של דרך חדשה עבור מותגים להיות במעורבות עם צרכנים. הרעיון הוא להשתמש בעוצמת הוידיאו און ליין, ולספק לצרכנים את הדרך להיות באינטראקציה עם המותגים.
חיבור של “סושייל לקומרס”– ככל שמרחבי הסושייל מדיה מתגברים תחת הסגר שכולנו חווים, חיבור בין סושייל לקומרס הופך להיות למשמעותי יותר בתוך אסטרטגיות המותגים. אני טוענת כבר שנים, שהפיד באינסטגרם מהווה כמקשה אחת בין: מעורבות, קריאטיב+ השראה, והשפעה על החלטות הצריכה- אין זמן טוב מכך לייצר פאנלים חכמים שמהווים הלכה למעשה את מה שאני קוראת לו: מהשראה למכירה.
חדש!!! הספר שלי: “המתכון לשינוי” בגרסה דיגיטלית! אם אתם רוצים ללמוד יותר על שינוי, להבין במה זה אומר לנהל תהליכים טרנספורמטיבים בחברה, או מצד שני להבין כיצד תוכלו לטפל בצורה חכמה בטרנספורמציה האישית שלכם. אני ממליצה לכם מאוד לקרוא את הספר שלי שיצא השנה. “המתכון לשינוי”, מדריך אסטרטגי לאתגר של עולם שעובר שינוי על בסיס קבוע.