We Need FLOC

כל שְׁנִיָּה בערך נכנסת למילון המונחים המקצועי שלנו מילה חדשה, אותה צריך ללמוד ולהטמיע בשיטות העבודה – אבל לא כל יום נכנסת מילה סופר מוזרה שלמעשה “טורפת פחות או יותר את כל הקלפים”!

אז תכירו את FloC, מונח שיגדיר את החיים שלנו כאנשי שיווק וכאנשי עסקים בשנים הקרובות. בשנה שעברה, גוגל הכריזה שהיא תחפש דרכים לשנות את שיטות העבודה שלה עם “קוקיז” ותפיסת הthird-party cookies שמאפשרת לעקוב אחרי הדטה שלנו המשתמשים- גוגל פחות או יותר אמרה וגם עושה “מסיבת פרידה לעוגיות”. לאורך השנים, גוגל קיבלה הרבה ריקושטים על השימוש שלה בדטה ועל גישת הפרטיות שלה מול המשתמשים, במיוחד בכל הקשור למודעות פרסומיות והיכולת של מפרסמים לנצל את המידע לשנות באמצעותן את התודעה, הדרך שגוגל בחרה בה היא שינוי חוקי המשחק ויצירת חדשים. 

הרעיון שגוגל מביאה לקדמת הבמה, הינו הדבר הזה שאנחנו צריכים להתרגל אליו והוא- FLoC web technology, והיא מתחילה להתנסות בו כבר בזמן הזה באמצעות דפדפן הכרום שבבעלותה-Link. בשביל שנבין מה זה אומר “פלוק” מדובר בקיצור לארבע מילים- Federated Learning of Cohorts, והמטרה היא להחליף באמצעותו את הקוקיז ואת הדרך שבה עושים מעקב לאנשים אחרי הדטה שלהם ברשת. הפלוק מאפשר במקום מעקב פרסונאלי לחלק את האנשים (המשתמשים) לקבוצות דטה או- “cohorts” שזו למעשה הגדרה של – קבוצת אנשים בעלי אפיון סטטיסטי או דמוגרפי משותף, מה שמונע את היכולת להבין יוזר אינדוודואלי. באמצעות FloC מודעות שמבוססות על דטה צד שלישי תוכלנה לטרגט רק קבוצות של משתמשים ולא מישהו ברמה האינדוודואלית ובכך למעשה מרחיקים את היכולת להפוך כל אחד מאיתנו למטרה ברורה.

עם FloC, הדפדפן שלכם מחליט איזו קבוצה היא מתאימה לנתוני הגלישה והיסטורית הגלישה שלכם, והיא למעשה מחברת אתכם בקבוצה עם אלפי אנשים אחרים שיש להם את אותה היסטוריית חיפושים או כזו שדומה.

With FLoC, your browser determines which cohort corresponds most closely to your recent web browsing history, grouping you with thousands of other people who have similar browsing histories. The identification number of the cohort is the only thing provided when requested by a site. This is different from third-party cookies, which allow companies to follow you individually across different sites.

 

גוגל התחילה לבחון את הגישה הזו ברולאאוט במקומות שונים בעולם כמו: אוסטרליה, ברזיל, קנדה, הודו, אינדונזייה, יפן, מקסיקו, ניו זילנד והפיליפינים וכמובן גם בארה”ב.


הספר שלי: “המתכון לשינוי” בגרסה דיגיטלית! אם אתם רוצים ללמוד יותר על שינוי, להבין במה זה אומר לנהל תהליכים טרנספורמטיבים בחברה, או מצד שני להבין כיצד תוכלו לטפל בצורה חכמה בטרנספורמציה האישית שלכם. אני ממליצה לכם מאוד לקרוא את הספר שלי שיצא השנה. “המתכון לשינוי”, מדריך אסטרטגי לאתגר של עולם שעובר שינוי על בסיס קבוע.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.