קראתי לאחרונה פוסט שנכתב על ידי David Marcus– נשיא Pay Pal העולמית ובו הוא שטח את הטכנולוגיות המשמעותיות שבעיניו יש בידן לשנות את עולם התשלומים. אך זאת- לא בצורה שטחית אשר מתייחסת אל הטכנולוגיה ככלי שמשרת את הטכנולוגיה- אלא בהדגשת הכיוון שישנה את הדרך בה אנחנו צורכים. את דיוויד מרקוס ראיתי לא פעם על במות של כנסים בינלאומיים שנערכו בחו”ל, ותמיד הוא מצליח להשאיר אצלי המון תובנות משמעותיות, איתן אני יכולה להמשיך ולקדם את מבנה ארגז כלי העבודה שלי ושלכם. מבחינתי הפוסט הזה עזר לי בשרטוט הקווים של רעיון משמעותי שבהם אני רוצה לשתף אתכם. ארכיב את הפוסט מעיקרי דבריו של דייוויד אבל אוסיף עליהם תובנות וחידודים משלי. למי שרוצה לקרוא את הפוסט המקורי רצ”ב- Link.
דיוויד מרקוס מבהיר קודם כל– אנו חיים בעולם של נוטיפיקישן, עם אפליקציות מכל מיני סוגים, אשר “רבות” על שימת הלב שלנו בכל יום נתון. אחד הגילויים ש”היכו” בו לאחר ששיחק מספר ימים בSmartWatch, היה העובדה שהשעונים החכמים והצמידים הם המכשירים הטובים ביותר להעברת הודעות ונוטיפיקציות. למשל- Pay Pal משקיעה הרבה מאוד בפיילוטים שמערבבים את טכנולוגיות הBeacon בתוך אפליקציות שונות כמו זו של סטארבקס. תדמיינו אפליקציה שמורכבת בשעון החכם של סמסונג ה- Samsung Galaxy Gear או בצמיד : מיידית כשאנחנו נכנסים למקום שמחובר לביקון, השעון או הצמיד שלנו יכול להודיע על כניסתנו. הבריסטה של הקפה יודע מי אנחנו דרך השם. הוא מכיר את התמונה שלנו ויודע בדיוק מה סוג הקפה שאנחנו רוצים. כשהקפה שלנו מוכן נקבל פוש נוטיפיקישן לשעון שלנו, משם נוכל לגעת בשעון, לשלם ממנו ישירות וללכת לדרכנו. כל חווית הקניה עוברת שינוי, וזו למעשה אחת הדרכים בהן יכולה להיות טרנספורמציה ממשית בכל הקשור לחווית הקניה ולחוויית התשלום. מכאן ואילך אין לנו למעשה צורך בארנק. הסלולר שלנו נשאר בכיסנו, ואנחנו בשליטה.
המשמעות של השימוש בפוש נוטיפיקישן– נעוצה בכך שזה הופך לכלי דיאלוגי בין נקודת המכירה הפיזית לבין הצרכן- וכשהצרכן מקבל את הפוש לשעון או לצמיד הרי למעשה המידע מתערבב בצורה טבעית, “נייטיב” וכל האינפורמציה אליה הצרכן חשוף וחווית הקניה מתרחשת בצורה חלקה יותר וכיפית יותר. דיוויד מתאר את העתיד כך : בשנתיים הקרובות אנחנו צפויים לראות יותר ויותר שימוש של SmartWatch, יופיעו עוד ועוד מכשירים ויגדל מספר השחקנים שייכנסו לשוק. הרעיון שעומד מאחורי השימוש בסמארטווטש הוא התפקוד והיוטיליטי המתקדמים שמתאפשרים באמצעותו- שככל הנראה יחוללו צונאמי בתעשייה. די טבעי לשער שאכן האנשים יאמצו את הטרנד הזה מהר מאוד, לכל הסמארטפונים יהיה חיבור של בלוטוס, ולחלקם יהיה NFC, קומבינציה שתהפוך את המכשירים הללו לכלים אולטימטיבים בחוויית הקניה.
אז אילו טכנוולגויות ינצחו במשחק העתידי ? דיוויד גורס (כפי שאני טוענת כל הזמן) כי מעולם לא היה זה עניין של טכנולוגיות, שהן לא משקפות את הנקודה החשובה ביותר ! הכל סובב סביב בניית חווית קניה מדהימה- שתאמץ את ההרגלים עם עקרון הנוחות של האדם שפועל בתוכה כשהוא שוהה בסביבה קמעונאית. אימוץ הטכנולוגיות המתקדמות יתבסס על קומבינציה של ארנקים דיגיטליים שנמצאים בענן ומתכתבים עם כל טכנולוגיה שפועלת לפי אותו היגיון ברגע נתון, במקום הנכון ובקונטקסט הנכון. כמובן שהשיטה מבטיחה את העיקרון של שמירת הפרטיות ואבטחת הפרטיות של הלקוח בכל שלב בזמן המהלך.
למי שרוצה לראות את חווית הפוש נוטיפיקישן של פי פאל במחשבים לבישים, צירפתי לכם סרטון שמדגים את הרעיון…