בכל פעם מצליחים להפתיע אותי מחדש בביזניס אינסיידר, עם החומרים המעולים שהם מעלים באתר, הפעם– אני רוצה להתעכב אתכם על אינפוגרפיקה שמציגה השתנות בהתנהגות בין דורית במיקוד על דור ה-Millennial. אצרף עבורכם את האינפוגרפיקה ואנתח את הדברים המשמעותיים שאני לוקחת ממנה- על מנת שהניתוח יהפוך לכלי עבודה אפקטיבי עבורכם. למי שרוצה לקרוא את המאמר המקורי של הביזניס אינסיידר רצ”ב –Link.
בנוסף אני מוסיפה לכם בתחתית הרשומה את האינפוגרפיקה המקורית מאומבדת על מנת שתוכלו לצלול אל הדטה המעניינת שהיא מציפה בעצמכם.
הדטה מתעכבת על דור הY-והיחס שלהם בנוגע ללוקישן של מקום העבודה שלהם, יותר משליש תושבים אמריקאים מדור הMillennial עוזבים את המדינה לטובת עבודה טובה יותר ותנאים טובים במקום אחר בעולם. המחקר נערך באמצעות EY והוא חוקר מה משפיע על ההתנהגות של דור ה-Y בכל הקשור למקום העבודה- אילו תנאים משמעותיים עבורם ועד כמה ההבנות הללו קריטיות ומשליכות אפילו על מעבר ממדינה למדינה. לפני שאתחיל לנתח עבורכם את הדברים שיוצאים מתוך הדטה- חשוב שתבינו שמדובר בכלי עבודה אפקטיבי עבורכם שעוזר לכם לנהל בצורה חכמה יותר את האטרקטיביות של הארגון בו אתם עובדים לטובת גיוס עובדים חדשים וטאלנטים שמשפיעים על העסק ועל צמיחתו.
הרוב הגדול של דור זה מעוניין ביכולת לעבוד בשעות גמישות– וזאת מבלי שתהיה מונכת עליו סטיגמה ומבלי שזה יעכב לו את הקידומים. דור ה-Y מוכן לעשות הקרבות גדולות מאוד לטובת ה-Work Life Balance שלו- 38 אחוז מ Millennials אשר השתתפו במחקר מעידים כי הם מוכנים לעזוב את המדינה בה הם גרים לטובת תנאים טובים יותר, ובנפיטס גדולים יותר שמשפרים בצורה משמעותית את איכות החיים.
חשוב לשים לב לנתונים שהאינפוגרפיקה מנכיחה– 78 מהנסקרים במחקר זה (גלובאלית) אומרים כי גם בן הזוג שלהם עובד משרה מלאה, זאת לעומת דור הביבי בומרס שם האחוזים שונים ועומדים על 47 אחוז. הנתון הזה מדגיש כי אופי החיים שלנו השתנה ודברים שהתאפשרו בעבר כבר לא אפשריים. לכן, ישנו סייקל שלם של שירותים ומוצרים שצריך להתאים את עצמו לצורת חיים חדשה לגמרי שמחייבת מזוג הורים הרבה יותר מאי פעם וכפי הנראה משפיעה באופן ישיר על הדברים החשובים ועל ההתנהגויות.
ישנן שלוש דרכים לגרום לדור זה לרצות מקום עבודה :
הראשונה, להעניק מעטפת של תשלום והטבות הוליסטית כולל פלקסביליות, 80 אחוז מהאנשים שלקחו חלק במחקר מעידים כי אלו הדברים המרכזיים שמשמעותיים עבורם, שיגרמו להם להמשך למקום עבודה ולהשאר בו לאורך זמן.
השנייה, חוזרת לנושא הגמישות שעומדת כאחד מעמודי התווך המשמעותיים ביותר לדור זה, 74 אחוז מהנסקרים במחקר מחדדים כי הם רוצים שהארגונים בהם הם עובדים יעודדו פלקסביליות ויכניסו אותה כגישת עולם וכקאלט- וזאת על מנת שהם לא ירגישו שהם מאוימים וחשופים לסטיגמה.
השלישית, פקטור נוסף משמעותי שעולה מהמחקר- 86 אחוז מהנסקרים (חשוב להגיד שאלו הנתונים של ארה”ב)- אומרים כי לא יעזבו מקום עבודה אם ישלמו להם על חופשת לידה. גם נתון זה מנכיח את הצורך של הדור הזה להיות מפורגן בכל הקשור לאכות החיים שלו ולבאלנס בין החיים הפרטיים לעסקיים.
מילת סיכום. אני מצרפת כפי שהבטחתי את האינפוגרפיקה המקורית, בעיני היא ממש מהווה ToolKit לעבודה אפקטיבית ומאפשר לכם להבין את דור זה ככוח עבודה, מה חשוב לו ומה משפיע על קבלת ההחלטות שלו. צריך למצוא איזון בין הצורך הארגוני ובין הצרכים של העובדים הבאלנס יביא הלכה למעשה לתוצאות עסקיות טובות יותר וחיזוק מפת הדרכים ההמשכית.