Big Brands & Innovation

אני מאוד אוהבת לבחון את השינוי של חברות גדולות- וחשוב לעצור ולהסתכל מה קורה בחברות שונות בעולם ולהבין איך הן מנהלות ומנהיגות שינוי. עוד לפני שתרדו לתוכן הרשומה כדאי שתקחו בחשבון דבר אחד ברור, חברות שרוצות לעבוד בחדשנות משקיעות- זמן, תעוזה, התחברות ומחוברות של אזורים ואנשים שונים בחברה ובעיקר הן לוקחות בחשבון שחדשנות מהווה סיכון וניסויים שכוללים באופן טבעי גם כשלונות שמהם אפשר להתפתח ללמוד ולגדול- אין פתרון קסם!

ניסויים, כישלון ולמידה הם מרכיבים חיוניים בחדשנות. אז, כמנהיגים, האם אתם מוכנים להיכשל? הכישלון מפחיד אתכם? או האם אתם מוכנים לקחת את הסיכון כדי לקצור את הפירות? מנהיגים נותנים את הטון מלמעלה כדי לטפח תרבות של חדשנות וליצור סביבה שבה חדשנות יכולה לפרוח. כדי להיות מעולים בחדשנות, מנהיגים מספקים את המשאבים הנכונים ומעצימים את הצוותים שלהם לנסות דברים חדשים, להיכשל מהר ולהמשיך ללמוד.

נהוג ללמוד על חדשנות מחברות טכנולוגיה ויש כמה דוגמאות מצוינות לחברות שעושות את זה טוב. קחו למשל את גוגל- לחברה יש את מדיניות ה20 אחוז, היא מאפשרת לעובדים להשקיע 20% מזמנם בביצוע פרויקטים אישיים מתוך הבנה שהאתגרים שהם מסמנים תואמים בצורה זו או אחרת את המטרות והיעדים של החברה. עובדים מעודדים לחשוב בצורה יצירתית ולממש את הרעיונות שלהם, מה שהוביל לכמה מחידושי המוצרים המוצלחים ביותר שלהם, כגון Gmail ו-Google Maps. בפעם הבאה שתפעילו  את מפות Google כדי להגיע לאן שאתם צריכים להגיע, כדאי לזכור שהחידוש הזה התחיל כרעיון שמנהיגים האמינו בו.

גוגל גם מפעילה “שבועות חדשנות”, שבהם עובדים משתפים פעולה כדי לחקור טכנולוגיות ומתודולוגיות חדשות, ולהציג את הממצאים שלהם למנהיגים שתומכים בהם בהפיכת רעיונותיהם למציאות. מיקרוסופט קוראת לזה האקתון שבוע שבו צוותים ממחלקות ומיקומים מגוונים משתפים פעולה על רעיונות ואבי טיפוס חדשים. הם מוזמנים לשחרר את היצירתיות שלהם ולהפוך את המושגים שלהם לפרויקטים ואבי טיפוס כדאיים, תוך נטילת סיכונים מחושבים כדי להשפיע לטובה על החברה ועל הלקוחות שלה.

אחת המלכודות הפוטנציאליות היא הרעיון שחדשנות “נעשית” על ידי צוות מסוים או משהו שקורה “שם”. לכל אחד יש תפקיד, מ-IT לשיווק ועד למחקר ופיתוח. כולנו יכולים לחדש כדי לשפר תהליכים, גם שירות לקוחות וחווית לקוח מהווים חלק בלתי נפרד מהסיפור. הטמעת חשיבה חדשנית היא גורם חיוני בביצוע היסודות בצורה מבריקה מדי יום.

חברות רבות מניעות תרבות “מחשבה חדשנית” ו”חדשנות ברגע” על ידי הקמת צינור חדשנות מתמשך המאפשר לצוותים להגיש רעיונות, להעריך את הפוטנציאל שלהם ולתעדף אותם על סמך ההשפעה הפוטנציאלית שלהם.

ThinkLab של IBM הוא דוגמה מצוינת לטיפוח חדשנות מתמשכת בתוך הארגון. במרחב הפיזי הזה, עובדים, לקוחות ושותפים יכולים לשתף פעולה ברעיונות חדשים ולפתח פתרונות חדשניים עם טכנולוגיה מתקדמת, כולל בינה מלאכותית ולמידת מכונה. IBM פיתחה גם את פלטפורמת ThinkLab הוירטואלית-Link שמאפשרת לעובדים לשתף פעולה מרחוק ולשתף רעיונות בזמן אמת. הפלטפורמה כוללת כלים לסיעור מוחות, שיתוף פעולה וניהול פרויקטים, שיכולים לעזור לצוותים לעבוד בצורה יעילה ואפקטיבית יותר כדי לזהות הזדמנויות חדשות ופתרונות דיגיטליים חדשניים.

Kellogg’s Packaging Innovation

עוד דוגמא טובה היא החדשנות ב-Kellogg שמתמקדת ב-“חדשנות למען הטוב” וזה מתייחס לשימוש בטכנולוגיות, רעיונות ותהליכים חדשניים ליצירת השפעה חברתית וסביבתית חיובית. זה כרוך בפיתוח ויישום פתרונות הנותנים מענה לאתגרים חברתיים משמעותיים.

בשנת 2020, קלוגס הפכה לחברת המזון הראשונה בעולם שהכניסה את טכנולוגיות Navilens לתוך חלק מאריזות הדגנים שלה באירופה. כעת, קלוג מביאה את NaviLens לאריזה של כמה מהדגנים האייקוניים ביותר שלה בארה”ב, והופכת לחברה הראשונה במדינה שעושה זאת. עם הקוד והאפליקציה החכמים האופטי של NaviLens, קונים עיוורים ובעלי ראייה לקויה יכולים לא רק למצוא את קופסת הדגנים האהובה עליהם, אלא גם לשמוע את השם, הגודל, התזונה ומידע האלרגני.

בינה מלאכותית גם עוזרת ל-Kellogg ליצור Better Days בשימוש פורטל מקוון מבוסס הזמנות שבו צרכנים יכולים לספק משוב בזמן אמת על חידושי מזון, שניתן לנתח במהירות באמצעות טכנולוגיית AI.בנוסף, על כל קונספט שנבדק, המשתתפים זוכים לארוחות לתרומה. באמצעות התוכנית הימים הטובים של קלוג, 10 ארוחות נתרמות כדי לעזור למשפחות הסובלות מרעב. שתי הדוגמאות הללו מראות כיצד חדשנות, יצירתיות ושיתוף פעולה מאפשרים לחברה להחיות את המטרה שלנו על ידי יצירת ימים טובים יותר ומקום ליד השולחן לכולם באמצעות מותגי המזון.

סטיב ג’ובס, אמר משהו יפה-“חדשנות מבדילה בין מנהיג לעוקב”. אז, בין אם אתם רק מתחילים לחשוב על יצירת תרבות של חדשנות או שאתם נמצאים בהמשך המסע וזקוקים לכמה רעיונות חדשים כדי לשמור על האנשים עם מוטיבציה ומעורבות, משמעותי וחשוב להצית את התשוקה הזו ליצירתיות, ניסויים וחדשנות כי אנחנו יודעים שזה מה שמבטיח להצלחה עתידית.


חדש. אחרי שנים ארוכות בהן אני נוסעת לפורמאטים שונים של לימודי חדשנות בעולם, ובמקביל מעבירה סדנאות ללקוחות שלי ולגופים שרוצים לעבור תהליכי חדשנות בחברה- החלטתי להשיק מוצר חדש! Bootcamp יעודי לחברות וארגונים שרוצים בטווח מאוד קצר ללמוד תהליכי חדשנות ולעשות זאת בעצמם ללא תלות באחרים. הפורמאט הוא גמיש ומותאם על פי מידה לכל ארגון וצורך.  בבסיס, ההצעה היא ללמידה מאתגרת ואינטנסיבית בה לומדים את תהליך החדשנות ה– Double Diamond.  למידע נוסף על המוצר-Link.

לפרטים נוספים ושיחה מולי:

Connect

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.