הרשומה הנוכחית תתעכב על מחקר סופר מעניין של Nielsen– העוסק בדרך בה חברות יכולות לעשות פריצת דרך עסקית משמעותית על ידי הובלת מרחבים חדשים ואינובציה, זאת במיקוד בחברות-CPG. הפוסט משקף פרק מסויים מהמחקר המקורי אותו אמבדתי בתחתית הרשומה, על מנת שתוכלו לצלול אל כולו. את הדברים שנאמרו במקור עיבדתי והוספתי מחשבות משלי על מנת שיהפכו לכלי עבודה אסטרטגי אמיתי.
הובלת מנהיגות פורצת דרך אינה דבר קל, זאת עבור הרבה חברות- CPG- Consumer Packaged Goods, חדשנות הינה כלי שנמצא בתוך סט כלים, אך המבט על האינובציה לא בהכרח מספיק ולפעמים לא ממוקם בהיררכיה הארגונית במקום הנכון. השיעור החשוב שאנחנו לומדים בשנים הנוכחיות הינו שעל מנת שחברות תוכלנה לנצח ולייצר צמיחה- המנכ”ל של החברה חייב להיות חלק אינטגרלי מכלי “הנסיעה” אל עבר החדשנות שמובילה את הארגון למנהיגות אמיתית ולמרחבי פעילות חדשים ופורצי דרך ברמה העסקית.
כשנילסן פירקו את הדטה שיש לחברה על הנושא, במבט לאחור במבוסס אינפורמציה מצטברת מחמש שנים, זיהו חמישה צעדים מרכזיים שכל עסק- CPG חייב לאמץ על מנת שיוכל לייצר- Framework להצלחה : אינסייטים, פיתוח, אקטיבזציה, פרפורמנס ולימוד של העבר על מנת שיהווה כלי עבודה- Insight, Development, Activation, Performance Management ,Lessons Learned. אבל מה שיושב במרכז- והוביל לכך שהקונספט הזה קיבל חיים הינו ההבנה הקריטית על כך שלטובת יצירת- Breakthrough אמיתיים חייבת להיות מנהיגות של מנכ”ל וסמנכ”לים בעמדות בכירות אשר רוצים להיות חלק פעיל מפתרון האתגרים ומוכנים להשקיע בכך רבות.
חשוב להבין שישנה פרקטיקה בדרך בה מובילים מנהיגות פורצת דרך, וישנן גישות המאפשרות להבין כיצד ניתן לנצח מרחבים חדשים בעידן של מגוונות ומורכבות בו אנחנו חיים. המחקר של נילסן מעלה ארבעה עקרונות שיכולים להוות עבורכם כלי חזק, בהינתן שאתם בונים את ההיפותזה של החברה במבוסס על ההצעה- בצורה אפקטיבית ותשים אתכם על המסלול הנכון. הכיוונים שנילסן מכוונים אליהם מובילים את החברה לעשות דברים בצורה שונה, זאת על מנת לפתור את הבעיות, צרכים ומהווים של הצרכנים ובכך לייצר ערך ותועלת רבים שמבטיחים את המחויבות והנאמנות שלהם.
הראשון. יש צורך לקדם סיפור הכולל הבנה של הצרכן ואמפתיה לצרכים שלו. ההבנה של הצרכנים ונקודות הכאב מייצרת ניצוץ נהדר עבור חדשנות, מובילי ומנהיגי אינובציה בחברה צריכים לשים את הצרכים של הלקוחות במרכז של כל המאמצים לחדשנות, על מנת לייצר מעמד חכם ונכון של חברה שעוזרת לאנשים בחיים ומאפשרת להם להתמודד עם כל האתגרים שמלווים אותם כאקט של יוטיליטי לחיים מלווה באינספרציה. יש צורך משמעותי למצוא את הפתרונות ולהבין את הכאבים והצרכים של האנשים במקומות שאינם טבעיים לחברה- מחוץ לקטגוריה בה אתם עוסקים על מנת שתבינו בצורה טובה יותר להבין את האנשים ותוכלו לעצב מסביבם פתרונות אמיתיים.
השני. תתאימו את התהליך למטרות המובהקות. מובילים ומנהיגי פריצות דרך מחפשים לחבר את הניהול שלהם אל הפוקוס באתגרים, בכך שהם מתאימים תהליכים של חדשנות בצורה שמעוצבת ככזו שתייצר Outcomes נכונים- גדולים יותר וטובים יותר. מנהיגים הופכים את התהליך לכזה שמאפשר לחדשנות להצליח בפועל- ולא להיות ההפך, החסם או הגבול. הם מהווים חלק מהותי ואקטיבי כזה שיש לו תפקיד בהתנסות עם צרכנים והבנה של הפתרונות שמתאימים לחייהם.
השלישי. צריך ללמוד להכשל באופן סיסטמטי- ללמוד ולהמשיך. בעולם של חדשנות- אין דבר כזה Impossible מנהיגים פורצי דרך צריכים לאמץ את הגישה הזו ולדחוף אליה בכוח על מנת שתפתח ותייצר הזדמנויות חדשות. הם צריכים ללמוד מהצלחות קודמות ומכשלונות- וכל למידה כזו מאפשרת לשפר את הצעדים הבאים. למעשה הם מחויבים להבין את הערך והתועלת בכשלונות ולהוקיר את העובדה שכשחושבים בגדול מתוך כשלונות והצלחות זה הופך לכלי לימודי- אחרת, ללא ההסתכלות הזו הכשלון הופך לסתם משהו מבוזבז וחבל.
הרביעי. לאמץ תרבות של שיתוף פעולה שקיפות וענווה. מנהיגים ומובילים של השינוי צריכים להשאיר את המנכ”לים שלהם מעורבים, ולא להתעסק רק במהות החדשנות אלא גם בדרכים הנכונות ליצור אותה, הם פועלים בלי אגו ובלי גבולות- ושואפים ללא לאות לייצר אינטגרציה בין אתגרים ואנשים, מבינים שחדשנות אמיתית מתקיימת רק כשכל הפונקציות מועילות ומשחקות תפקיד יחד. מנהיגים אלו מעודדים את החושים של כולם, לרצות לעשות ולעבוד בחדשנות ומסבירים- שמדובר בעבודה קשה אבל חלקים גדולים ממנה יכולים להיות כייפים ומעוררי תאבון והשראה.
מילת סיכום. כדאי לכם לצלול למחקר המלא מי שרוצה יכול לפנות אלי ולקכל אותו- הוא יעזור להבין כיצד מותגים גדולים צריכים לפעול בזירת החדשנות ומה קריטי לטובת האתגר זאת במיקוד בתעשיית ה-CPG. מצידי, אני מבטיחה להמשיך ולחפש לכם מקורות השראה, קייסים רלוונטים ונקודות אור כמו כן אינסייטים בהם אתם צריכים להתמקד על מנת שתוכלו להניע בצורה מיטבית את הספינה העסקית.