זירת הקמעונאות משתנה, וגם המטריקות אשר מגדירות מהי הצלחה צריכות להתפתח באופן ריספונסיבי. חנויות נסגרות- קניונים בעולם נמצאים בסכנה, כמו גם גודל החנויות בהרבה מקומות בעולם מתכווץ. אין ספק שהעתיד של הקניונים יהיה שונה ויקומו שני סוגים : הראשון יוטיליטי קניון אשר עוזר לאנשים בנוחות שלהם וחוסך להם זמן בקניות עם חנויות של מוצרי צריכה בהם ניתן לעשות דברים מהר, ומצד שני קניוני בילוי ותרבות.
חשוב לזכור כאמור, שהרבה מהקניות עוברות לאון ליין- והמכירות הופכות להיות למיקס של אוף ואון ליין, יש קהל לא קטן שרואה את המוצרים בחנות עצמה וקונה אותם מאוחר יותר במרחב הדיגיטלי וגם הפוך ! בעולם כזה אפשר להסתכל מחדש על המטר המרובע של החנות בצורה שונה לחלוטין, לשייך לו ערכים סגוליים אחרים.
המכירות פר מטר בחנויות נמדדות במתמטיקה פשוטה, ההכנסות של הקמעונאי בחלוקה לכל שטח בחנות ובכך מגדירות כמה כל מטר יצר בפועל בערכים פיננסים- זו הדרך המסורתית בה קמעונאים ומשקיעים משתמשים על מנת לקבוע האם החנות היא רווחית וכך ניתן גם לעשות הבחנה בין ההצלחה של מוצרים שונים.
אבל, מה אם החנות כבר לא תתפקד רק ככזו שצריכה לייצר מכירות ? מה אם זו לא תהיה המשימה העיקרית שלה ? חנויות מושקות כיום כ-מקומות חוויה, כ-wellness hubs, כמרחב של hotspots בו ניתן לשווק את ערוץ האינסטגרם של המותג. הרבה מאוד פופאפים, מתחילים להראות בשטח, ולפעמים המשמעות שלהם אינה בהכרח המוצרים שנמצאים בחנות אלא החוויה שמייצרים. ככל שקמעונאים מגדילים את המטרות שלהם להחזיק שטחים פיזיים- זאת מעבר ליצירת מכירות אלא למעורבות, ויראליות, מרחבים של נאמנות מול הלקוח ועוד- והם צריכים לחפש מטריקות אחרות שמגדירות את ההצלחה למשל כמו זו-Data Per Square Foot חישוב המטר המרובע על פי הדטה שנאגרת.
לא מדובר במשהו פומבי שצריך להצהיר עליו, אלא יותר דרך חדשה לעשות רי קונספטינג לרעיון של מטרות- Objectives לחנויות הפיזיות ולדרך שבה מעצבים ועושים פריוריטיזציה לדברים. הדטאות הללו יכולות לנוע בין דטאות מסורתיות- דמוגרפיה, אימייל, דטה מחשבונות ועוד- ועד לדטה מודרנית- הרגשות של הקונים, ניתוח דטה של מוצרים נרכשים או נמדדים, פעילות בתוך החנות של סושייל מדיה ועוד. ישנם עשרות סטארטאפים שעזורים לקמעונאים לקחת את הרעיון ולהכניס בו חיים, חלק מהטכנולוגיות הללו יודעות לעשות אבזורבזציה של הצרכנים ושל הפעילות שלהם מאחורי הקלעים, בעוד שאחרות ממש משביחות את החוויה בחנות עצמה ובו בזמן מייצרות דטה פרסונאלית ומלקטים אותה.
ישנן גם חברות טכנולוגיה שמציעות פתרונות הוליסטים של מערכות ופלטפורמות עבור הקמעונאי זאת לטובת איסוף דטה, RIoTaaS retail-IoT-as-a-service. אין ספק שביכולת של הקמעונאים להבין טוב יותר את הצרכנים באמצעות הדטה שלהם הם יכולים להשביח את מהלכי השיווק והמאמצעים של המוצרים אותם הם משיקים.