בהמשך לטיפוח הקטגוריה העוסקת ב- Big Data בבלוג שלי, ולצורך חידוד הצרכים העולים בעולם הדטה, אתמקד הפעם בתרבות הדטה שארגונים צריכים לאמץ ולפתח כחלק מהמסע העסקי שלהם. אציג בפניכם הפעם נתונים מהאימרקטר שמסַפרים על ההתלבטויות של אנשי שיווק ומובילים בחברה, מאזורים שונים בעולם בדיוק סביב הסוגיה הזו. כיצד מנהיגים עסקיים רואים את ההזדמנות וכמו כן אֵילו אתגרים הם מוצאים לנכון להדגיש בכל הקשור לאיסוף הדטה על הלקוח מתוך ערוצי הדיגיטל. מה מדאיג את אותם מנהיגים ביחס לאתגרים שצפויים עוד להסתעף מצורת החשיבה הזו. למי שרוצה לקרוא את הרשומה המקורית מהאינמרקטר רצ”ב לינק- Link. אני מצידי אחלץ לכם את הדברים המשמעותיים ואוסיף עליהם מבחר תובנות משלי מהפרספקטיבה הלוקאלית של ארצנו.
המהירות שבה הכלכלה העולמית שלנו מתפתחת, משאירה מאחור מנהיגים עסקיים שאינם טורחים להסתכל קדימה. על פי מחקר שנערך ביוני 2013 על מנהיגים עסקים מהעולם כולו- מחקר שנערך על ידי : Boston Consulting Group ,BCG – האתגרים הראשיים שאיתם מתמודדים בעלי העסקים קשורים לשינוי המתמיד וליכולתה של החברה להתאים את עצמה לאותם שינויים ולהגיב להם במהירות. למען האמת, 20 אחוז מהנסקרים ענו כי הם מתייחסים לשינויים ממבט על הסקייל הרחב של השינוי אך מתקשים בהם מאוד, 19 אחזז עונים כי הם מתמקדים בחדשנות. בתוך כל הממצאים הללו האתגר שאיתו למנהיגים עסקיים קשה להתמודד הוא ההסתגלות לנושא הדטה- ולשיטות למינוף הדטה של הלקוחות לטובת העסק- גם כאן הם חידדו את חוסר המוכנות והיכולת שלהם להכנס כפי שצריך. רק 17 אחוז מהחברות ענו כי הן נענות לאתגר ואינן יודעות איך לטפל בו בפועל.
Source eMarketer
על פי אותה חברת מחקר BCG – מובילים ומנהיגים מתעשיות שונות של קמעונאות הנעזרות בטכנולוגיה, רואים באתגר הדיגיטלי כאמצעי יעיל למינוף הדטה שנאספת על הלקוחות שלהם ולשימוש חכם יותר בערוצי הדיגיטל. אלו היו הסקטורים הבולטים שראו את ההזדמנות הרבה לפני התעשיות האחרות. 70 אחוז מכלל הקמעונאים הנסקרים ו65 אחוז מחברות טכנולוגיה הבינו שכדי להישאר על המפה מחובתם למנף את מיכרֶה הדטה של הלקוחות שלהם, ורק 43 אחוז ממובילי תעשיית התרופות רואים בכך אתגר מומלץ ואפשרי לביצוע. תוכלו לראות את החלוקה בגרף הבא-
Source eMarketer
דרך נקודת המבט של המחקרים- ניתן לראות איך ומי ממנפים את השימוש האקטיבי של הדטה על פי האינפורמציה הרלוונטית על הלקוחות. מספרים סטטיסטיים שפורסמו בדצמבר 2013 משקפים תמונה יותר אופטימית לגבי העתיד. כשמובילים עסקיים נשאלו איזו תעשיה תקצור את ההצלחה הגדולה ביותר מניצול הביג דטה בסוף שנת 2013- רוב אנשי העסקים בארה”ב צָפו כי תעשיית הפיננסים תהיה המובילה, ולאחריה הקמעונאים (42 אחוז) והיצרנים ( 39 אחוז). חשוב לציין שהתמונה בישראל טיפה שונה- תעשיית הפיננסים אכן מובילה ברמת ההבנה של יתרונות ההזדמנות אך לצד ההלימה הזו דווקא החברות היצרניות במקומותינו מבינות שהדטה יכולה להפוך מבחינתן להזדמנות עסקית מצוינת, ושתיעול נכון של משפכים חכמים שמבוססים על ביג דטה יכול להביא בפועל ליתרון עסקי בעל תוקף תחרותי. ההתקדמות של הקמעונאים באזור הזה הרבה יותר איטית ואינה מתיישרת עם המספרים המשתקפים לעינינו מהנעשה בארה”ב.
Source eMarketer
אותה חברת מחקר מצאה- כי יותר משבעה מנהלים מתוך עשרה שוקדים על אימוץ טכנולוגיות בערוצי הדיגיטל שלהם על מנת שיוכלו לממש את האתגר שהציבו לעצמם ולהפוך את החלום למציאות. עבודה בהלך נפש כזה מאפשרת להם להיות יותר רגישים לבעיות שצצות בשטח מאשר הסקטורים האחרים. אבל בגדול מתקבל הרושם שהתעשיות כולן קלטו שעליהן להתמודד עם האתגר. אין ספק שלקמעונאים, לעוסקים בתעשיית הפיננסים ולחברות טכנולוגיות קל יותר לאמץ שיטות חדישות במיינדסט ההולם, כמו גם לטפח תרבות ארגונית שמושתתת על דטה. בתעשיות אלה ההיכרות עם נטיות הלקוח מתוך ניתוח הדטה הופכת לקומודיטי בפני עצמו. אבל כפי שתואר במאמר המקורי העולם העסקי משתנה במהירות ואפילו התעשיות שנמצאות כרגע בסמוך למגרש ההזדמנות חייבות להזדרז ולאמץ גישות חדשות מתוך מבט אחר על הדרך הנכונה ליצור קשר טוב עם קהל הצרכנים.