אני חוקרת באתר של פסטיבל קאן לחדשנות וקריאטיב 2022. וגיליתי את המפה הזו של הפרסים שיהיו בפסטיבל השנה. יש פה חלוקה לנושאים עליהם למעשה סוכנויות ומותגים יקבלו פרסים על פי ההתפלגות הבאה…
חשוב להגיד שהפסטיבל מחולק למעשה לשני נרטיבים מרכזיים: בוקר, כנס של תוכן עם טובי המרצים והמותגים המובילים בעולם, ובערב תחרות של פרסים שמושכת למעשה את כל התעשייה לאירוע הענק הזה. מה שמעניין בעיני הוא לבחון את ההתפלגות ועל מה למעשה המומחים של הפסטיבל חושבים שצריך להעניק פרסים של קריאטיב. זה מלמד לדעתי שיעור חשוב במה התעשייה כמכלול מתמקדת ולאן אתם צריכים להסיט את המשאבים והמאמצים שלכם קדימה.
אני אפרק עבורכם את הטבלה בשביל שתוכלו לקחת ממנה וללמוד על סוג המאמצים וההשקעות שכדאי לכם למקד את הפעילות ותוכניות האסטרטגיה והעבודה.
Craft– קטגוריה שמתמקדת בצד האמנותי, היכולות, והטאלנט שנדרש לטובת יצירת אייטמים יפים במיוחד עם יכולת ביצוע מאוד גבוהה. רעיונות עם כוח לחתוך בתוך כל הרעש סביבנו ולהביא לקדמת הבמה רעיון קריאטיבי לחיים. זה כולל כמובן גם אֻמָּנוּת דיגיטלית, עיצוב, יכולת יצירת סרטים בצורה כזו ברמה גבוהה. זו אחת הקטגוריות המרגשות ביותר בפסטיבל והיא קיימת כבר המון שנים- השוני? שהדיגיטל הגדיל אותה וסביבה נוצרים הרבה מוצרי קריאטיב בפורמאט של וידיאו. בעיני- כשיוצרים קראפט ברמה גבוהה מאוד, יוצרים מדיה, שעצם העוצמה שלה גורם לאנשים לשווק אותה בעצמם.
Experience– התמקדות ביכולת המשמעותית של מותגים להבין את הלקוחות ואת המסע שלהם ולייצר סביב הדרך הזו חוויות אימרסיביות- זו היכולת המשמעותית של לתפוס את הלקוח וקהל היעד בכל נקודה וטאץ פוינט. זו אחת הקטגוריות המשמעותיות ביותר בעיני, והיא תתפתח יותר ויותר בשנים הקרובות, ואפילו אני מעיזה להגיד, שאם מחברים לה את הקטגוריה הקודמת של “קראפט” קריאטיב ברמה מאוד גבוהה הזכירות שתייצרו במסע הלקוח תהפוך לאף יותר עוצמתית ויותר משמעותית. הקטגוריה הזו כוללת- חווית לקוח ואקטיבציה, כיצד מותגים מייצרים קריאטיב עסקי וטרנספורמציה, חדשנות, קריאטיב בקומרס (ואיקומרס), וכמובן גם מובייל.
Engagement– הקטגוריה הזו חוגגת קריאטיב חכם שלמעשה נמצא בכל טאץ פוינט, יצירת מגעים חכמים וחוויות עשירות שיוצרות מעורבות בין לקוחות ומשפיעות על התרבות. בתוך הקטגוריה הזו יש התמקדות ב- מדיה, בשימוש בשיווק דירקט, PR, פעילות של סושייל ומשפיענים, קריאטיב בעולם העסקי B2B, וקריאטיב באמצעות דטה. זו קטגוריה שמתפתחת מאוד בשנים האחרונות ותופסת יותר ויותר את קדמת הבמה, ואת המאמצים של אנשי השיווק שכן היא מגדירה בעיני במאסלו השיווקי את הרצפה של היחסים בצורה המשמעותית ביותר.
Strategy– זו חגיגה של ניהול חכם ואסטרטגי שמביא לתוצאות, את היכולת לתכנן אסטרטגית את המהלכים, והיכולת לאמץ בצורה נכונה פתרונות קריאטיבים על מנת להשפיע על הצמיחה של העסק והיכולת למדוד בפועל תוצאות. בקטגוריה הזו יש התמקדות באפקטיביות של הקריאטיב בפועל בחיבור לעסק, והיכולת לייצר קריאטיב חכם כבר בשלב האסטרטגי. לטעמי במשפך של העשייה הפיצוח של הקטגוריה הזו מהווה את ההתחלה תמיד, וכל קריאטיב שמפוצח כך בחיבור לעסק ובצורה אסטרטגית יהפוך לאבן יסוד עבור החברה.
Classic– הקטגוריה הקלאסית מייצגת את הרעיון הגדול, כשעבודה הופכת למשהו אמיתי והופכת ל”חיה” דרך רעיונות קריאטיבים גדולים באמצעות סטוריטלינג, צורה, אודיו ווידיאו. הקטגוריה הזו כולל סרטים, Outdoor, פרינט, אודיו ורדיו.
Health– קטגוריה שמתפתחת ומתגברת בשנים האחרונות וביתר שאת בשנתיים של הקורונה, “בריאות”, היכולת לייצר קריאטיב ותקשורת בסקטור שמלא ברגולציה אבל עדיין מייצר מסרים משמעותיים חזקים שיכולים להשפיע על החיים של האנשים בפועל! הקטגוריה הזו כוללת: בריאות וWellness, פארמה. ללא ספק זו תהיה אחת הקטגוריות המדוברות ביותר על הבמה בגלל השנים שעברנו והעוצמה של חשיבות הבריאות בחיינו.
Good– היכולת ללכת אל מעבר לBrand Purpose להשתמש בקריאטיב ובתקשורת על מנת לשנות את התרבות, לייצר שינויים ואימפקט חיובי על העולם. הקטגוריה הזו כוללת את היעדים העולמיים של שינוי בתחומים שונים שהעולם צריך, ומותגים שמתחברים אליהם יוצרים כוח משמעותי גם עבור עצמם כמובן אבל במיוחד עבור העולם.
Entertainment– היכולת לחגוג קריאטיביות שהיא מעבר לתקשורת, לייצר מהלכים אותנטיים קריאטיבים שמאפשרים ליצור מעורבות עם לקוחות ולהשפיע על התרבות. זו קטגוריה שכוללת התמקדות בספורט, מוזיקה, ובידור באופן כללי.
חדש! הקורס דיגיטלי לחדשנות! מוצר עליו עבדתי בחודשים האחרונים מובא לכם בפורמאט דיגיטלי של קורס On Demand שמאפשר לכם ללמוד כיצד עושים חדשנות, כיצד בונים תהליכים חכמים ומה הם הכלים והתרגילים המשמעותיים אותם נדרש להכיר. המדריך לטרנספורמציה בפורמט של קורס דיגיטלי- לחברות גדולות ואנשים פרטיים, כלי עוצמתי לעיצוב ובניית תהליכי חדשנות –Link.