Case Study: Love Beauty and Planet

L1

וידיאו נהדר ששלפתי מהערוץ של- Index L2 יהווה את תוכנה של רשומה זו, שכן ישנם בתוכן זה כמה מיקודים ותובנות משמעותיות שבעיני יכולות לשרת אותנו בדרך שבה אנחנו פועלים במרחב הדיגיטלי, ובמרחב הנגיעה הכולל בצרכנים. אשפיץ את הדברים החשובים כמו גם אוסיף הערות ותובנות, למי שרוצה לצלול לתוכן המקורי (מדובר רק בשתי דקות מלאות באינסייטים) על כך אני ממליצה בחום רצ”ב –Link.

הוידיאו עוסק בניתוח אתר העונה לשם- Love Beauty & Planet, ובחינת המאפיינים להצלחתו או כישלונו, ומדבר על כך שבמציאות בה אנחנו חיים רוב המותגים חווים שיבוש משחקנים חדשים שנכנסים למרחב העסקי, היזמים הללו בדרך כלל ממומנים באמצעות-VC ויכולים להרשות לעצמם לפחות בהתחלה לשלם הרבה על “הרכשת לקוחות”.

L2

לצד השחקניות החדשות, יש כמה ארגונים “שנותנים מלחמה” מצידם יוניליוור למשל השיקה את- Love Beauty & Planet, מותג אשר מתעסק בעולם טיפוח שיער ומוצרים אישים- האתר מטרגט צרכנים צמחוניים אשר מחפשים אחר פרודוקטים טבעיים, הפעילות של האתר מסתמכת כמעט ב-100 אחוז על הדיגיטל, גם ככלי ליצור תודעה ובניית מותג ולקצירת ביקושים, אנשי המותג משתמשים בהרבה מאוד מהטקטיקות של מותגי-Digital Only, על מנת שיוכלו להצליח במגרש משחקים עסקי זה ובנוסף ללמד את הארגון (כמו יוניליוור) שיעור חשוב ביצירת במה שיווקית חדשה ודרך אחרת להצמיח עסקים.

L3

אחד ממקורות ההגעה לאתר נשענת מאוד על חיפוש אורגני, וחשוב לציין שיותר מ-22 אחוז מהתוצאה של הסרץ לאתר מגיעה ממושגים שאינם קשורים ישירות במותג- אלא על מרכיבים שונים בתוך המוצרים המתכתבים עם הדרך שבה אנשים מחפשים, ומזכים אותם בנקודות זכות בתוצאת החיפוש האיכותית.

L4

את אותה עבודה משקיעים באתרי איקומרס כמו אמזון, גם פה משולבות מילות חיפוש שאינן מיתוגיות לטובת השבחת התוצאה.

L5

לא הכל טוב מבחינת העבודה של הברנד, ישנן טעויות במקומות הרגילים בהם המותגים הגדולים טועים- ומסתמכים יותר מדי באסטרטגית הסושייל שלהם על תוכן ויזואלי ופחות על משפיענים אשר יכולים לקדם מאוד את הערכים והתוכן של המוצרים באופן שיתחבר יותר אל הקהילה. ישנה גם בעיית פער בין המותג הגדול יוניליוור למסר הנייטיבי שהוא מנסה להעביר, וניתן לראות הרבה מאוד ביקורות בעמודי המוצר באמזון שפונות אל יוניליור בטענה שהיא עושה גרין וואש ולא באמת מביאה בשורה של מותג טבעי אל השוק.

L6

חשוב להבין שלפני הכל כשמגיעים אל השוק בניסיון לחקות מותגי נייטיב- Indie Disruptors, צריך להעתיק את האסטרטגיה לא את הטקטיקה ! קריטי להבין שאותנטיות זה הכל !

מותגים צריכים לפעול בשני ערוצים על מנת להצליח : הראשון אסטרטגית סושייל אפקטיבית, אשר מובילה למודעות ונשענת על ערך וחיבור לקהילה. והשני, הם חייבים להתחבר אל הקהילה של הטבעונים והצמחוניים ולתת להם את ההרגשה שהם באמת עובדים במוצרים שאינם “גרין וואש” ומביאים את הבשורה שעומדים מאחוריה-חיים מאחורי הערכים ששמים קדימה בערוצים השיווקים.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.