הנה לכם דוגמא מרהיבה שמדגימה הלכה למעשה את היפותזת “העולם המחובר” שלי – Connected World מזווית מאוד ייחודית ושונה. אין ספק שבאמצעות החיבור בין הפיזי לדיגיטלי קורים דברים מדהימים. הפעם, אני רוצה לחשוף אתכם אל סטארטאפ ישראלי שיצר יכולת טכנולוגית הקרויה- SCiO . מדובר על סורק מולקולרי שמאפשר למעשה לגלות באמצעותו מידע על דברים נייחים : אוכל, חפצים, ועוד ועוד. הסורק הקטנטן משתמש בספֶּקטרופוטומֶטֶר זאת בשביל שנוכל לבחון את עוצמת האור שמוחזר מחפצים שונים ובכך לגלות את הרכב החומרים בתוך החפץ. במכשיר מותקנת מנסרה זעירה, שמפרידה את האור לאורכי גל שונים כך למעשה מתאפשרת היכולת לקלוט את המידע המתבקש ולהסיק על הרכב החומר. זאת מפני שכאשר קרן אור פוגעת בחפץ, רוב האור נבלע ורק חלקו מוחזר. חומרים שונים בולעים אור באורכי גל שונים וכך ניתן להבחין באיזה חומרים מדובר.
את הפרויקט העלתה החברה אל אתר הקראודפאונדינג– kickstarter והתגובות הנלהבות לרעיון הוכיחו את עצמן במהירות באמצעות גולשים אשר השקיעו במיזם ובכך הוכיחו מעל לכל ספק את העניין שמגלה הציבור במיזם כה מיוחד ! תחשבו על כך שבאמצעות כלי שכזה הדטה על הדברים שאנחנו משתמשים בהם ביום יום מופעלת לצרכים מעשיים, והופכת להיות “אקשנייבל”- קרי : אפשר לעשות איתה דברים. מאכל שנהגנו לאכול בעבר כי חשבנו שהתאים לדיאטה פתאום מתגלה כעתיר קלוריות, מוצר מזון שנידמָה כטרי, פתאום מתגלה כפג תוקף, ועוד כיוצא באלה. למעשה– מיזם כזה יכול לעזור לנו לגלות שבמקומות רחוקים בעולם שידוע כי בהם אין מים, נמצא שפע של מקורות מים- ובאותה נשימה (למשל) למצוא נפט במקומות בהם כלל לא חשבנו לחפש. זהו כלי מעשי שמאפשר לנו ללמוד מן היסוד על הדברים שסביבנו ולהכניס לרשימת כל הידוע לנו עליהם גורם נוסף שלא היה חשוף לעינינו בעבר. כבר אמרתי ? עולם מחובר הופך את המציאות שלנו לטובה הרבה יותר.
מילת סיכום- אישית גם אני השקעתי במהלך בKickstarter- כי אני מאמינה גדולה במיזמים כאלו, שלא לדבר על כך שזו ממש גאווה לאומית שכן מדובר בסטארטאפ ישראלי. במידה שתרצו להיחשף לסרטון המלא של המהלך צירפתי לכם אותו בתחתית הרשומה. כמו כן רצ”ב לינק- Link לעמוד המיזם באתר גיוס ההמונים.