מה שכייף במחקר המתמיד שלי, הוא לגלות מדי יום ביומו שחברות בעולם עושות,ועושות הרבה ! ובמיוחד משמח אותי שרעיונות רבים שעלו במחשבתי קודם, קורמים עור וגידים והופכים פתאום למציאות ממשית. לעונג הוא לי להביא לכם לכאן את המחקרים, קייס סטאדים וסקירות למהלכים בעולם, ולעניות דעתי הם בסופו של דבר מעודדים אתכם לזוז בפועל. הפוסט הזה מוקדש לכתבה מאוד משמעותית שקראתי בeMarketer – מדיה משובחת אותה אני קוראת באדיקות. הרשומה תעסוק בהשקעות של חברות יצרניות בתחום המובייל ומה הן הסיבות לכך שהן מתייחסות אל המדיה הזו כמדיה חשובה. כמו כן, אדגיש כאן את הדברים המשמעותיים שבהן מתמקדות החברות בפעילותן בתחום. למי שרוצה לקרוא את הכתבה המקורית רצ”ב- Link.
תוכניות נאמנות, והצעות יחודיות מהוות את הסיבות המרכזיות להטמעתן של אפליקציות מובייל עבור הסקטור של חברות יצרניות, זאת בשל העובדה שבשעה שלקוחות משתמשים במכשירים החכמים שלהם- בבית או בחנות, הם גם נוהגים לחפש מידע, אינפורמציה והצעות ערך. החברות היצרניות מגיבות בעיקר לתכונה זו ומייצרות אפליקציות למובייל, כדי לספק ללקוחות עוד אינפורמציה משלימה על מוצרים- ואף להוסיף פיצ’רים מושכים ויוצרי סטיקינס, כגון משחקים וכלים אינטראקטיביים, המקושרים לעולמו של היצרן. חברת מחקר בשם Consumer Goods Technology- CGT שסוקרת את התחום ומרבה לפרסם את ממצאיה, ערכה סקר בקרב עובדים בחברות CPG בארה”ב בנושא פיתוח המובייל וארגון מחלקות המובייל במוקד העסקים שלהם. למעלה מ80 ממשתתפי המחקר אחוז ענו כי החברה שלהם מחזיקה לפחות אפליקציה אחת בשימוש (נכון לפברואר 2013). יותר מכך, שלוש מתוך עשר חברות הטמיעו לפחות חמש אפליקציות במובייל עבור המותגים שלהן. תוכלו לראות בגרף הבא כי 41 אחוז מהנסקרים בעניין זה החזיקו בין שתיים לחמש אפליקציות פעילות עבור המותגים שלהן.
Source eMarketer
הסיבה העיקרית שמניעה את חברות הCPG, לייצר אימפלמנטציה של כלי מובייל עם יישומים נוספים הינה לדלוור הצעות ערך והטבות ללקוחות, ונתון זה עלה מהמענה של חמישים אחוז מהנסקרים. יש בכך מן ההיגיון שכן לקבל דילים ממותגים היא הסיבה מספר אחת שמאתגרת צרכנים לפתוח את הסלולר שלהם בתוך החנות. בנוסף, הצעות יחודיות ואטרקציות נקודתיות יכולות לייצר מכירה מידית ומהוות דרך מעולה להגיע ללקוחות חדשים. תוכניות נאמנות, אשר נותנות חיזוק ללקוח שיהיה סטיקי למותג, באות כגורם השני בגללו חברות משקיעות, ואכן 44 אחוז מהחברות שיוצרות אפליקציות במובייל בחרו בכך מהטעם הזה. עוד שליש עונים כי האפליקציות נועדו לספק ללקוח מידע חיוני על המוצרים.
Source eMarketer
בנובמבר 2012 ארגון בשם – Path to Purchase Institute – ערך מחקר בקרב חברות CPG ובקרב מנהלי השיווק שלהם. המטרה- להכיר את הטקטיקות שלהם שנוגעות לשיווק ספציפי על ידי שימוש בכלים שמותאמים לצרכנים שמסתובבים בתוך החנות. כ20 אחוז מהנסקרים אמרו כי הם משתמשים לצורך זה באפליקציות מטעם המותג, ועוד 25 אחוז ענו כי הם משתמשים באפליקציות של קמעונאים. בעוד שQR, קופונים במובייל, ואתרים למובייל היו האמצעים הפופולאריים ביותר כשיטה היותר בטוחה להגיע דרך כלי המובייל אל הצרכנים אשר נמצאים בחנות עצמה, אין כל שאלה בהסתכלות קדימה על עתיד השיווק, בו האפליקציות ישחקו תפקיד גדול יותר בחווית הצריכה של הלקוח.
Source eMarketer
מילת סיכום – חשוב לציין שאפליקציות משמשות לא רק ככלי יעיל להגיע ללקוחות, אלא הן גם יכולות להיות רלוונטיות, ככלי שימושיות ונעוץ בהצלחתן נושא נוחות התפעול. למשל, מחצית האפליקציות של CPG פותחו לצורך העמקת הקשר עם הלקוח לאורך זמן, ועוד 35 אחוז למעשה פותחו ככלי שמסוגל לנהל את שרשרת האספקה של החברה ולעזור לה בתהליכי ניהול אחרים. בשורה התחתונה – ככל שהמובייל הופך לכלי פונקציונלי ביותר בימינו הוא יהווֶה פתרון למגוון רב של צרכים, וחברות חכמות צריכות לזהות את הפוטנציאל ולמצוא את העוגנים המשמעותיים להן. אין ספק שבטיפוח הקשר עם הלקוח ובניית יחסים מתמשכים מולו צפוּן עתידו המאושר של המובייל. מבחינתי ניתן להניח בביטחה שבדרך זו החברה היצרנית יכולה למעשה להיתפש כקמעונאי לכל דבר כי בכך שסיפקה אפליקציית מובייל רלוונטית לידיו של הלקוח היא יצרה מדף שיווקי חדש !