הרשומה הנוכחית תתעכב על דוגמאות מעניינות למודלים עסקים שונים, בתקווה שתוכלו לקחת מהרעיונות ולאמץ את החשיבה הקריאטיבית לדרך שבה אתם פותרים את המאמצים העסקיים שלכם. לקחתי מתוך מסמך עבה שכולל יותר מחמישים מודלים, שבעה קייסים שנראו לי כשווים להתעכב עליהם, אוסיף על כל קייס הסבר, והרחבה מטעמי במקומות הנדרשים. למי שרוצה להחשף למסמך המלא הכולל את כל המודלים, ניתן לעשות זאת בלינק הבא- Link.
יצרנית הרכב Volvo, מתנסה בשינוי המודל העסקי, והדרך שבה מותג יוצר קשר עם לקוחות לאורך זמן, זאת לאחר שרכשו את המכונית. וולבו בוחרת לעשות זאת באמצעות שירות מיוחד המאפשר לעשות משלוחים ישירות אל הרכב ללא עלות. הביזנס של וולבו הינו מול ספקיות האינטרנט שמשתמשות בה כמחסן נייד, ומהצד השני היא כחברה מעמיקה את הקשר שלה עם הלקוחות, והופכת אותם לשבויים בשל המודל החדש והשירות הנלווה אליו שמייצר להם נוחות גדולה בחיים.
פלטפורמה שמאפשרת לקמעונאים לחבר הוצאות לפינוקים. Quidco, זה עסק B2B שמאפשר לקמעונאים לחבר בין הריוורדס שלהם לצרכנים שמחזיקים כרטיס דביט או קרדיט, בכך הם מחליפים את עולם כרטיסי הנאמנות והוואצ’רים בחנויות. זו פלטפורמה שמחברת בין ההוצאות באון ליין והאוף ליין ומאפשרת לספק הצעות ערך בעד רכישות באמצעותם. יש פה שתי תועלות: אחת לקמעונאים שיכולים להתחבר לפלטפורמה של נאמנות עם “שכל” משלה, שניה- לצרכנים שיכולים לרכז במקום אחד הטבות משחקנים שונים.
זה אתר ומודל אחריו אני עוקבת זמן רב, Birchbox מודל של מנוי שמאפשר לנשים וגם גברים לקבל דוגמיות של מוצרי טיפוח. בעד מנוי חודשי החברה שולחת לכם קופסאות “הפתעה” בהם יש דוגמיות של מוצרי טיפוח שונים שמבוססים על התאמה פרסונאלית ומאפשרים לכל לקוח לקבל את המיקס שלו. המודל פה הוא מעניין מאוד, שכן מצד אחד מדובר על מדף חדש עבור יצרנים לחשוף את המוצרים שלהם בפני קהל לקוחות שבוי, ומצד שני זה עוזר לדיסקברביליות מדהימה של הצרכנים למוצרים שלא בטוח היו יודעים שקיימים. יש פה כמובן גם חן רב באלמנט החוויה, ההפתעה של הקופסא החודשית משרה אצל הצרכן או הצרכנית הרגשה של פינוק, מתנה ופאן.
כולנו רוצים להיות אובר של משהו, או Airbnb של משהו… קבלו מיזם בשם Appear שמהווה פלטפורמה ומרקטפלייס למציאת שטחי נדל”ן לתקופות קצרות. אם אתם עסק שצריך מקום לתקופה קצרה, והפתרון של WeWork או דומיהם לא מתאים לכם, כאן תוכלו להיות חשופים למלאי של שטחי נדל”ן שיכולים להיות יותר תפורים על פי מידה.
העולם הביטוחי והפיננסי מתפתח להרבה מאוד כיוונים, SaveUp זו למעשה פלטפורמה שמאפשרת לבנות תוכנית הטבות שמעודדת צרכנים לחסוך כסף, ומשלמת להם על כך שהם עובדים לטובת עצמם. מדובר בגישה שמאמצת עקרונות של כלכלה התנהגותית וגורמת לאנשים לשנות הרגלים ובזכות כך לקבל פינוקים אקסטרא.
עוד מיזם שמגיע מעולם הפיננסים והביטוח, FriendSurance הינה פלטפורמת ביטוח שמשחקת בעולם של Peer to Peer אדם לאדם, ומאפשרת לפזר את הסיכון בין חברים ומכרים. שיתוף הסיכון מאפשר לרכוש ביטוח במחיר פרמייה נמוך יחסית למתחרים. הכוח של המודל הזה מונח על יכולת הסושייל של כל אדם ואדם שבאמצעותו הופכת לנכס ולקרנסי לכל דבר ועניין.
אסיים את הדוגמאות שלי, בקייס סופר מרתק. מדובר במיזם שקוראים לו: Digit, שירות פיננסי שמאפשר לעשות מוניטורינג על ההתנהגות הפיננסית שלנו ומציע באופן אוטומאטי על פי ההתנהגות הצעות לחסכונות. הפלטפורמה מתחברת לחשבון הבנק, עושה מוניטורינג על הפעולות וההתנהגויות שלנו ומציעה באופן אוטומאטי הצעות שמכוונת לדרך שבה אנחנו יכולים לחסוך כספים.
אלו היו שבעה קייסים מרתקים בעיני, לשינוי הדרך שבה אנחנו מסתכלים על עסקים, חדשנות והדרך לענות לצורך של האנשים. ממליצה לכם בחום לצלול לתוך הלינק של המסמך המלא בו יש עוד הרבה דוגמאות שיכולות לעזור לכם ולייצר השראה עסקית וכיווני חשיבה חדשנים.
אחד הפוסטים הטובים והחשובים שפרסמת בעיניי 🙂