אין ספק שמה שפייסבוק עושה לנו כמשתמשים זו ממש אמנות, היא דואגת להכניס אלמנטים רגשיים, אמוציונאלים אשר “שותים” אותנו שוב ושוב אל תוך הפלטפורמה. לאחרונה, פייסבוק הכניסה אפשרות של אימוג’י אמוציונאלים אשר ניתן לשזור אל תוך התגובות.
בשנה שעברה הפלטפורמה הוסיפה למעשה חמש ראקציות, הכוללות לייקים מסוגים שונים זאת בנוסף לליק המפורסם. האפשרויות כוללות : אהבה, Haha, WOW, עצב, וכעס. מאז ההשקה, הראקציות תפסו תאוצה והשתמשו בהן מעל ל-300 מיליארד פעמים, כשראקצית האהבה הינה המובילה בין כל האופציות האחרות, ועושים בה שימוש יותר מחמישים אחוז מהפעמים. אבל עד כה, משתמשים יכלו להשתמש בראקציות אך ורק על פוסט וסיפור שמופץ בפלטפורמה, ולא כלפי תגובות של אנשים אחרים בתוך ה-Thread של הסיפור.
מעכשיו, ניתן להשתמש בכל ששת הראקציות וה-emojis אשר מייצגים אותן- גם על תגובות של אנשים בתוך פוסט. לעת עתה הפונקציונאליות עובדת בדסקטופ, אבל סביר שפייסבוק תרחיב אותה גם למובייל, שכן היא מצהירה כחברה שהיא-Mobile First ורוב המשתמשים בפלטפורמה עושים זאת דרך ובאמצעות הסלולר.
התוספת הזו עושה טוויקינג להתנהגויות של האנשים, ויכולה לתרום למידת המעורבות בפלטפורמה- וזאת למעשה השאיפה המרכזית של פייסבוק, פונקציית הרגשות יכולה לעודד אנשים להגיב בפוסטים בצורה יותר תדירה כי הם יודעים שיוכלו להיות “מתוגמלים” באמצעות אותם לייקים מעמיקים. מדובר כמובן גם באופציה שיכולה לעזור לפייסבוק לעשות דטה מיינינג על המידע ולהבין אותנו כמשתמשים הרבה יותר טוב- ומשם לגזור עם מה אנשים מתערבבים הרבה יותר ומה מעניין אותם ברמת התוכן.
חשוב להגיד שמהצד השני, שמשתמשים יכולים להיות יותר זהירים במה הם מגיבים ועל מה, שכן פייסבוק יודעת מיום ליום לקצור את הדטה שלנו ולהקיש ממנה על רגשות- עובדה זו עשויה להדאיג משתמשים בכל הקשור בשיתוף המידע שלהם עם הפלטפורמה- אנשים כבר מבינים את הקשר הישיר בין הפעולות שלהם ולבין השימוש בכך לטובת מוניטיזציה.
המהלך הזה, יאפשר לפייסבוק לעשות פרדיקציה על סוג התכנים שמייצרים אמוציות בקרב המשתמשים, כמו גם את היכולת לעשות את הניתוח על ההקשרים בין האנשים השונים עם החברים שלהם בתוך הפלטפורמה. האפשרות של גישה לתוך אמוציות מאפשרת לפייסבוק לבנות מוצרי פרסום חדשים של העתיד, אשר יכולים להתכתב עם סט הרגשות והדברים שמניעים אותנו מבחינה התנהגותית.