פייסבוק ויוטיוב הפכו להיות לפלטפורמות הדיגיטליות הגדולות ביותר בעולם, אין על כך שום ויכוח, ועם קהל כל כך גדול- זו בכלל לא שאלה שמפרסמים מחפשים להשקיע את הכסף שלהם בשתי הפלטפורמות. פייסבוק הצליחה לייצר כמעט- 27 מיליארד דולר בהכנסות מפרסום ב2016, וגוגל מובילה עם היכולות שלה בעולם הוידיאו באמצעות יוטיוב, פלטפורמת הוידייאו הגדולה שלה שהופכת להיות לקריטית זאת לטובת הובלת ההכנסות שלה מפרסום שהגיעו ל- 79 מיליארד דולר בשנה שעברה.
אבל למרבה הצער עבור מפרסמים, פייסבוק ויוטיוב מגישות את המודעות המרגיזות ביותר ביחס למשתמשים, לגולשים ברשת, זאת על פי מחקר שערכו הביזניס אינסיידר- BI Intelligence’s 2017 Digital Trust survey. מודעות בפייסבוק וביוטיוב נחשבות בעיני משתמשים ככלי טוֹרְדָנִי על פי-45 אחוז מהאנשים שנענו לקחת חלק בסקר רחב אותו ערכו הביזניס אינסיידר על כסדר גודל של- 2000 משתתפים. לשם השוואה– מודעות בטוויטר נחשבות מטרידניות רק בקרב- 6 אחוז, ומודעות ב-Snapchat ואינסטגרם בקרב- 3 אחוז.
זה בהחלט לא מפתיע- ששתי הפלטפורמות הללו מחזיקות את השרביט של המודעות הטורדניות, בסט הפלטפורמות שנמצאות בתוך הסקר- פייסבוק ויוטיוב הינן שני היעדים הגדולים ביותר בכל הקשור למשתמשים שמשקיעים את הזמן שלהם בדיגיטל זאת על פי-comScore. העובדה שאנשים נמצאים יותר זמן בפלטפורמה ומשקיעים בה הרבה משימת הלב שלהם הופכת את אותם יוזרים ליותר רגישים למודעות, פשוט בגלל שהזמן שהם נמצאים בפלטפורמה חושף אותם ליותר מידע פרסומי באתרים הללו. ובגלל שפייסבוק ויוטיוב מהוות יחסית פלטפורמות סושייל בוגרות, הן גם מגישות מודעות באופן תדיר אליו כבר פשוט אי אפשר לא לשים לב.
ישנו הבדל ופער בין דורי– בין Millennials וביבי בומרס שנחלקים בדעותיהם לגבי השאלה : “מי מגיש את המודעות הגרועות ביותר”. ההעדפות שלהם מאוד קשורות לאופי הגיל שלהם, משתתפים במחקר שהם יותר מבוגרים עונים כי המודעות ביוטיוב יותר מעצבנות מהמודעות בפייסבוק, ובניגוד מוחלט הדור הצעיר מעיד שפייסבוק היא היותר מרגיזה. יכול להיות שהדור המבוגר מושפע מהדימיון בין מודעות ביוטיוב לבין מודעות בטלוויזיה, והעובדה שישנו קו לינארי בין סוג המודעות מקפיץ אצלו את הנרב לנוכח המודעות בפלטפורמת הוידיאו של גוגל.
התוצאות הללו, מצביעות על הצורך המיידי והדחוף של מפרסמים בשתי הפלטפורמות- לשים לב ואת הדעת על הנושא, פייסבוק למשל העידה כי היא מתכוונת לרִסֵּן את הצמיחה שלה בכמות המודעות איתן היא שוטפת בפיד- או ליתר דיוק את היחס בין המודעות שמוצפות לבין הפוסטים האורגנים. יוטיוב גם היא משקיעה מחשבות בכל הקשור לאפשרות של Skippable- היא למשל הפסיקה וזרקה את האפשרות של-Unskippable בפורמאט של מודעות באורך שלושים שניות בפברואר האחרון.
למרות זאת, האחריות על השבחת המודעות ואיכות התוכן שלהן אינה מוטלת אך ורק על הפלטפורמות ! מותגים ומפרסמים גם הם חייבים ליצור מודעות איכותיות וזאת לטובת הענקת צפיה מהנה וחוויותית עבור המשתמשים. המציאות היא שחברות מריצות את הפרסומים שלהן בפלטפורמות המובילות ושם משקיעות את רוב כספן, כי הן רוצות לתפוס כמה שיותר קהל, אבל בפועל זה אומר שישנו בומברדינג של מסרים על הגולשים מה שמוריד באוברול את כל החוויה. ניתן לאמר בחוכמה בעיני כי לפעמים– פחות זה יותר, והשקעה רבה יותר ומעמיקה בתוכן רלוונטי לכל פלטפורמה תאפשר לכם לקלוע הרבה הרבה יותר נכון למטרה ולא להיות- מעצבנים !