Global Grocery Shoppers Want a Blanded Experience

gl1

אני רוצה להתעכב הפעם על מחקר מדהים מטעם נילסן, המסמך המרתק הזה מנתח התנהגות של לקוחות בכל הקשור לצריכת מוצרים בסיסיים יומיומיים, ומציג את השינויים בהתנהגויות של האנשים תוך שהוא מביא לפתחנו היפותזות חדשות לגבי הדרך בה אנחנו קונים- ומברר עבורנו כיצד כאנשי עסקים ושיווק נוכל להשתמש בפועל בתובנות ולהפוך אותן לכלי עבודה אפקטיבים. אערוך עבורכם “סיור” בתובנות המשמעותיות שאני לקחתי מהמחקר הזה, כמו כן אצמיד לסוף הרשומה את המקור במלואו על מנת שתוכלו לקחת ממנו פיקנטריה נוספת בעצמכם.

כשאנחנו מתחברים אל האתרים האהובים שלנו, האפליקציות ושירותי הבידור באון ליין, אנו מצפים להיות בהרגשה של נוחות וחוויה יחודית שמתאימה את עצמה אל העניין שלנו, זאת  במבוסס על קריטריונים של קניות קודמות, הגדרות מותאמות אישית ואינפורמציה דמוגרפית. החוויה שלנו הופכת להיות לסטרימרית- מהמוצר ועד להמלצות ומשם בקווקוו ישיר לצ’ק אאוט.

עכשיו, תדמיינו חנות של מוצרי צריכה בסיסיים שמוכרת און ליין שם תוכלו לקבל המלצות פרסונאליות וoffers- שמוצעים לנו מיד כשאנחנו “נכנסים” לחנות, הצ’ק אאוט לוקח שניות ואנחנו יכולים לשלם על המוצרים שלנו מבלי שזה יצריך אותנו להוציא את הארנק מהתיק, האם זה נשמע כמו מציאות מדומה ? זה ממש הרבה יותר קרוב ממה שאתם חושבים.

טכנולוגיה שנתה אותנו באופן פוּנְדָּמֶנְטָלִי ועשתה טרנספורמציה לדרך בה תעשיות שונות כמו : מוזיקה, ספרים ווידיאו מתנהלות ומתופעלות, השינויים בעולם של CPG- מוצרי צריכה היו יותר אֶבוֹלוּצְיוֹנִים מרבולוציונים- עד כה, אבל הדיגיטל מגדיר מחדש מה זה אומר למעשה “לעשות קניות של מוצרי צריכה בסיסיים”.

הקווים בין הדיגיטל לפיזיקל בעולם מטשטשים, צרכנים מתרגלים יותר לשירותים שקמעונאים שונים מציעים להם באיקו סיסטם הדיגיטלי ומתחילים לצפות מקמעונאים להנכיח מוצרי צריכה און ליין גם כן. קמעונאים שמוגדרים כ-Savvy Retailers מרוויחים בכך שהם ממנפים טכנולוגיות על מנת להגביר את חווית הלקוח של הצרכנים- ולפגוש את החשקים והרצונות הגוברים של אותם לקוחות מחוברים ומתקדמים.

הגיע העידן של הConnected Commerce– צרכנים כבר לא קונים רק באוף ליין או באון ליין, למעשה המצב השתנה והם רוצים בכלל את תפיסת ה”בלנד”-Blended Approach, אנשים שמבינים את ההזדמנות- משתמשים בכל ערוץ שהכי מתאים להם בנקודת הזמן בה הם נמצאים בהתאם לצרכים הקונטקסטואלים. הקמעונאים והיצרנים המוצלחים ביותר יהיו אלו שיעבדו על כך שתהינה להם נוכחיות ואינטראקציות גם בעולם הפיזי וגם בעולם הדיגיטלי, בכך הם יוכלו למנף טכנולוגיות שלמעשה תעזורנה להם להשביח את שביעות הרצון של הלקוחות : בכל מקום, בכל סיטואציה ומתי שהם רוצים לקנות.

ישנה התעוררות בכל העולם-  בכל הקשור למודלים שונים של משלוחים וחדשנות שסובבת סביב ניהול של לוגיסטיקה תפעולית שילוחית, המודלים החדשים מגיעים עם המון טוויסטים ושינויים שמייצרים בעצמם חדשנות פורצת דרך אשר מעצבת בידול וקובעת באממצעות זאת העדפה בקרב הצרכנים. לקוחות לא רק מרימים את הסלולר בשביל להתקשר ולהזמין דברים, באופן מואץ הם נכנסים לאתרים של הקמעונאים ומשתמשים באפליקצות המובייל- ומזמינים דברים באופן דיגיטלי בעצמם. למעשה, כרבע מהנשאלים במחקר הגלובאלי של נילסן ענו כי הם כבר עכשיו מזמינים מוצרי צריכה בסיסים און ליין עם שירות של משלוח לביתם, ויותר מחצי (55 אחוז) רוצים לעשות זאת בעתיד הקרוב.

באופן הולך וגובר קמעונאים מציגים מודלים של איקומרס שהופכים את החוויה של הצרכנים להרבה יותר קלה, 14 אחוז מהנשאלים גלובאלית ענו כי הם משתמשים בתוכניות אוטומאטיות און ליין לשירותי Subscribe, בהם למעשה ההזמנה נעשת באופן רוטיני וזאת על ידי קביעת התכיפות של המשלוח וזמן באופן ספציפי לצרכים של הלקוח, ויותר מחצי (54 אחוז) מעוניינים לעשות זאת בעתיד.

ב2011 טסקו (Homeplus), הציגה את הסופרמרקט הוירטואלי הראשון בדרום קוראה, אותו מודל שכולנו כבר מכירים התפשט בכל העולם והפך לשיחת קמעונאות עירנית- כיום, 13 אחוז מהנשאלים ברמה הגלובאליות אומרים כי הם כבר משתמשים בחנויות וירטואליות וכמעט שישה מתוך עשרה (58 אחוז) אומרים כי הם רוצים לעשות זאת בעתיד כשזה יהפוך לנגיש עבורם.

מספר קטן יותר של לקוחות משתמשים בשירותים של- “Click ַ& Collect” אשר מאפשרים להם להזמין מוצרים און ליין ולקחת אותם מהחנות בשלב יותר מאוחר. רק אחד מתוך עשרה מתוך הנשאלים במחקר הגלובאלי אמרו כי הם מזמינים מוצרי צריכה און ליין ואוספים אותם בשלב יותר מאוחר מהחנות או משירותי Drive-Thru. אבל, יותר מחצי מהנשאלים אומרים כי הם יהיו מעוניינים להשתמש בשירותים הללו בעתיד (57 אחוז עונים כי ירצו שירותים של פיק אפ מהחנות, ו55 אחוז משירותי Drive-Thru).

כפי שאתם מבינים התמונה אינה אחידה, וישנן אופציות ותרחישים שונים שמכתיבים סוג חדש של פאנלים ו-Client Journey שונה מאחד לשני. החוכמה הינה לעצב תרחישי רכישה חדשים שמתכתבים עם דור של צרכנים שמשתנה ומחפש אחר תשובות היברידיות אשר משלבות ועושות “בלנד” בין חוויות דיגיטליות לחוויות פיזיות. בעיני זה ממש קסם שקמעונאים יכולים היום הלכה למעשה לספר סיפורים חדשים באמצעות שימוש חכם בטכנולוגיה ויצירת הקשר הנכון והמתבקש לטובת החוויה של האדם.

מילת סיכום, כפי שהבטחתי אני מוסיפה לכם לתחתית הרשומה את המחקר המקורי ומעודדת אתכם להכנס אליו בעצמכם על מנת שתוכלו “לקטוף” מידע נוסף שיכול לשרת את המטרות העסקיות אותן אתם רוצים להשיג ולעצב עבורכם חלק מהתובנות למפת הדרכים ההמשכית. מצידי, אקח מהמחקר המלא נקודות נוספות מעניינות ואסמן לכם בספוט לייט את הדברים המשמעותיים בפוסטים נוספים. 

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.