In-Store vs Web Buying

הקמעונאות הדיגיטלית בעולם- נושפת בעורפה של הקמעונאות הפיזית. יום יום אנחנו נחשפים למחקרים שמצביעים על הנטיה של הלקוחות להעדיף רכישה מקוונת על פני רכישה פיזית. פוסט מבוסס מחקר של אימרקטר- ישפוך מעט אור על הנושא, כולל מספרים שמעידים על מגמות מובהקות. למי שרוצה לקרוא את הכתבה המקורית, רצ”ב- Link. הפוסט עוסק בעובדה כי החנויות הפיזיות “מקבלות כתף קרה”, כשמיום ליום נשים (בעיקר) מעדיפות בבירור לרכוש און ליין. הצידוד ברכישה און ליין בערוצים דיגיטליים נובע מכמה סיבות : נוחות, מחיר מוזל והיכולת לסרוק את המלאי במהירות- כל אלו הביאו לכך שיותר צרכנים נמשכים אל הMarketplace של הסחר האלקטרוני.

אשר לנשים, שמייצגות בדרך כלל את הקול החזק בענייני הקניות בתא המשפחתי, הן נמצאות כיום בַּפרונט של  המהפך הזה. מחקר שנערך על אלפיים נשים בארה”ב במרץ 2013 מצא כי רק 6 אחוז מתוכָן עדיין מתעדכנות בחקירה על מוצרים חדשים ברצפת המכירה הפיזית. 89 אחוז מהנשים מחפשות את המוצרים באון ליין – 5 אחוז עדיין נוהגות לשאול את החברים ואת המשפחה ולא באמצעים הדיגיטליים. אלה שהמחקר שלהן נעשה באינטרנט דרך הדסקטופ- 71 אחוז- ומתוכן 18 אחוז עורכות את המחקר והחיפוש דרך המובייל. אין ספק שקמעונאים שרוצים להגיע לקהל מובחן ובמיוחד אל הקול הנשי שקובע את הטון בכל הקשור לקניות לצרכי התא המשפחתי חייבים להתיישר לפי הכיוון הזה מתוך ההבנה שהמקום המשמעותי בו אנו עורכים את הקניות שלנו ומקבלים החלטות בנושא הינו באון ליין.

Source eMarketer

בעוד שקבוצה גדולה המונה 45 אחוז מהנשים אומרות שהן עושות את החלטות הצריכה שלהן בתוך החנות,  קבוצה גדולה יותר – 47 אחוז לפי המחקר מגיעות להחלטה על קנייה בדסקטופ או בלפטופ באופן תכוף יותר, ולדברי שמונה  אחוז סביר להניח שהן יכינו את הרשימה שלהן במובייל. למרות שמדובר בחלק קטן יחסית ובנכונות פושרת למדַי לרכישות במובייל, מכשירי המובייל בכל זאת ממלאים תפקיד מכריע בסימון מגמה גדלה והולכת במסע של הרכישות בקרב הנשים. חלק גדול מבין המשתתפות במחקר ענו כי הן משתמשות במובייל שלהן על מנת שתוכלנה למצוא את מיקום החנויות ולברר את שעות הפעילות, ואף שומרות לעצמן את הפריבילגיה להשאיר את המכשיר פתוח ברציפות על מנת שתוכלנה להשתמש בו “על הדרך” לחיפוש מידע חיוני ולשם התמצאות. 

אבל מובייל גם ממלא תפקיד חשוב ביותר לחקירה יסודית, וזאת בשלב המכריע של מסע הקניה– כמחצית מהנשים שענו למחקר אומרות כי הן משתמשות במובייל להשוואת מחירים, ו41 אחוז משתמשות במובייל שלהן (טאבלט וסמארטפון) כדי לקבל מידע מקיף על מוצרים. 46 אחוז מחפשות אחר קופונים במובייל. ולמרות שרק 8 אחוז רוכשות בפועל דרך המובייל עצמו, 24 אחוז מגיעות להחלטת הקניה שלהן דרך המכשיר בנקודת זמן כלשהי.

Source eMarketer

אין ספק שחיפוש אחר מוצרים עדיין נעשה בעיקר מהבית בדסק טופרק תשע אחוז מהנשים אומרות שהן עושות זאת בזמן העבודה. לעומת זאת כ40 אחוז אומרות שאת החקירה על מוצרים הן עושות מהבית במהלך היום, ובערך באומדן זהה עונות כי הן מחפשות אחר מוצרים בבית בשעות הערב בדסק טופ. כמסקנה מהנתונים בפוסט זה קל להבין שהאישה ממלאת תפקיד משמעותי בשינוי תפישת הצרכנות ובמעבר חד אל נקודות רכישה של סחר אלקטרוני וגם אם הרכישה לא נעשית בפועל במובייל או באינטרנט- היא משפיעה הלכה למעשה על רשימת הקניות הריאלית. כמו כן, תפקידו של המובייל הופף לחשוב יותר ויותר בPath to Purchase שכן מיום ליום הוא מהווה כלי עזר לקבלת החלטות ולתמיכה שמקדמת את תהליך הקניה. צריך לקחת בחשבון את הדינאמיקה של השוק החדש : ככל שהמותגים המסחריים יאמצו את יתרונות המהפכה הצרכנית הזו וייצרו סביבות עבודה קלות יותר (כלומר מותאמות יותר, נגישות ומזמינות) כך גם האבולוציה של התהליך תואץ ותשנה מקצה לקצה את הדרך בה אנחנו צורכים. 

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.