מי שמכיר אותי ועוקב אחרי הרבה זמן יודע שבשבילי אנדרואיד זו ארץ אסורה, מקום לא נודע כי הרי אני מאה אחוז תפוחית. אך מי שמכיר אותי קצת יותר וגם עוקב אחרי בFacebook יודע כי בן זוגי היקר החליט בשבילי – לכבוד היומולדת שלי, שלא אוכל להמשיך לגור בגן הסגור- ואני חייבת להכיר גם “שדות – או יותר נכון פלטפורמות של אחרים”. לכבוד כך הוא פשוט הלך ורכש לי את הסמסונג גלקסי 4S- על מנת שאכיר את הOS האנדרואידי שנחשב כיום לסלולר הטוב ביותר בעולם. לא סתם מציבים גבולות ברורים שכאלה בין אנשי התפוח לאנשי גוגל- אין ספק שקיים הבדל עצום בחוויה בין שתי הגישות כמערכות ההפעלה. עבורי, הצעדים הראשונים קצת מסובכים וכל מה שנראה ברור לאחרים לי נראה בינתיים כמעט בלתי אפשרי. עדיין, בשל הרצון ללמוד ולהכיר את השטח, וכן, כדי לצרף אתכם לטיול ולשתף בחוויה שלי, אציג לכם בכל פוסט בנושא כמה דברים חדשים ומועילים שלמדתי.
Seamless User Experience – המעבר בין מסכים עם הכרום – בועידת המובייל 2012 בברצלונה הGSMA עמד אריק שמידט יו”ר גוגל על הבמה והציג את החדשנות הזו מבית גוגל. האפשרות שלנו לעבור ממסכים בחווית גלישה סימלסית שלמעשה מאפשרת לנו להמשיך בפעולה בה עצרנו בPC דרך המובייל. את הפעולה אכן הבנתי אבל כמו שאומרים יש הבדל ענק בין לדעת ולהרגיש. אין ספק שהחיבוריות הזו עונה לצרכי ולחווית הגולש- תכנים שעבדתי עליהם, חיפשתי אותם בכרום בPC הופיעו לי בסלולר ואפשרו לי להמשיך את הפעולות שלי On The Go.
Air View- Air Gesture יכולת הציפה – הגלקסי 4S מצויד ביכולות חדשנויות לחלוטין בסלולרים – הוא מסוגל לזהות תנועות על ידי טכנולוגיית “סטייל קינקט” ולמעשה מאפשר לנו להזיז דברים מבלי לגעת במכשיר. סמסונג הוסיפה למכשיר החדש יכולות חדשות שמאפשרות לזהות תנועות של הידיים ולהגיב להן. את היכולות הללו היא הכניסה בגלקסי נוטס ובגלקסי 4S – ליכולות הללו קוראים Air View, וזה מאפשר ליוזרים לשייט עם האצבע מעל תוכן במכשיר באפליקציות מסוימות (למשל בפליפבורד) ולדפדף בתוכן לפני החלפת המסך. התכונה הזו דומה מאוד לפיתוח של מיקרוסופט הKinect– משתמשים יכולים בדרך זאת לנווט בסלולר שלהם ולקבל שיחות על ידי הזזת היד בלבד מבלי לגעת במסך.
Smart Pause- המיצמוץ על המסך – בנוסף ליכולות הציפה של המכשיר, ניתנת האפשרות ליוזרים להשתמש בכלי שקרוי- Smart Pause פיצ’ר שעוזר להם לשלוט בתוכן שהם רואים במכשיר מבוסס הפעולות שלהם. באמצעות הכלי הזה יוזרים יכולים לשלוט בוידיאו, אפליקציות ותוכן , לעצור במקום בו העין שלנו זזה מהמסך ולחזור חזרה בדיוק לאותו מקום בו הפסקנו. החידוש לא פועל על טרקינג של העין, ובמקום השיטה הזו האופציה מתבססת על Facial Recognition. בסט היכולות ניתן גם לגלול תוכן ולחפש אימיילים, מבלי לגעת כלל במכשיר. זו למעשה שיטה שמגיבה לתזוזה של הפנים שלנו על מנת לקבוע מתי אנחנו עושים סקרולינג לתוכן ומנקודה זו להזיז דברים מבלי שניגע פיזית במסך.
מילת סיכום ותוכנית להמשך. אני מתכוונת להמשיך לעדכן אתכם ביומן מסע האנדרואיד שלי ולספר לכם על גילויים נוספים וחוויות נוספות שמבדלות את השיטה מהעולם של התפוח בפלטפורמה ומסך ספציפי זה. הפוסטים הבאים יעסקו ביתרונות של המצלמה המדוברת של הסמסונג- ובלאונ’צר של Facebook- הFacebook Home. תמשיכו לעקוב אחרי כדי לגלות איתי יחד עוד מהחידושים בשדה זה, קטנים כגדולים.