מחקר שנערך בארה”ב גילה כי 96 אחוז מהקונים בחנויות לא מקנוורטים, הרוב הגדול של הצרכנים עוזבים את החנויות מבלי שהם עושים רכישה זה קורה לפחות פעם אחת. מדובר בסקר שנערך באמצעות- TouchPoints. שישים ושבעה אחוז מהעונים אמרו כי הם לא השלימו רכישה כי לא מצאו בחנות את המוצר שחיפשו, 66- אחוז ענו כי המוצר שהיו צריכים לא היה בסטוק, או לחילופין לא נמצא פיזית במקום בו היה אמור להיות, 51 אחוז מעידים כי התורים היו ארוכים מדי, ו-39 אחוז דיווחו כי הם קיבלו שירות לקוחות לא מספיק טוב.
קיימות אפשרויות של שימוש בטכנולוגיות בתוך החנות, שקמעונאים יכולים לעשות להן אימפלמנטציה ובכך להתגבר על חלק מהבעיות ולמקסם באמצעותן את ה-Conversion Rates. לטובת תורים ארוכים למשל, קמעונאים יכולים לעשות אימפלמנטציה של עמדות תשלום עצמאיות, טכנולוגיות של- Scan & Go, ותורים ווירטואלים עם קופות אוטומאטיות-Link באמצעות המובייל. חנויות יכולות גם לספק מצגי טאץ שמאפשרים לצרכנים להזמין מוצרים שכרגע לא נמצאים במלאי, כמו הקייס הנפלא של- Toys “R” Us אשר יושם בסין, טיוס אר אס סיפקו בתוך האפליקציה מיקומים למוצרים עבור הצרכנים בתוך החנות מבלי שיצטרכו את עזרת הצוות, או לחילופין כמו שעשו-Lowe’s Vision.
בנוסף, כלי מובייל יכולים לעזור בחנות לספק שירות לקוחות בזאת שמתאפשרת להם בפעולה פשוטה לחפש מתוך המגוון והאינוונטורי ולקבל אינפורמציה על- מוצרים.
ישנם קמעונאים שלקחו רחוק את השימוש בטכנולוגיות, זארה למשל לאחרונה הכריזה כי היא מביאה אוגמנטד ריאלטי אל רצפת המכירה : זאת על מנת לגרום לדור ה-Millennials להגיע לחנויות, היא מתכוונת להכניס אינטגרציה של אוגמנטד ריאלטי לחנויות כבר בחודשים הקרובים, הקמעונאית תכניס את הטכנולוגיה ל-120 חנויות בכל העולם-Link. עם הטכנולוגיה, זארה תוכל להראות מודלים של בגדים מהעונה האחרונה עבור צרכנים שרוצים לבחון את המוצרים במובייל, או שרוצים להתרשם מהקולקציה ישירות מחלון הראווה. אם הצרכנים יאהבו מוצר מהקולקציה, הם יוכלו לרכוש אותו ישירות ממכשיר הסלולר.
זארה גם מכניסה פתרונות ברמה גבוהה טכנולוגית של– “Click ַ& Collect” כשירותים בתוך החנות, רובוטים שיוכלו לעזור לצרכנים לזרז את תהליך הקניה ברצפת המכירה. לקוחות שקנו את הבגד און ליין יוכלו לסרוק קוד בנקודות שונות של החנויות, רובוטים יחפשו את ההזמנה ויביאו את המוצרים ישירות לנקודת איסוף בה הצרכנים יוכלו לאסוף את המוצרים. כבר היום שליש מכל המכירות באון ליין של זארה נאסף באמצעות החנויות של הרשת עצמה, ובשל הסקייל הפתרון יוצר בעצמו תורים בחנויות ומכביד על העובדים.
עוד שחקנית מעניינת שעושה דברים שונים בחיבור בין העולם הדיגיטלי לפיזי, הינה נייקי שרכשה לאחרונה סטארטאפ בשם- Invertex, שחקן ישראלי המבוסס על פתרון בינה מלאכותית, הסטארטאפ משלב בין Machine Vision ו- 3D Scanning זאת לטובת עזרה לצרכנים שיכולים לסרוק את הרגל שלהם ולמעשה לעשות וידוא של הגודל אל מול הנעל טרום רכישה.
הרכישה הזו עוקבת אחרי רכישה אחרת של ניקי– Zodiac, חברה אשר מנתחת באמצעות דטה צרכנים אותה רכשה במרץ, שתי הרכישות אמורות לתמוך אינישטיבה של ניקי שאמורה לעזור לחברה להתמודד עם השינוי בהתנהגויות הצרכנים וברכישות און ליין- היוזמה אמורה לעזור לניקי להכפיל את המכירות שלה על ידי אנליזה של הצרכנים בD2C- מכירה ישירה והכנסת אלמנטים של פרסונליזציה שעוזרים לה למנף את המכירה.