לא מעט פעמים אני שומעת על התלבטויות של חברות בכל הקשור לאינטגרציה של סושייל– בין אם מדובר בנכסים של המותג ובין אם בטיפוח היכולות של החברה לעבוד בזירות הסושייל עצמן. לרוב השאלות נסבות על הנימוקים שיצדיקו את ההשקעה הזו- למה לחברה לחבר את עצמה לסושייל, ויותר מכך מהי הדרך הנכונה לעשות זאת. רציתי לקחת את הדיון הזה ולפרוש אותו מולכם, עם תוספת תובנות משמעותיות שמבוססות מחקר מדהים שמצאתי ברשת. אני מצרפת לכם את הקובץ המקורי בתחתית הרשומה ועוברת אתכם על האינסייטים עיקריים על מנת שיהוו עבורכם בסיס לקבלת החלטות וכלי עבודה.
אנחנו חיים בעידן הכי מהפכני מאז שהמציאו את מכונות הדפוס- בכל הקשור בתקשורת בין אנשים. במהלך השנים האחרונות, אנשי שיווק התעוררו למציאות בה הלקוחות שלהם מקבלים יתר כוח ומורשים לבטא את דעותיהם ושאיפותיהם בכל מקום וזמן שירצו. סושייל הוא מושג חם עכשיו, הגבולות בין מדיה שבבעלות, מדיה נרכשת ומדיה שהרווחנו על ידי יצירת שיחה ברשת מיטשטשים אם לא נמחקים. סושיל מדיה מבטלת למעשה את הגבולות בין שלושתן, ויש מציאות כאוטית מבחינה שיווקית ותקשורתית. אכן, המותגים צריכים לחשוב מחדש איך לנצל את השינוי וליצור במסגרתו מערך חכם לטובתםם.
ישנו גם טישטוש מתגבר בין המדיות ובין המותגים. המותגים הופכים להיות לPublishers- מוציאים לאור, ליצרני תוכן, ובאופן הזה למעשה המותגים הופכים בעצמם למדיה, כשהמטרה היא לייצר מעורבות עם לקוחות ספציפיים או עם קבוצות של לקוחות. זה הזמן בו המדיות והמותגים פוגשים את הקהל עם היוזמות הרלוונטיות שלהם בכלי הסושייל מדיה בכל מקום בו לקוחותיהם נמצאים. כפי שאתם וודאי מנחשים הקהל שלכם מפוזר במקומות רבים ושונים, ולכן- לייצר איתם קשרי מעורבות אינו מוגבל בהכרח רק לסושייל מדיה, אלא מחייב חשיבה אינטגרטיבית של סושייל ותוכן סושייל בכל הנוכחויות גם יחד, וזאת על מנת להעשיר את החוויה הדיגיטלית והלא דיגיטלית של הלקוח.
The Social Hunger- מחקרים מחברים בצרור אחד את כל המידע שמספק לנו את תכלית הסיפור – הקהל “רעב” לאינטגרציה של מותגים לסושייל, מותגים חייבים לנקוט בצעדים חכמים ולחבר את הסושייל מדיה אל תוכניות השיווק שלהם ולמה מוטב לעשות זאת עכשיו. המחקר הזה עוסק בהתרחבות של עולם הסושייל, ומצביע על הפתרונות המתבקשים : מה הן הדרכים הנכונות לייצר אינטגרציה לסושייל, איך מותגים יכולים לגשת אל ההזדמנות שמאפשרת להם להיות מעורבים עם הקהל האוהד שלהם, להעצים את המסר של המותג ולבנות יחסי אמון. על ידי כל אלו ניתן להגביר בפועל את הכוונה של הקניה ולמקד אותה במותג שלהם.
מפתחות וממצאים עיקריים- כל הסיכויים שהקהל שלכם גם מוגדר כקהל סושייל (או שיצטרף בקרוב). הרוב המוחלט של האנשים אשר השתתפו במחקר זה כבר משתמשים בסושייל מדיה כדי למצוא מידע על המותג ולשתף אותו מול המעגלים שלהם. לקוחות היום יותר מאי פעם נמצאים בקבוצה שנוטה בסבירות גבוהה להיות מעורבת מול מותגים שהפכו להיות מותגי סושייל. “מועמדים” אלה כפי הנראה ישתפו את המסר של אותם מותגי סושייל. לקוחות רבים גם נוטים להעדיף עסקים שיש להם מותגי סושייל, ועד כה רבים מהם כבר עשו החלטות צריכה מבוססות על תוכן סושייל של מותגים ומטעם מותגים.
נראה שכבר ברור לכולם שסושייל שווה מעורבות– יש יותר מ500 מיליון יוזרים פעילים בTwitter ויותר מביליון יוזרים בFacebook. על פי חברת המחקר Pew שישים ותשעה אחוז מבין כל המבוגרים שנמצאים באון ליין משתמשים ברשתות החברתיות, ו92 אחוז מכל המבוגרים מתחת לגיל 30 משתמשים באופן שיגרתי ברשתות החברתיות. לכן, ניתן להסיק באופן חד משמעי כי הקהל שלכם הוא קהל סושייל או שלבטח יהפוך לכזה בקרוב. מהנסקרים במחקר 75 אחוז משתמשים בסושייל מדיה בכדי למצוא ולשתף אינפורמציה על מותג או מוצר. עבור בני 18-24, 91 אחוז מהם עושים זאת ! השיחה בסושייל מתקיימת בכל מקרה, וזה ממש באחריותו של המותג לקחת חלק ולקצור את הבנפיט שישהוא יכול להפיק מהיוזמה להיות שותף בתוך השיחה הזו. לקוחות שמים יותר לב למותגים שיוצרים חוויות בסושייל ומשקיעים יותר זמן באתרים שלהם כשהם מכניסים אינטגרציה של סושייל מדיה לתוכם. 58 אחוז מהאנשים שענו למחקר אמרו כי מבחינתם סביר להניח שיהיו במעורבות ואינטראקציה עם המותג אם הוא ייצר שכבה של סושייל בכלים הדיגיטליים שלו- רק 16 אחוז ענו בצורה נייטראלית, שהדבר לא ישפיע עליהם. 62 אחוז ענו כי הם יישארו בקשר ובמעורבות עם מותג שיצר אינטגרציה חכמה של סושייל בנוכחויות הדיגיטליות שלו לאורך זמן.
אינטגרציה של סושייל מדיה לא רק מגדילה את המעורבות, היא מגדילה את הווליום התקשורתי של המותג ואת כוח ההגעה שלו לקהלים חדשים. מותגים אינם הגופים היחידים שיש להם קהל של שומעים וקוראים. לכל חבר בקהל יש את הקהילה שלו ברשת. כשהקהל משתף, המסר מוגבר. ככל שיותר גולשים יחקרו את ההודעה עם המסר של המותג, כך גם החשיפה תגדל ותהיה יותר משמעותית. החדשות הטובות הן כי הקהל רוצה לשתף את המסרים של מותגים שמוגדרים כמותגי סושייל. כשנשאלו הנסקרים במחקר מה דעתם על מותגים שעושים אינטגרציה של סושייל מדיה לאתרים שלהם, 60 אחוז ענו כי הם סבורים שישתפו את החוויות שלהם עם המותג או עם המוצרים- ורק 16 אחוז ענו בשלילה. יותר מחמישים אחוז אמרו כי הם יונעו כפי הנראה לספר לחברים או למשפחה שלהם על מוצר חדש של מותג- רק 16 אחוז ענו כי יימָנעו מכך.
בתוספת לעובדה שדרך הסושייל ניתן להגיע ליותר אנשים, מותגים יכולים לייצר אינטגרציה לסושייל ולהגביר את האמון ואת התפישה הפוזיטיבית של הקהל שלהם על המותג. למעלה ממחצית מהנסקרים ענו כי הם מאמינים למותגים שמייצרים אינטגרציה לסושייל. הסטטיסטיקות אפילו יותר מדהימות כשמדובר בדור הצעיר- 18 – 34 שם האחוז עומד על 67 אחוז מהנסקרים שאומרים שיעדיפו מותגים עם אינטגרציה לסושייל מול 7 אחוז שאומרים שיימנעו. הנתונים הללו מראים בבהירות שלקוחות מעדיפים מותגים שמחוברים לסושייל.
כוונות קניה- מה עם השורה התחתונה ? אנשים רוצים לרכוש בפועל ממותגי סושייל. לקוחות מבססים את החלטות הצריכה שלהם על תוכן בסושייל. כמעט שני שליש מאלו שמשתמשים בתוכן בסושייל מדיה בכדי למצוא תוכן ולשתף אותו נותנים פידבק על מותגים מהם הם רכשו. עבור בני 18-14 המספרים אף הרבה יותר גדוליםומתוכם 75 אחוז עונים כי הם צפו בתוכן שהוצף מאתרים של המותג בסושייל.
לסיכום – הקהל שלכם מייחס יותר ויותר משמעות לתדמית של המותג שלכם במידה שאתם מייצרים אינטגרציה לסושייל- ומפחית בערככם במידה שלא. הקהל משתמש בתוכן ומוזן מאינפורמציה בסושייל כשהוא מושפע מהם בהחלטות הצריכה שלו. האינטגרציה לסושייל משביעה את הרעב של הקהל ומותגים יכולים לקצור הצלחה מהפקת חווית סושייל מיוחדת על מנת שיוכלו למשוך מעורבות גבוהה במסרים של המותג. לייצר חווית סושייל לא בהכרח מחייב להיסתפח אל אתרי הרשתות החברתיות- המותג יכול לייצר חוויות של סושייל גם באתרים שלו. הקהל שנימשך למותג ינהר אל חוויה דיגיטלית שבה הוא מתחכך במוצר כשאתם מתכננים מתוך חשיבה של סושייל. הצעד הבא עבור מותגים הינו טיפוח היכולת שלהם להכניס את הסושייל לכל הטאץ’ פוינטס בהם הם נמצאים. הקהל שלכם בוטח יותר במותגים שהם סושייל והוא ירבה להשתמש במידע שלכם לטובת החלטות הצריכה שלו- ואלו בדיוק הדברים שיעצבו את “הגדלת נתח הארנק” של עולם העסקים בסושייל.