Social Media & Adoption

כבר אמרתי בעבר, ואומר שוב- הBusiness Insider– זו מדיה מדהימה שמקיפה המון מידע וניתן להשתמש בה ל”שימון” ארגז כלי העבודה שלכם. מדי פעם אני מציפה לכם נתונים מעניינים שמקורם משם, אבל אני ממליצה לכם בחום לעקוב בעצמכם. הפעם, אני רוצה לקחת אתכם לסיור קטן הקשור למגמות של מותגים שעובדים במדיה החברתית על פני פלטפורמות שונות, ולאימוץ האסטרטגיה של פעילותם בתחום הרשתות חברתיות. התמונה שאצייר לכם ברשומה זו מבוססת על מצגת קצרה בַּנושא שהועלה מטעם הביזנס- ואני מחלצת לכם מתוכה כמה נתונים משמעותיים. כמו תמיד- גם אימבדתי לכם את הקובץ המקורי בתחתית הרשומה.

המיקוד במצגת של הביזניס הייתה על ההשפעה של אינסטגרם על מותגים, מאז רכישתה על ידי Facebook וכן על הדרך בה מותגים משנים את הדרך בה הם משתמשים בTwitter. בין 100 המותגים הגדולים ביותר, Facebook וTwitter כבר הגיעו לשיא ב”מתיחת” השימושיות של מתחמיהם, ולמעשה מיצו את הפוטנציאל של המרקט שייר שלהם. עם זאת, קיימת תופעה חדשה יחסית של אימוץ מותגים שהתרחבו במדיות שבונות את עצמן כמו- גוגל פלוס, אינסטגרם ופינטרסט.

איך למעשה הרכישה שביצעה Facebook כשסיפחה לעצמה את אינסטגרם- משפיעה על הדרך בה מותגים פעילים כTwitter ? שישים ושבעה אחוז מהמותגים מבין 100 החברות הגדולות- פתחו נוכחות באינסטגרם, אך בינתיים רק לחלקן ישנה פעילות קבועה באינסטגרם- 43 אחוז מתוך 100 חברות מפגינות פעילות באופן קונסיסטנטי ויש להן בסיס עוקבים גדול למדי. תוכלו לראות בגרף הבא- הלקוח מהמצגת, איך הוא מציג את הנתונים של החברות שרשומות לאינסטגרם, כמה מהן מעורבות בפועל, איך הן מקיימות פעילות שוטפת- על פי כמות התכנים שהן משתפות בכל שבוע נתון. ולבסוף- כמה עוקבים יש להן בממוצע.

מאז שאינסטגרם חדלה לתמוך בפונקציונאליות של תמונות שמוצגות אוטומאטית בTwitterהשיתוף בTwitter של תוכן תמונה פחת, ולעומת זאת הוא גדל באינסטגרם. עד אוגוסט בשנה שעברה, הפעילות של קבוצת החברות מתוך 100 המותגים הגדולים בעולם הייתה מינימאלית באינסטגרם.והנה החיבור לFacebook גרם לקפיצה המשמעותית ולשינוי מגמה, באופן שקידם את הפעילות של המותגים באינסטגרם לדרגה חדשה.

ברמת התנהגות של המותגים בפלטפורמה – בניגוד לנטייה החביבה על הגולשים להשתמש בכל אפשרויות הפילטור, כגון אפליקציות צד שלישי שמאפשרות פילטרינג ושינוי התמונה- מתברר כי עמודי המותגים בזירה לא מתחברים כלל וכלל לרעיון. המאסה הגדולה של התמונות שמשותפות באינסטגרם- 60 אחוז אינה מפולטרת, השימוש מתמקד בתמונות חזקות ומוקפדות של המותג.

המותגים הגדולים הפעילים באינסטגרם – שלמעשה שולטים בפלטפורמה ברמת נפח הפעילות של המותגים הינם : נייק, MTV, סטארבקס, ברברי, גוצ’י, אאודי, אדידס, ראלף לורן ומרצדס בנץ’. שאר המותגים צריכים כפי הנראה ללמוד מהמותגים הגדולים הללו ולבחון מה הופך אותם למחוללי שיחה כל כך משמעותית עד כי הם מגיעים לכמות מאוד משמעותית של מעורבות ולבסיס עוקבים הולך וגדל. למי שרוצה להכיר לעומק את פעילותם של המותגים הנ”ל באינסטגרם, רצ”ב פוסט מקיף על הנושא- Link

מילת סיכום, בכנס לה ווב 2012 כשקווין הבעלים והממציא של אינסטגרם פלט בעדינות את עובדת ההתנתקות של אינסטגרם מTwitter-  עטו עליו בכל אמצעי התקשורת ותקשרו את הניתוק כאקט אנטי סושייל, למרות כל זאת כפי הנראה שבFacebook יודעים היטב מה הם עושים- והעובדה שאין אינטגרציה מובנית ומעמיקה בין הפלטפורמות רק עזרה לFacebook לבסס את הנוכחות של מותגים בזירה זו.

כיום, אנחנו שומעים יותר ויותר על נהירה של גולשים צעירים החוצה מFacebook אל פלטפורמות סושייל חלופיות כשאינסטגרם ללא ספק הינה אחת האפשרויות המובילות. אין ספק שהמגמה הזו צריכה לאותת למותגים שזו זירה ראויה לעבודה חכמה ואיכותית ושראוי ללמוד מהמותגים שכבר הצליחו במשימה זו ויצרו קווי עלילה לסיפור התוכן שלהם בצורה שמערבת גולשים לאורך זמן ומתחזקת בסיס אוהדים רלוונטי למותג.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.