Technology at Work By Oxford | 3D Printing

22

אני ממשיכה לחשוף אתכם לתכנים- מתוך המחקר הגדול של אקספורד וסיטי גרופ, למי שרוצה לקרוא את פוסט הפתיחה שמסביר על המסמך המלא ומהווה ניתוח של הדברים העיקריים והמשמעותיים רצ”ב-Link.

הפעם, חשוב לי להתעכב על ההשפעות של עולם המדפסות התלת מימדיות על מקום העבודה, אעבור אתכם על הפרק במחקר וכמו בפוסטים הקודמים אשלב את המסמך המלא בסוף הרשומה על מנת שתוכלו להחשף למידע ולקחת ממנו גם בעצמכם.

עולם ה-3D printing שגם קרוי בשם נוסף : “Additive Manufacturing” תוסף ליצור, נמצא איתנו כבר משנת 1980, אבל בשביל הפרספקטיבה- יחסית לעולם היצור המסורתי, מדפסות תלת מימדיות הן עדיין איטיות, יש להן יכולות גימור חלשות וכרגע הכל יותר יקר מהתעשייה המסורתית היצרנית. אבל, וזה אבל חשוב- מדפסות תלת מימדיות כרעיון דורשות פחות עלויות תחזוקה, פחות זמן והרבה פחות מומחיות בתחום על מנת שנוכל לייצר חפצים חדשים.

introducingc

עולם המדפסות התלת מימדיות מייצר אפשרויות חדשות וערך חדש לגמרי בעולם של עיצוב ! 3D Printing מאפשר לעיצוב מיידי למוצרים בהתבססות על קבצי מחשב, ניתן להדפיס במדפסות התלת מימדיות חפצים מורכבים שלא ניתן לייצר ביצור המסורתי- הרעיון של 3D מאפשר למעשה הזדמנות נוחה של חיבור בין העולם הדיגיטלי לעולם הפיזי, וב-Long Run הורדת עלויות של יצור ושל עובדים.

oxf3d22

בשנים האחרונות מדפסות תלת ממדיות התפתחו– האבולוציה קשורה לחומרים שניתן להדפיס מהם : פלסטיק, זכוכית, נייר, קרמיקה ואפילו ברזל. הביקוש הגובר הוביל להוזלה משמעותית של העלויות עבור מכשירי המדפסות התלת מימדיות, ובכך נקבעת המגמה המתמדת באימוץ של הרעיון. כיום ישנן מדפסות קטנות שמחירן מתחיל מ500 דולר והן מתאימות לסביבות עבודה, זה ברור אם כן שמדפסות תלת מימדיות ישחקו תפקיד משמעותי בעתיד של עולם היצרנים.

חשוב להבין נקודה סופר עקרונית, עולם המדפסות התלת מימדיות לא אמור להעתיק את היכולות הקיימות אלא ליצור חדשות- יש לו יכולת לייצר מוצרים שאי אפשר להשיג בשום דרך אחרת, כולל האפשרות לערבוב בין חומרים שונים, למשל- אפשרי לייצר חפצים עם גאומטריות מורכבות שיכולות לשמש כקומפוננט בכל מיני מכשירי אלקטרוניקה. ההזדמנויות החדשות הללו למעשה דורשות יכולות חדשות ואחרות שפותחות צוהר לסוג חדש של עובדים שידרשו לטובת נישה ספציפית זו בתעשיית היצור. זו יכולת שתוכל לאפשר יצור במקום על פי צרכים בזמן אמיתי ועל פי דרישה. כמו כן, הדרישות הללו תוכלנה לספק אנליזה של ביג דטה כי למעשה המוצר הופך במהותו ל- דטה, למידע.

ברור גם כי עולם המדפסות התלת מימדיות מכניס לאקו סיסטם היצרני בצורה הרבה יותר ראלית- פרסונליזציה, מוצרים יהיו יותר מעוצבים על פי מידה לרצונות ולצרכים של הלקוחות, כשהבסיס למידע המשתנה כאמור יהיה דטה שתאפשר לעשות מניפולציה והדפסה של חפצים עם מאפיינים משתנים. היכולת הזו ליצר פרסונליזציה תהיה משמעותית מאוד בעולם של רפואה באופן כללי ובפרט בעולם רפואת השיניים, כי היא תאפשר לייצר פתרונות Tailor Made מבוסס הפרטים של האדם והמידות המדויקות.

ההשפעה על כוח העבודה תהיה אם כך משמעותית, ממש כפי שקרה בעבר במהפכות תעשיתיות בארה”ב, העולם היצרני הופך להיות ליותר אוטומאטי ומבוסס מכונות, מה שאומר שישנה צניחה בתעסוקה של עובדים מ1950 עד היום ישנה ירידה שעומדת על מנעד – מ30 אחוז ל6 אחוז, העבודות שנשארות רלוונטיות הינן עבודות שדורשות פרוטפוליו של יכולות, וניהול של הרבה מכונות.

מתוך המבט על השינוי בתעשייה מעצם היום בה נכנסו אליה מכונות שמאפשרות עבודה אוטומאטית- המקום המשמעותי ביותר בו תעשיית ה3D משפיעה יכול להיות קשה מדי לעיכול או לכימות בנקודת זמן זו- אבל ישנה סבירות שתהיה למגמה הזו השפעה גדולה מאוד על מקום העבודה בעיקר בכל הקשור לחברות יצרניות.

השינויים יכולים לבוא לידי ביטוי- על ידי כך שגבולות של יצור ירדו ויותר אנשים יוכלו להדפיס מוצרים פיזים, מדפסות תלת מימדיות תוכלנה ליצור גל חדש של חדשנות ולספק מקום להתפתחות של סטארטאפים מעולם של חומרה- ככל שהעלויות של היצור יורדות ומה שמוביל את התחום יהיה תוכנה, זה יגרום הלכה למעשה להולדת דור חדש של יצרנים, יזמים גם מעולם של חומרה וגם מעולם של תוכנה- כל אלו כמובן יגרמו לכך שהאופי של העובדים באקו סיסטם הזה ישתנה לחלוטין.

מילת סיכום. כולי תקווה שהמציאות שפרסתי עבורכם באמצעות המחקר של אוקספורד למדה אתכם דבר אחד או שניים על העתיד הבינוני רחוק- כבר מזמן אין ספק בכך שעולם ה3D Printing ישנה את המציאות שלנו ולטעמי עוד קשה לנו בכלל לשים את האצבע על מהות השינוי.

אני מוסיפה לכם כפי שהבטחתי את המחקר המקורי במלואו על מנת שתוכלו לצלול אליו בעצמכם, מדובר באחד הניירות הטובים ביותר בהם נתקלתי אי פעם, ואני מעודדת אתכם לחקור בו ולקחת פיסות מידע משלכם. כאמור, אני אמשיך להציף אתכם בפרקים נוספים מהנייר המעניין הזה על מנת שתוכלו להבין את הנקודות הדרמטיות עליהן צריך להסתכל במבט קדימה.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.