הרשומה הנוכחית מתמקדת באחד המחקרים החשובים ביותר בעולם שנערכים על האינטרנט והדיגיטל, והמסמך הנוכחי מציג תמונה של מצב האינטרנט והדיגיטל העולמי מכמה אספקטים. המסמך המקורי ארוך ומונה כ200 עמודים ועל מנת שתוכלו להחשף לכולו הצמדתי אותו בסוף הרשומה. תוכלו להכנס גם לאתר המקורי של הדוח בלינק הבא-Link. לטובת הפוסט שלפתי מהמסמך הגדול שקפים נבחרים שמתמקדים במגמות ובשינויים שקורים בישראל. חשוב להגיד, אני עוקבת אחרי הדו”ח הזה כבר המון שנים וכל שנה אני רואה התגברות של המידע על ישראל בתוכו- זה משמח כי אנחנו על המפה, ומשמח כי נוכל לגזור מהמידע התנהגויות של ישראלים ולהבין את מימדי השינוי וההתנהגויות ברמה הלוקאלית.
אם מסתכלים על האימוץ של האינטרנט בכל העולם, אפשר לראות שישראל נמצאת במקום טוב הרבה מעל האמצע- 88 אחוז! אנחנו ללא ספק מדינת כיסוי אינטרנטי, והעולם הדיגיטלי מהווה לחלוטין שכבת חיים נוספת שאליה כולנו צמודים ודרכה עושים הרבה מאוד דברים.
אתם יכולים לראות שהסיבות לשימוש באינטרנט מגוונות בכל העולם, (זו לא התייחסות ספציפית לישראל). ממציאת מידע, דרך להשאר בקשר עם אנשים שאנחנו רוצים, אפשרות להבין מה קורה מבחינת אירועים וחדשות, כמובן זו דרך לצרוך וידיאו (מה שלא היה כל כך מובן לפני כעשרים שנים). אבל שווה להסתכל גם על מספרים נוספים כמו העובדה ש42 אחוז אומרים שזו דרך עבורם ללמוד ולהתפתח. ו30 אחוז אומרים שזו דרך עבורם להכיר אנשים חדשים. האינטרנט, יצר היפותזה חדשה למהות החיים שלנו כמעט בכל תחום.
ברמת ההתנהגויות שלנו בעולם, לגבי החיפושים שלנו און ליין ניתן לראות שאנשים בעיקר במנועי חיפוש, הם משתמשים בחיפוש קולי על מנת לעשות זאת (זאת במספרים ממש לא מבוטלים כמעט 50 אחוז). אנשים משתמשים ברשתות החברתיות ככלי למצוא אינפורמציה על מותגים- גם פה מדובר במספרים ממש לא זניחים! ו33 אחוז משתמשים בתוכנות של זיהוי תמונה במכשיר המובייל שלהם.
שימוש בכלי חיפוש קוליים עובר משלב של “ינוקא” שבו יש מעט מאוד משתמשים- לשלב קצת יותר משמעותי! בישראל מדובר על 22.5 אחוז! העובדה הזו צריכה לייצר עבורכם נוטיפיקציה חזקה להסתכל על עולם החיפוש הקולי כהתנהגות משמעותית שמתפתחת ושצריך לאמבד אותה בתוך הנכסים.
שימוש בכלי זיהוי תמונה במכשיר המוביל, גם הופך ליותר משמעותי- בישראל מדובר על 38.5 אחוז!
מישהו אמר לי לא מזמן, שמות האימייל הוכרז מוקדם מדי. אין ספק שלמרות כל הפלטפורמות המגוונות שאנחנו “גרים” בהן כמו וואצאפ- גם לאימייל יש תפקיד משמעותי בחיים של המשתמש הישראלי. תוכלו לראות שבאחוזים מדובר על 84 אחוז! זה ממש לא מספר שניתן להתעלם ממנו.
“באזור החיוג” של הפודקאסטים, ניתן לראות פריחה נהדרת בישראל- אבל במקרה הזה אנחנו באיחור לא אלגנטי מול העולם. לכן, גם המספרים עדיין קטנים מדובר על 26 אחוז חדירה לפודקאסטים. (יש עוד עבודה לעשות גם בנירמול הרעיון- ואולי יותר חשוב ביצירת תכנים רלוונטים ומשמעותיים לאנשים ולחיים שלהם).
המכשירים החכמים המחוברים, אמזון אלקסה, גוגל הום ועוד- לא פרצו את גבולות השוק הישראלי במספרים הגדולים! כרגע מדובר על 10.8 אחוז בלבד (זאת מול מקומות כמו ארה”ב שבהם ניתן לראות חדירה לרבע מהאוכלוסייה).
אנשים, גם בישראל, מודאגים מהדרך שמשתמשים במידע האישי שלהם! זו נקודת אזהרה לכל העוסקים בדבר, שימו לב שהמספרים עומדים על 36.7 אחוז!
אנשים, מחפשים בכל העולם מידע ברשתות החברתיות על מותגים. בישראל המספרים מדהימים- מדובר על יותר מחמישים אחוז! לשם דיוק 51.8 אחוז! מה שאומר שמותגים שמייצרים עניין והופכים את הרשת החברתית למקור מידע משמעותי רק מרוויחים.
פוסטים בפייסבוק גם (עדיין) משמעותיים בחיים של האנשים. בישראל הם עושים בממוצע 13 פעמים בחודש לייק לפוסטים שהם נחשפים להם. חשוב להגיד שזו אינטראקציה לא מבוטלת, שכן יש לא מעט שפשוט רק צופים ולא עושים כלום ברשת החברתית.
ועוד יותר חשוב להסתכל על רמות המעורבות עם תוכן פרסומי- מודעות בפלטפורמת פייסבוק! אנחנו המדינה עם המספר הגבוה ביותר בעולם! הממוצע שלנו עומד על 24 הקלקות חודשיות על מודעות פרסומיות בפלטפורמה.
עוד מספר מעניין להסתכל עליו, החדירה של האיקומרס למדינות שונות- בישראל מדובר על 78 אחוז חדירה! שזה ממש ממש משמעותי ואין ספק ששנת הקורונה יצרה הבדל ענק בהתנהגות.
משמעותי גם להסתכל על התפלגות הקטגוריות באיקומרס, פה הנתונים הם גלובליים ולא מתייחסים רק לישראל.
המניעים לרכישה באון ליין מתפלגים ל: משלוח חינם, קופונים והנחות שמייצרים הרגשת FOMO, ביקורות מגולשים אחרים ועוד…
מקורות המידע למציאת וגילוי מותגים חדשים, או מוצרים מגיעים מחיפוש און ליין (במנועי חיפוש כמו גוגל ויוטיוב), מודעות בטלוויזיה (כן, כן, הפרסום בטלווזיה עדיין רלוונטי:-), ואולי חשוב להסתכל על החשיבות של WOM- ככל שהסיפור שלכם יהיה טוב יותר ואנשים ידברו עליכם, כך תרוויחו ממדיה בחינם שמשקלה גדול יותר לטעמי מכל מדיה אחרת.
בישראל, אנשים מחפשים מותגים לפני רכישה! מדובר על 68.6 אחוז! שימו לב לחשיבות של הנכחת המידע שלכם על מנת שהביקוש אשכרה יפגוש את ההיצע.
והחדשות הלא טובות, אנשים משתמשים בחוסמי מודעות והמספרים ממש לא מצחיקים! בישראל מדובר על 42 אחוז! מה שאומר שאתם כמותגים לפעמים (או הרבה פעמים) ממש מטרידים.
הסיבות ברמה הגלובלית לחסום מודעות הן מגוונות: אבל שתי הסיבות המרכזיות הן: יותר מדי מודעות מרגיזות ולא רלוונטיות- והעובדה שיש באופן כללי יותר מדי מודעות באינטרנט. תחשבו על זה ודחוף!
צירפתי לכם את המצגת כולה בסוף הרשומה…
הספר שלי: “המתכון לשינוי”. אם אתם רוצים ללמוד יותר על שינוי, להבין במה זה אומר לנהל תהליכים טרנספורמטיבים בחברה, או מצד שני להבין כיצד תוכלו לטפל בצורה חכמה בטרנספורמציה האישית שלכם. אני ממליצה לכם מאוד לקרוא את הספר שלי שיצא השנה. “המתכון לשינוי”, מדריך אסטרטגי לאתגר של עולם שעובר שינוי על בסיס קבוע.