דטה, ושימושים מספרים לנו הרבה על אנשים, ההתנהגויות של אנשים בתקופה הזו משתנות בצורה דרמטית, ואני מאמינה שחלק מהדברים כאן להשאר. בפוסט הנוכחי אספתי לכם שלוש פיסות דטה ומידע מהאתר הנהדר סטטיסטה-Link.
תקופת הקורונה, הביאה לגידול במשתמשים של פייסבוק- החשיפה לחדשות, קרבה לאנשים באופן דיגיטלי והיכולת לתקשר פימפמה את השימוש בפלטפורמה. אפשר לראות בשקף שהנתונים גבוהים בכל “חוות האפליקציות” של החברה, כשאינסטגרם היא האחרונה בינהן. בעיני, זה די ברור קצת קשה להיות בפלטפורמת ה”לאבי דאבי” בתקופה שבה הכל לא ממש טוב. בעיני, אחרי הקורונה הדברים יתהפכו- אנשים יפסיקו להיות כל כך הרבה בפייסבוק, יחזרו לאינסטגרם ויבלו את רוב התקשורת שלהם בפלטפורמות תקשורת ישירה כמו וואצאפ.
נטפליקס, ללא ספק היא אחת המרוויחות הגדולות ממשבר הקורונה. היא הצליחה להוסיף יותר מ34 מיליון משתמשים חדשים וכמובן השימושים בפלטפורמה עלו בצורה מדהימה. נתון מעניין מאוד בתוך המספר הזה הינו העובדה שההתפרסות של נטפליקס המשמעותית הגיעה מחוץ לארה”ב. בעיני, באופן טבעי ההרגל של שימוש בפלטפורמות כמו נטפליקס הוא כאן להשאר, ואחרי המשבר אנשים ימשיכו להשתמש בערוץ זה.
מזון ומשקאות באיקומרס, מהווה כנתון נוסף בשינוי בהתנהגות של האנשים! כולנו בלי יוצא מן הכלל השקענו הרבה יותר בקניות און ליין של מוצרי מזון וכמובן במשלוחים של מזון מוכן. חשוב להגיד שהנתון של הזמנת אוכל מוכן הביתה מדגיש מאוד את הדרך שבה אנשים מצאו לייצר סוג של פיצוי על תקופה כה קשה. אפשר לראות בשקף המוצג מתחת לפסקה זו, את ההתפלגות של ההשקעות השונות של אנשים בתקופת הקורונה ואת המשמעות הגדולה שאוכל תפס בימים אלו…אני אגב מאמינה, שהנתון השלושי של חסכנות- הוא זה שיאפיין את המשך החיים שלנו בעידן שאחרי קורונה. אנשים ישקיעו אחרת את הכסף שלהם, ויהיו הרבה יותר דרוכים לגבי התכנון שלהם קדימה.
חדש!!! הספר שלי: “המתכון לשינוי” בגרסה דיגיטלית! אם אתם רוצים ללמוד יותר על שינוי, להבין במה זה אומר לנהל תהליכים טרנספורמטיבים בחברה, או מצד שני להבין כיצד תוכלו לטפל בצורה חכמה בטרנספורמציה האישית שלכם. אני ממליצה לכם מאוד לקרוא את הספר שלי שיצא השנה. “המתכון לשינוי”, מדריך אסטרטגי לאתגר של עולם שעובר שינוי על בסיס קבוע.