Tiktok Pay for Growth

אי אפשר לחשוד בי שאני אוהבת את טיק טוק, בעיני יש פלטפורמות שהרעילות שבהן יותר מפחידה מההזדמנות הגדולה שהן טומנות. יחד עם זאת, אין שום דרך בעולם שאוכל להתעלם מכזו פלטפורמה צומחת ומרכזית בחיים של האנשים. בשביל ללמוד כמו שצריך על הפלטפורמה (מעבר לכך שאני צרכנית שלה בעל כורחי), אני קוראת המון וגם מקשיבה לתכנים מעולים.

אחד ממקורות המידע הטובים ביותר להבין את טיק טוק הוא סדרה של פרקים שעדיין רצה… תחת הפודקאסט של בלומברג Foundering- הסיפור של טיק טוק. חשבתי שאחשוף לכם ברשומה הנוכחית כמה תובנות משמעותיות שלקחתי מהשיטוט שלי במידע על הפלטפורמה ומהפרקים של בלומברג, כמו כן אצרף גם את הפודקאסט על מנת שתוכלו לצלול למידע בעצמכם-Link.

כשמקשיבים לפודקאסט Foundering– מגלים עובדה מרכזית אחת משמעותית על טיק טוק, והיא- אסטרטגיית צמיחה שנשענת על כך שאם רוצים לגדול ולצמוח מהר שווה לשלם על כך כסף. טיק טוק היא וורסיה של אפליקציה קודמת “מיוזיקלי” אותה ניסו בByteDance חברת האם של טיק טוק לחקות, אבל מכיוון שלא הצליחו לעשות זאת מספיק טוב הם רכשו את “מיוזיקלי” ובהרבה כסף.

המייסד של טיק טוק הבין שבשביל שיוכל לייצר תחרות אמיתית ומהירה כזו שזזה בספיד ומתחת לראדר ולאף של מארק צוקרברג, הוא נדרש להשקיע! הוא עושה זאת במגוון כיוונים: מרכישת הפלטפורמה, לתשלום משמעותי יותר גבוה לעובדים ומהנדסים ועד לטיפוח הקשר בצורה שונה עם קהילת המשפיענים. טיק טוק גם לא בחלה בשימוש בכלי שיווק ופרסום שעליהם שילמה הרבה מאוד כסף ועשתה ובגדול! זאת בפלטפורמות עצמן בהן היא מתחרה- אינסטגרם, פייסבוק וסנאפצ’אט. 

“Piggy·Back על משפיענים”. יש משהו מאוד עמוק בתפיסה של טיק טוק כפלטפורמה שמנוהלת מיבשת סין, הסינים מבינים משהו משמעותי על משפיענים שאולי רק עכשיו מתחיל לחדור את המערב. בסין, אנשים סומכים יותר על המעגלים הקרובים להם: סושייל מדיה, חברים, משפחה- זאת הרבה יותר ממה שהם סומכים על מותגים מסחריים, מוסדות וכולי. אם צריך ללמוד על אחד הדברים המשמעותיים ביותר שטיק טוק עשו כבר מתחילת הדרך, זו ההשקעה העמוקה והמשמעותית במשפיענים.

למעשה, בטיק טוק הבינו שללא משפיענים קשה מאוד לצמוח מהר ואחת מהאסטרטגיות החשובות של החברה הייתה לטפח ולפתח את הקשר איתם. חשוב להגיד, ההשקעה נחלקת למספר פעולות וטקטיקות: בראש ובראשונה, טיק טוק עוזרים למשפיענים להבין את הפלטפורמה וגם לצמוח עליה, דבר שני- הם מוכנים לשלם למשפיענים והרבה על מנת ליצור מחויבות והם לא מסתפקים במשפיענים מהשורה הראשונה, החשיבה שלהם היא דווקא לטפל את הקשר מול משפיענים ב”טירים” יותר נמוכים ובכך להרחיב את הקהילה. טיק טוק עושה זאת בַּיֵּתֶר שְׂאֵת יותר מכל פלטפורמה אחרת, ובכך היא מצליחה לגדול על הגב של הכוח שהמשפיענים מביאים לפלטפורמה.

מסר בטכנולוגיה אחת, עובר אחרת בטכנולוגיה אחרת. לאורך השנים, אחד הדברים המובהקים שאפשר ללמוד מההתפתחות הטכנולוגית הוא שמסר אחד יכול לעבור בצורה מאוד דלה ובלי אימפקט בפלטפורמה אחת, וכשהמסר עובר לפלטפורמה אחרת פתאום הוא הופך להרבה יותר משפיע. רק תחשבו על המעבר של העיתונות מעולם של מדיה לינארית למפגש עם הרשתות החברתיות והעובדה שכולנו יכולים להיות הרבה יותר מעורבים, קשורים למה שקורה סביבנו ומגיבים. בעיני זו אולי אחת התכונות הדווקא טובות שיש בטיק טוק, היכולת להניע אנשים לעשות דברים על ידי כל מיני אתגרים שמלווים את ההייפ של הפלטפורמה. אולי זו קריאה תמימה מצידי, אבל שווה לחשוב כיצד לוקחים את הכוח של ההשפעה בפלטפורמה והופכים אותו למשהו שמניע אנשים לעשות- דברים טובים ולא סתם שטויות מסוכנות.


הספר שלי: “המתכון לשינוי”. אם אתם רוצים ללמוד יותר על שינוי, להבין במה זה אומר לנהל תהליכים טרנספורמטיבים בחברה, או מצד שני להבין כיצד תוכלו לטפל בצורה חכמה בטרנספורמציה האישית שלכם. אני ממליצה לכם מאוד לקרוא את הספר שלי שיצא השנה. “המתכון לשינוי”, מדריך אסטרטגי לאתגר של עולם שעובר שינוי על בסיס קבוע.

 

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.