וואלמרט היא חברה שעובדת בדיגיטל למופת, ואני נהנית לעקוב אחריה– לראות איך היא מתפתחת בתחום הדיגיטל ובפרט במובייל. הפוסט הזה יוקדש לאסטרטגיה של המותג הקמעונאי במובייל ומהו העיקרון המרכזי בהחלטות שלה ובדרך שבחרה. האסטרטגיה של וואלמארט עומדת על התובנה כי המובייל עוזר לחברה לבנות קשרי נאמנות עם לקוחותיה ולפתוח אזור הזדמנויות חדש ליצירת חווית קניה. הוא ממלא תפקיד משמעותי עבורה ברמה היומיומית. לאורך השנים, וואלמרט הטמיעה את האסטרטגיה של Mobile First Mentality על מנת שתוכל להגיע ללקוחות חדשים ו”לנָעֵר” לקוחות קיימים ביצירת חוויה עשירה- מותאמת, קונטקסטואלית ורלוונטית.
ההזדמנות הגדולה ביותר שוואלמארט מצהירה עליה במפורש בנוגע למובייל, מעט מפתיעה – החברה גילתה שהמקום האידיאלי לגעת בלקוחות דרך המובייל דווקא נמצא בתוך החנות. מפתח משמעותי לפעילות של וואלמרט לפי האסטרטגיה שלה, נעוץ בעיקרון להיות נגישים ללקוחות בכל מקום בו הם נמצאים. בעוד שוואלמארט יכולה להפעיל שירות רגיל דרך ערוצים שונים, היא מעדיפה לקשר את הערוצים יחד על מנת להעניק ללקוחות חוויה הוליסטית מלאה. אחד האתגרים הגדולים שעומדים כיום בפני המותגים הינו יצירת חווית קניות סימלסית, וואלמארט למעשה אבחנה את היתרון שבגישה הזו ולשם היא מותחת את שְׁרירֶיה.
הצעד הראשון שהיא עשתה – יצרה תוכן רלוונטי למובייל בצורה שמייצרת אופטימיזציה לחווית הגלישה ולנוחות החיפוש עבור לקוחותיה- האתרים שלה גם הם הותאמו למובייל, ובנוסף יש לוואלמארט אתרים שבנויים במיוחד למובייל. זה למעשה עוזר בפועל לבנות בכל זמן את הגישה אל המותג. בשלב הבא- וואלמארט החליטה לגייס את החנויות ליצירת כלים יעילים בתוך החנות שמעניקים ללקוחות חווית צריכה קלה. ואחרון אחרון חביב, היא אימבדה בתוך הפעילות של החברה את גישת המולטי צ’אנלס- בגישה זו רואה וואלמארט נקודת מפתח כדי לוודא שהמותג זמין בכל פלטפורמה, ומבחינתה זהו כלי הכרחי.
החברה התאימה את עצמה למגוון מערכות ההפעלה – אנדרואיד, איפד, איפון- היא גם מחזיקה כאמור אתר מובייל ותוכנית שיווקית משומנת היטב של SMS. בנוסף, היא מתנסה בטכנולוגיות שונות, כגון סריקת בר קוד בתוכנית ה-Scan & Go app עליה אני אפרסם פוסט ממוקד בקרוב. מנגנון זה מאפשר ללקוחות לארגן את חווית הקניה בתוך החנות בצורה מהירה ונוחה יותר ולמעשה להשלים את הקניה בכוחות עצמו. מובייל זו הזדמנות אדירה לתפישת החברה – הם משתמשים בכך להעצמת החוויה בתוך החנות- אם במינוף כלים חדשניים שקשורים במובייל ואם בהקלות תומכות כמפורט לעיל.
כחלק מאסטרטגיה מתפתחת – וואלמארט בוחנת ללא הֶרף את שלבי ההתקדמות של התוכניות שלה- קודם כל היא מסתכלת על הצרכן בכל הקשור לתכנון שמקדים את מסע הקניות שלו, המקום בו הצרכנים עורכים את החקירות שלהם ברשת והחיפושטרום הרכישה עצמה. כפועל יוצא, וואלמארט יצרה חווית מובייל שופינג שכוללת רשימת מוצרים שעליה הלקוחות יכולים להוסיף עוד פריטים בהם הם מעוניינים כאמצעי עזר. הרשימה המוטמעת במובייל עוזרת ללקוחות לנהל את התקציב ולקבל הנחיות לגבי מיקומם של המוצרים על מדפי החנות וכן המלצות על פריטים שכדאי להם לרכוש. על הבסיס הזה וואלמארט יצרה מודל מיוחד במובייל שמספק שירות ללקוחות השוהים בתוך החנות עצמה, הלקוחות מוזמנים להיכנס לחנות של וואלמארט, לפתוח את האפליקציה שלהם ובמסגרתה הם נשאלים האם הם רוצים לעבור למודל שעובד- “בתוך החנות”, ומכאן ואילך- הלקוחות יכולים לעבור אל שלב החיפוש ולמצוא הטבות מקומיות דרך כלי הLocal ad שהחברה פיתחה- שם יוכלו להיחשף למוצרים שבמבצע מטעם החנות הספציפית.
כפי שציינתי קודם החברה גם פיתחה מהלך טכנולוגי שמוטמע בתוך החנויות– שמאפשר ללקוחות לסרוק בר קודים של המוצרים ולהשלים את הקניה באופן עצמאי לחלוטין – בלי הטירחה שנדרשת בלעבור אצל הקופאית. בוואלמארט מאמינים שהמובייל הוא השער לאין סְפוֹר הזדמנויות- דרך מערכות דיגיטליות המותקנות בתוך החנות עצמה, התשתית של החנויות שיכולה להיות מחוברת למובייל, וכמובן שיווק ושירות און ליין. לתפישתם, חשיבה בגוון כזה תמשוך קהל עם לקוחות יותר נאמנים שעם הזמן יתאהבו יותר ויותר במותג-בזכות החוויה המיוחדת במינה שהמותג מקפיד להביא להם דרך החדשנות הטכנולוגית העשירה שמקיפה את כולנו !