What are NFTs?

אני לא יודעת אם אתם מודעים לכך, אבל ג’ק דורסי, המנכ”ל ואחד המייסדים של טוויטר (ושל חברת סקוור) מכר את הציוץ הראשון שלו בטוויטר בשווי של 2.9 מיליון דולר. בדה מרקר הגדירו יפה את הטרנד שמספר את הסיפור של הציוץ הזה שנמכר בשווי המטורף: “זה הטרנד הכי פסיכי במחירים והכי פחות מובן- כמה הייתם משלמים על ציוץ או על גיף?”…אבל טרנד, כשהוא הופך למשהו שממש מרגיש כמו חלק מהתרבות דורש שנבין אותו גם אם הוא משוגע- אז בואו ונבין מה זה NFT’s.

נתחיל בגרף קטן שמציג לכם את רמת העניין בטרנד, CB Insights חקרו וגילו את כמות הפעמים שהמושג NTF מוזכר בדוחו”ת הכספיים של חברות ב2021. כמו שאתם יכולים להיווכח ישנו פיק עצום של עניין והבנה שמשהו חדר לתרבות שלנו ודורש התייחסות…

אז מה הם NTF’s? מדובר באייטמים דיגיטליים ייחודיים שמאפשרים לאנשים להיות הבעלים הבלעדיים שלהם- של היחידה הדיגיטלית עצמה. במילים אחרות, מדובר בנכסים דיגיטלים שהופכים להיות לvirtual goods מוצרים וירטואלים- זה יכול להיות תמונה, שיר, ווידיאו, ציוץ (כמו שהבנו)- הנכסים הדיגיטליים הללו למעשה מאומתים באמצעות טכנולוגיית בלוקצ’ין והיא מקעקעת את השווי של המוצר הוירטואלי. מי שרוכש את הנכס הופך לבעליו הבלעדיים ויש לו זכויות על אותו מוצר וירטואלי. פירוק ראשי התיבות באנגלית למושג הן- Non Fungible Token, אסימון שאינו בר החלפה.

בשורה של הדברים, הנכסים הדיגיטליים הנמכרים ביותר במקום הראשון אפשר לראות אמנות דיגיטלית- יש עוד הרבה דברים אחרים שנמכרים כמו: קרקעות וירטואליות, כרטיסים, ציוצים, גיפים ועוד- אבל בראש הרשימה אפשר למצוא אמנות דיגיטלית שנמכרת במחירים גבוהים מאוד. דוגמאות לדברים שנמכרים: מאמר של הניו יורק טיימס שנמכר ביותר מ500 אלף דולר-Link, קובץ JPEG שנמכר ב69 מיליון דולר-Link, וכמובן הציוץ של ג’ק דורסי שנמכר ב2.9 מיליון דולר (פתאום ליד הדוגמאות האחרות זה נראה אפילו זול :-).

יש גם מותגים שקופצים על הרעיון, אולי פחות בשביל באמת להרוויח כסף אלא יותר בשביל ליצור מעורבות באמצעות טרנד עולה. “טאקו בל” למשל יצרו NFTs משל עצמם כשיטה לקדם את המותגים והמוצרים שלהם לקהל צעיר יותר. ג’נרל מילס גם השתמשו באמנות דיגיטלית מבוססת NFT לטובת קידום של טעם חדש של שוקולד שהחברה השיקה-לינק. NFTs זו גישה וטרנד שיכולים לייצר חוויות דיגיטליות, ולבסס מעורבות און ליין עם לקוחות. עקרונית גם חברות יכולות לייצר מוצרים וירטואלים ולמכור אותם, אבל עושה היגיון שהיתרון הגדול יותר הוא יצירת מהלכים של NFTs כדרך למינוף מעורבות.


הספר שלי: “המתכון לשינוי”. אם אתם רוצים ללמוד יותר על שינוי, להבין במה זה אומר לנהל תהליכים טרנספורמטיבים בחברה, או מצד שני להבין כיצד תוכלו לטפל בצורה חכמה בטרנספורמציה האישית שלכם. אני ממליצה לכם מאוד לקרוא את הספר שלי שיצא השנה. “המתכון לשינוי”, מדריך אסטרטגי לאתגר של עולם שעובר שינוי על בסיס קבוע.

 

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.