אין זו תגלית ולא סוד שהדור הצעיר- עוד מגיל מוקדם, הוא חלק מהמהפכה הדיגיטלית– ומבחינתו העולם הטכנולוגי כבר טבוע בOS– שלו. אפשר לראות את ההדגמה לכך בסרטון על תינוקת כבת שנה, שאינה תופסת איך זה שהמאגזין המודפס לא מתנהג כמו מסך טאץ’ של איפד ! מבחינתה- העיתון מקולקל. אני מניחה שרובכם מכירים את הסיפור הקטן והעוצמתי הזה, אך למי שאינו מכיר, רצ”ב –
במסגרת הפוסטים שלי על קהלים שונים ועל השפעת הטכנולוגיות על חיינו בצורות שונות, אני רוצה הפעם להתמקד בקהל הצעיר- בTeens ולהכיר אתכם יחד את הסגמנט הזה. כפי שכתבתי לכם בעבר : הבנת הקהל, צרכיו, הרגליו והמגמות שנוצרות סביבו יעזרו לכם לדייק את העבודה שלכם ויאפשרו לכם לייצר כלים תואמים. את הפוסט הזה אני רוצה לנהל דרך נתונים שונים ממחקרים שמצאתי שמדברים בדיוק על נושא זה, כמו כן אני מכניסה כמה אמירות משמעותיות על הקהל הזה בהקשרים הדיגיטליים- אמירות שיתמכו ביכולתכם לעבוד נכון.
כשחושבים על הנוער של היום – ברור שהם הדור הראשון שחווה מראשית חייו את הווי הרשתות החברתיות שנמצא להם ממש בין האצבעות כל הזמן. מעניין לחקור מהנקודה הזו מהן ההשלכות של מצב זה על חייהם. איך למעשה המיידיות של עולם הסושייל מדיה והטכנולוגיות של המובייל מעצבים את אישיותם ומגדירים את סוג מערכות היחסים שלהם. האם בני נוער ידעו אי פעם איך נראית המציאות בלי “צ’ק אין” לכל מקום שהם הולכים ? האם הם ידעו להבדיל ברמת הפופולאריות בין אדם למשנהו מבלי להסתמך על מספרי הלייק בFacebook או ריטוויט בTwitter ?
הסושייל מדיה למעשה מהווה- מגבר ומראה לחיים האמיתיים. זהו “בית הגידול” לאנשים צעירים בשנות התפתחותם לגיל הבגרות, המקום בו מובחנים הבדלי הדורות, ובו משתקפים יחסי שנאה ואהבה, כל אלו למעשה תופשים חלק נכבד בחיי הנוער בימינו. אבל מה ששונה בחיים הדיגיטלית הינו תרבות האימפולסיביות שסביבות המובייל והאון ליין מאפשרות. סושייל מדיה למעשה מייצג פוטנציאל של תקשורת ספונטאנית שלא התאפשרה בעבר. זהו עידן חדש בו אנו גדלים עם המסך שמשקף אותנו בפועל ואף מדבר אלינו וכל זאת נעשה בזמן אמת ובצורה שמכתיבה את המשך דרכנו.
יש הבדל בין גברים ונשים בזיקה לרשת החברתית – יותר בנות מאשר בני המין השני משתמשות בהודעות טקסט, ציוצים בTwitter ופיבלוש של תמונות און ליין. מחקרים מראים ש75 אחוז מבין גילאי 13 – 17 מחזיקים בעמוד ברשת החברתית. נשים סביר להניח יהיו הרבה יותר רגישות לתגובות ואף ייעלבו למראה תמונות לא מוצלחות שלהן שצולמו בידי אחרים ושולבו בפוסטים המתפרסמים ברשת. כהורים ומחנכים יש להבין את הרגישויות ולהתייחס אליהן כאל מציאות חדשה. ההכרה בעובדות הללו גם משפיעה על קבלת ההחלטות של מותגים בדיאלוג שהם מנהלים מול בני נוער. ההבנה של מקור ההנאה, דרכי השימוש במדיה והרגישויות שמתעוררות בשטח יכולה וצריכה להכתיב למותגים את הקשר שהם מפעילים מול דור זה.
על מנת שנבין איך הנוער מעורב ומערב את הזולת בעולם שרווי בכל הטכנולוגיות החדשות– צריך להתייחס לכוח ההשפעה שיש לרשתות החברתיות על הוול ביאינג של דור זה. מתברר שהרוב המכריע של הנוער אומר שהרשתות החברתיות מהוות אימפקט טוב על החיים שלהם ועל יחסיהם עם חברים ומשפחה, אבל חשוב לא לעצור כאן. מוטב להשקיע מחשבה רצינית ואיכפתית בדרך בה אנו פונים אליהם אם ברצוננו למנף את העובדה שבני הנוער מטמיעים את העולם הזה כחלק מחייהם. חשוב להתחקות אחא המנהגים שלהם, לקלוט את המגמות שמושכות אותם ואת הערך הגדל והולך של המדיה הדיגיטלית על אורח חייהם. כך תוכלו לפתח מול קהל זה שיחה נכונה ואיכותית שבמהותה מונחית מגישה בריאה לילדים ולמשפחותיהםם.
מחקר שנערך בארה”ב – חל על 5500 איש סטודנטים מבתי ספר נבחרים. תוכן המחקר כלל שאלות על ההתנהגות שלהם בדיגיטל, על בעיית הפרטיות ואבטחת מידע, וכן יחסם לסחר אלקטרוני, ולאינפורמציה שיווקית, וכמו כן לסוג הטכנולוגיות אליהן הם נמשכים בשימוש יומיומי. הגילאים של המחקר נעים בין 13 – 15.
השאלות המעשיות: איפה כמה ואיך ילדים ונוער נגישים לאינטרנט ? 62 אחוז מהנסקרים אמרו כי הם נחשפים לאינטרנט בבית מול המחשב, 25 אחוז מהמובייל, 16 אחוז מבית הספר, כולל דרך ההמובייל או ממחשבי בית הספר. נשים צעירות משתהות באינטרנט יותר מגברים, צעירים בגיל בוגר יותר יהיו באינטרנט יותר מהגיל הצעיר: סדר גודל של זמן שהייה יומי בסה”כ- שלוש שעות. 13 אחוז ומעלה ענו כי הם נמצאים באינטרנט לכל הפחות חמש שעות, הם מודים שזה מוגזם, אך באותה נשימה גם טוענים שאינם מתכוונים לשנות זאת.
האם אתם יודעים מה הילדים שלכם עושים באינטרנט ? כמעט 20 אחוז מהנסקרים במחקר אמרו כי להוריהם אין מושג ירקרק על “מעלליהם” באינטרנט. בני נוער אלו, סביר להניח, צפויים לפרסם דברים מעליבים ופוגעניים באימייל. מצד שני – אחד מתוך שלושה חושבים כי cyberbullying- פוגענות אינטרנטית שגורה למדי בבתי הספר שלהם ושיש לטפל בתופעה. לכן ישנה נחיצות ברורה לטרגט את המעורבות של בני הנוער ולשנות את הגישה שלהם ואת ההתנהגות שלהם בזמן שהם מתַקשרים דרך המדיה הדיגיטלית.
מילת סיכום – צירפתי לכם אינפוגרפיקה מלהיבה שמשקפת חלק גדול מהמסרים של פוסט זה – מציעה לכם לצלול לתוכה כי היא מאוד מעניינת ועשויה לעזור לכם להבין יותר לעומק את הקהל המובחן הזה.