מבחינתי הסיור במצגת המגמות של Mary Meeker– הוא אחד החשובים ביותר שאני אישית עשיתי בתוך מסמך עתיר מידע, מלא בתובנות ומשמעויות שמשפיעות על כולנו- אני מקווה שגם אתם עוקבים אחר הסדרה שאני מפרסמת עבורכם בבלוג ולוקחים יחד איתי את המסקנות החשובות.
הפעם, חשוב לי להתעכב על נושא משמעותי והוא תוכן- מה בעצם משתנה ? את מה אנחנו צריכים ללמוד לדמיין מחדש ? וכיצד אנשים צורכים ויוצרים תוכן בעידן הדיגיטלי ? אעבור אתכם על הדברים המרכזיים ואוסיף עליהם תובנות משלי, כמו תמיד אני מאמבדת בתחתית הרשומה את המחקר המקורי במלואו על מנת שתוכלו לצלול אליו ולקחת בעצמכם.
אחד הדברים המשמעותיים להבנה– הינו השליטה שיש לאנשים על התוכן שהם צורכים, תוכלו להחשף להתפתחות הערוצים בהם אנחנו כמשתמשים נגישים לתוכן משנת 1995- ועד ל2015. למעשה, האינטרנט פתח בפנינו “תעלות” חדשות שמהן ניתן להגיע למידע : רשתות חברתיות, ערוצי וידיאו, ערוצי לייב סטרימינג וכמובן אין ספור אפליקציות- שחקניות הטכנולוגיה הגדולות : אפל, אמזון, גוגל ופייסבוק יצרו Infrastructure שלם שמאפשר לכולנו להגיע למידע- וחלק מהמדיות אף תומכות בגישה חדשה שמזהה וחוזה את המידע שאנחנו כמשתמשים נרצה לצרוך, ובמקום שנצטרך לרדוף אחר האינפורמציה היא תרדוף בקונטקסטואליות לתחומי העניין שלנו- אחרינו.
המציאות שלנו מלאה בכל כך הרבה ערוצים חדשים– והגישה החדשה למדיה פתחה למעשה יכולת שמקבלות עוצמות גוברות בכל שנה, יש חשיבות לדמיין מחדש את עולם התוכן ולהבין שבאופן גובר הוא נשען על UGC- תוכן גולשים, ותוכן אגריגטורי שאנשים עושים לו שיירינג ממקומות שונים במרחב הדיגיטלי.
ישנה עוצמה בתוכן שמיוצר ומשותף על ידי ובאמצעות גולשים, תוכלו לראות בגרף שנמצא מתחת לפסקה זו את העליה המדהימה באחוזים שנה אחר שנה- של שיתוף, תיוג, Curated Content ותוכן מאונדקס, המספרים שהדטה משקפת מראים לכם שרק בפינטרסט מדובר על 50 מיליארד Pins- זו כמות עצומה של דטה שמשקפת : תחומי עניין, התנהגויות, צרכים והרבה מאוד מידע איקומרסי- גלובאלי ולוקאלי.
אין ספק ששיחת הוידיאו המתעצמת לא מגיעה משום מקום, עצם העובדה שאנחנו מזחיקים מכשירים שמקליטים, מצלמים ומאפשרים לנו לפבלש במיידי- משנה לחלוטין את שיתוף וצריכת התוכן שלנו, ניתן לראות בגרף הבא את העליה החדה של UGC בכל הקשור לתוכן וידיאו- בפייסבוק לבדה נצפים ארבעה מיליארד סרטונים בכל יום, זו קפיצה של פי-4 בחצי השנה האחרונה.
העובדה שהתוכן מיוצר בעיקר על ידי הגולשים– למעשה מעצבת מחדש את האינטרנט, והופכת את המרחב הדיגיטלי למאוד מאוד פרסונאלי ועשוי על פי מידה.
חלק מהמבט בכל הקשור לתוכן מוטה גם אל הדורות השונים– והמכשירים שאנחנו מחזיקים ביד, כפי שתוכלו לראות בשקף הבא מתחת לפסקה זו דור ה-Y מאוהב במצלמות של הסמארטפונים, 44 אחוז משתמשים במצלמה לטובת תמונות ווידיאו בכל יום ו-76 אחוז מהם מפרסמים את מה שהם מצלמים ברשתות החברתיות. נתון זה מתכתב עם העובדה שהתוכן המרכזי ברשת נשען על UGC- וההרגלים שלנו של צריכת התוכן מושפעים גם ממה שאנחנו משתפים-אין ספק שהכוח עובר ביג טיים לתמונה ול- וידיאו !
באופן טבעי ההשפעות על הדרך בה אנחנו מייצרים תוכן כמשתמשים– מיצרות השפעות על התפתחות הפורמאטים של המודעות במדיה, ישנה גם התעצמות בכל הקשור לאופטימיזציה למסך המובייל- הכל הופך להיות אינטראקטיבי, מהיר- כייפי וכמובן מלא בתוכן וידיאו.
הפורמאטים של הפרסום מקבלים יותר ויותר איפיון של תוכן נייטיבי אשר מתכתב עם צרכים והתנהגויות של אנשים באופן קונטקסטואלי בפידים השונים. המדיה הופכת לפיד ויש חשיבות להתאים את הLook & Feel של הFeed למה שקורה בו בעצימות כל הזמן- ומי שקובע את נפח ההשפעה ואת הדרך שהאינטרנט נראה זה- הגולשים. לכן, פרסומות צריכות להיות ולהתכתב יותר ויותר עם הדרך בה תוכן גולשים נראה ומשפיע.
מילת סיכום, תוכן זה הדלק של האינטרנט- והרשומה הזו משקפת עבורכם היטב כיצד הfuel הזה נראה, מה מצית אותו ולא פחות חשוב מי ואיפה- התובנות הללו צריכות להפוך לכלים בארגז העבודה שלכם ואתם חייבים לתכלל אותן כשאתם מפתחים ומעצבים את הנוכחות הדיגיטלית והFoot Print של המותג שלכם.
אני כאמור אמשיך גם לסקור עבורכם את המסמך המדהים הזה וגם לדבר אתכם בהזדמנויות שונות בנושא התוכן- בנתיים, אני משאירה את המסמך המלא בתחתית הרשומה על מנת שתוכלו לקחת ממנו חלקים שרלוונטים עבורכם.