2015 Internet Trends Report | eCommerce

KPCB

אני ממשיכה לסקור עבורכם את מצגת המגמות של Mary Meeker הפעם, אני יורדת Drill Down אל נושא ספציפי מהמצגת- איקומרס, למי שרוצה לקרוא את פוסט הסקירה המלא על המסמך המהמם הזה רצ”ב-Link. במצגת השנה מוצגים נתונים מעניינים שיכולים לפתוח עבורכם את הראש לגבי תפיסת האיקומרס ולאן היא תתפתח, אכסה את השקפים המרכזיים ואף אוסיף עליהם רעיונות נוספים ואת החזון שלי.

אתחיל שניה ממעוף הציפור- מרי מדברת הרבה על נושא ההתנהגות של הצרכנים והשינוי בדרך בה אנשים עושים דברים, חלק גדול ממה שקורה סביבנו בשל היכולות הטכנולוגיות אליהן אנחנו חשופים ובשל הדיגיטציה של הפעולות השונות שאנחנו עושים ביום יום קשור באופן טבעי לתפיסה של-Just in Time, הרעיון אומר שבעתיד אנחנו נהיה מוקפים בכפתורי קניה בכל מיני מקומות שיאפשרו לנו לקבל גישה לקנייה של שירות או מוצר מבוסס על צרכים קונטקסטואלים שלנו.

דמיינו שהמרחב הציבורי יהפוך למרחב קומרס– בו יהיה פזורים בפורמאטים שונים כפתורי קניה גם באון ליין וגם באוף ליין, וברגע שאנחנו נצטרך משהו פשוט נלחץ “צריכים”- והמערכות תתחלנה לעבוד בשבילנו. כבר היום ניתן להיות חשופים לגישה ולראותה משתרשרת בהמון פתרונות שונים שנשענים על כך שאנחנו הולכים כל הזמן עם המובייל שלנו, מוקפים בסנסורים (ויהיו הרבה יותר בעתיד) והמובייל שלנו למעשה צובר את הדטה האנושית שלנו ויודע לאבחן מה רלוונטי אלינו באופן פרסונאלי בקונטקסט בו אנחנו נמצאים.

3344

אפשר לראות עליה דרמטית בקניה הכללית באיקומרס– מ1998 ועד לשנת 2014- ישנה עליה מאחוז לתשעה אחוזים, במחזורים של כסף מדובר על 300 מיליארד דולר בשנת 2014 בארה”ב.

ec1

הדור הראשון של הקניה באון ליין– והMarketplaces השונים הצליחו להתפתח- זאת בזכות שני דברים עיקרים : אופטימיזציה של האון ליין בדסקטופ- ומשלוחים מסורתיים, שחקניות כמו- אמזון, איבי, עליבאבא (על סך אתריה) ועוד.

ec2

וזה בטח לא מפתיע בכלל שהדור השני של איקומרס בOn-Line והMarketplaces השונים כולל השירותים יצמחו באמצעות : אופטימיזציה של איקומרס במכשירי המובייל וסוג חדש לגמרי של שירותים מול עולם של משלוחים והתכתבות עם צרכים מידיים- כלכלת הOn Demand ופתרונות של משלוחים לוקאלים.

תוכלו לבחון בשקף שמוצג מתחת לפסקה זו את קשת השירותים והפתרונות האיקומרסיים- במובייל שקיימים כבר היום.

ec3

העובדה שאיקומרס מתפתח למקומות הללו– משנה במהות את ההתנהגות של האנשים ואת מה שהם רוצים או מצפים, זה גם משפיע על הדרך שהם חושבים בכל הקשור להזדמנויות עבודה. למעשה, המציאות הדיגיטלית טורפת את כל הקלפים וגורמת לכך שאנחנו נוכל להיות בו זמנית- יצרנים, צרכנים ונותני שירותים- כל זאת באמצעות הפלטפורמה הדיגיטלית שמאפשרת פלקסביליות גבוהה ופותחת כר חדש של הזדמנויות שלא היו כאן בעבר.

ec5

ישנם יותר ויותר ישומיים אינטרנטים שמהווים כ– אקו סיסטם חדש לגמרי של מקומות עבודה פותחת למעשה הזדמנויות של גדילה וצמיחה באיקומרס. שימו לב לדוגמאות שמוצגת מתחת לפסקה זו אמנה כמה :

95 אחוז מהסוחרים באיבי בארה”ב בכלל לא פונים לשוק המקומי, הם הופכים לסיילרים של השוק הגלובאלי,

ב-Etsy שלושים וחמישה אחוז מהסוחרים התחילו בכלל בלי השקעה ראשונית- זאת לעומת המספרים באוף ליין שעומדים על 22 אחוז מהעסקים הקטנים שמתחילים כך.

ב-Airbnb כל מה שצריך זה סמארטפון על מנת שתוכלו להתחיל להשכיר שטח ומשאב פנוי שלכם ולמעשה להפוך אותו לכסף, אלו ועוד הרבה דוגמאות אחרות משפיעות על הדרך בה התשתית האיקומרסית משנה אותנו גם כצרכנים, גם כעסקים וגם כמועסקים בעידן משתנה.

ec6

מילת סיכום, אני מקווה שהסקירה הזו קצת גרמה לכם להבין על הפוטנציאל הגלום של עולם האיקומרס בעתיד הקרוב והרחוק, בפרספקטיבות שונות שמשפיעות על הדרך בה אנחנו קונים- עובדים וחיים. מבטיחה לכם להמשיך ולרדת לרזולוציה של שקפים נוספים וחלקים משמעותיים מהמצגת המדהימה הזו- ובנתיים אני משאירה אתכם עם כל הסקירה מאומבדת בסוף הרשומה על מנת שתוכלו לקחת ממנה בעצמכם.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.