אני ממשיכה לסקור עבורכם את מצגת המגמות של Mary Meeker– הפעם, אני רוצה להתעכב על חלק במצגת שסוקר עבורנו השתנות בהתנהגות של האנשים וזאת בעקבות הכלים הדיגיטליים שנמצאים בכף ידנו.
המציאות הצרכנית שלנו- הדרך בה אנחנו עושים דברים השתנתה, ומרי מיקר מנסה להחדיר בנו את ההבנה שניתן בעצם לדמיין את הכל מחדש- ולכן, צריך בעצם To Re-Imagining Getting What You Want When You Want it- לדמיין מחדש כיצד אנחנו יכולים לקבל מה שאנחנו רוצים מתי שאנחנו רוצים, בתפיסה הזו אנחנו למעשה נהיה חשופים לעולם של כפתורים דיגיטלים שמונכחים לנו בכל זמן שאנחנו רוצים, ומספקים את הכוח ללחוץ עליהם ולקבל מיד את מה שאנחנו צריכים.
הקונספט של- Just in Time מתחיל בגישה של האנשים לאינפורמציה, גישה שמתאפשרת לאור העובדה שחיינו מחוברים כל הזמן באמצעות המובייל, יש יותר ויותר סנסורים סביבנו שמאפשרים גישה לשכבת מידע נוספת על המציאות הפיזית (גוגל של העולם הפיזי) וכמובן- אנחנו, המשתמשים משאירים המון מידע עלינו ובכך למעשה אוצרים את הFoot Print האנושי שלנו בכלים הדיגיטליים.
אבל כמו שאני אומרת תמיד– המשמעות של ההתפתחות של המימד הדיגיטלי הינה שאנחנו עוברים מדור האינפורמציה לדור הטרנזקציה, וכיום מסתמנת מגמה חזקה מאוד תחת הקונספט של : Just in Time- שמאפשרת לנו לצרוך שירותים ומוצרים ממש כשאנחנו צריכים, באופן קונטקסטואלי כל זאת גם נסמך על הInfrastructure של המובייל- סנסורים והמידע האנושי שאצור עלינו במרחב הדיגיטלי.
כפי שתוכלו לראות מתחת לפסקה זו, כבר היום יש פלייליסט רחב של שירותים בתפיסת ה-On-Demand, שירותים דיגיטלים שמאפשרים לנו גישה אל רכישת שירותים ומוצרים : במקום, בזמן ובקונטקסט שאנחנו צריכים אותם.
תחשבו על כך כי אמירות פילוסופיות מקבלות צביון אמיתי- האיקומרס מתחיל להיות הרבה יותר אנושי ומתאים את עצמו אלינו, כמעט ניתן לדמיין את ההתפתחות של האיקומרס ל-Invisible eCommerce, איקומרס בלתי נראה שמקבל נוכחות בהקשר אלינו ולצרכים שלנו.
בתוך עולם ה-On Demand מרי מייקר מזהה שלושה אזורים מובהקים בהם מתחוללת מהפכה : דיור, טרנספורמציה ואוכל, שלושה מקומות משמעותיים שמתקיימת בהם חדשנות פורצת דרך והכי חשוב- חדשנות איתה צרכנים משתפים פעולה.
אפשר לדמיין כיצד צרכנים קונים בצורה אחרת לגמרי : Re-Imagining Consumer Spending וכפי שאמרתי ישנן שלוש חדשנויות גדולות בכל הקשור לדרך בה אנשים צורכים : בתים, תחבורה ואוכל. הדוגמאות הטובות לכך הן :
– Instacart סטארטאפ שממציא מחדש את הקניה שלנו בסופור, עליו כתבתי בעבר פוסטים רצ”ב –Link.
– בעולם של תחבורה- Uber כמובן שלמעשה משנה את הדרך בה עולם המוניות מתפקד וגם מכניס לתוך התשתית את רעיון כלכלת השיתוף,
– ו-Airbnb- הדוגמא המנצחת לכך שעולם התיירות יכול להשתנות מקצה לקצה כשיש זירה מתווכת בין שוכרים למשכירים. לתוך העובדות הללו תקפלו את המחשבה הבאה- בעתיד, עולם המשלוחים יהיה אחר לגמרי, הוא ישען על היכולות של Drones והכל יהיה מהיר יותר, נגיש יותר ומאפשר לצרכנים לעשות יותר טרנזקציות סושייל בשל הנוחות והקלות.
מילת סיכום, אני מקווה שאפשרתי לכם לראות דרך המשקפת שלי את ההתפתחות של המרחב הדיגיטלי וההשפעות שלו על הדרך בה אנחנו עושים דברים כצרכנים ומה למעשה מאפיין את הציפיות וההתנהגויות שלנו עכשיו עם מצפן לעתיד, אני כאמור אמשיך לסקור עבורכם חתיכות משמעותיות מהמסמך המהמם הזה בתוספת הארות ותובנות משלי- ובנתיים אני אשאיר את המסמך המלא מאומבד לתחתית הרשומה.