2015 Internet Trends Report

KPCB

פעם בשנה האנליסטית המוערכת Mary Meeker- מוציאה סקירה מדהימה אשר שוטחת בלוליינות גדולה את השינוי שהעולם עובר. למצגת קוראים “2015 Internet Trends Report”, אבל היא עוסקת בהרבה יותר מכך! דרך סיור מודרך ב-200 עמודים מלאים בתובנות ואינפורמציה נדירה, Mary מסבירה את מהות השינוי אשר נוגע : בחברה, בכלכלה, בתשתיות ובהתנהגויות של האנשים- זאת בשל ובזכות חדירת הטכנולוגיות והדיגיטציה לחיינו.

בכל שנה אני עושה עם המצגת שלושה דברים מרכזיים :

הראשון, קוראת את כולה לעומק ומפענחת את “שפת הסתרים” שנמצאת בחלק מהשקפים- על מנת שאוכל ללמוד ולגדול באופן שמתבסס על פלטפורמת המידע של Mary.

השני- מפרסמת פוסט סקירה ופתיחה אשר שוטח את הדברים המרכזיים מהמצגת, על מנת שגם אתם תוכלו לצלול אל המידע החשוב.

והדבר השלישי, אני חותכת חתיכות מרכזיות מהמצגת- נושאים שראוי להתעמק בהם, מתוך כך אני יוצרת סדרה של תכנים שממוקדת נושאים מעניינים במיוחד אותם מצאתי במסמך.

נתחיל אם כך בדבר השני- שכן אישית אני אחרי קריאה מעמיקה של המצגת וירידה “דריל דאון” לפרטים ופיענוחם. הפעם, כפי שהבטחתי לכם אני רוצה לשטח מולכם סקירה של הדברים החשובים שתוכלו למצוא- וממש כמו תמיד אצרף את המקור על מנת שתוכלו לצלול אליו ולהרחיב תובנות.

משנת 1995 ועד לשנת 2014– האינטרנט גדל מאחוז בודד ל39 אחוז מאוכלוסיית העולם כולה- על פי המצגת של מרי מיקר ישנם כיום 2.8 מיליארד משתמשי אינטרנט- אבל מספרים מעודכנים יותר שאני מכירה, כבר מצביעים על כך שישנם 3.2 מיליארד משתמשים, זה אמנם מספר מרשים ועוצמתי, אין ספק שזו מהפכה אמיתית בכל קנה מידה- אבל הדרך עוד ארוכה וישנם עדיין כשישים אחוז מהעולם שאינם מחוברים !

חשוב להסתכל על נתונים נוספים בתוך סגמנט האינטרנט- משתמשי המובייל צמחו מ1995 ועד ל2014 מאחוז בודד אחד ל5.2 מיליארד אנשים וזה למעשה מצביע על 73 אחוז מכל האוכלוסיה בעולם, תחשבו שניה על הפוטנציאל שיש לעובדה הזו שכן אותם משתמשים שמחזיקים בסלולרים לא חכמים (דאמפון) עשויים להיות אלו שישדרגו את המכשיר שלהם בשנים הקרובות- ובכך יהפכו את העולם ליותר מחובר- לקונקטיבי.

כיום, החלוקה בין משתמשי הסלולר הינה 60- פיצ’ר פון (דאמפון) ו40 אחוז- סמארטפונים.

K1

ישנה אבולוציה ענקית בכל הקשור ליכולת השליטה של האנשים– בתוכן אליו הם נחשפים, האקו סיסטם השתנה לחלוטין משנת 1995 ועד 2015, כיום אנשים יכולים להשיג מידע ולגלות מידע במגוון עצום של ערוצים ובמגוון שיטות- כמו כן, הם עצמם הופכים להיות לכוח המשמעותי שיוצר את רוב התוכן שנמצא במרחב הדיגיטלי.

K2

משנה לשנה ישנו שימוש גדל והולך באינטרנט– (כמות הדטה והטרפיק שלה), בכל שנה ישנו גידול של 21 אחוז- והדרייברים המרכזיים שעוזרים לגידול בשנים האחרונות הינם- מובייל ווידיאו. זה כמובן מקביל באופן מידי לעובדה שמשתמשי האינטרנט נמצאים יותר במכשירים שלהם בכל יום נתון, ישנה צמיחה YOY של 11 אחוז- ב2015 השימוש במובייל לכל משתמש עומד על שלוש שעות בממוצע מול חמש שנים לאחור, שם הממוצעים היו הרבה יותר נמוכים ועמדו על שעה ליום.

K3

ניתן לראות בבירור כי ההשפעות של השימושיות שלנו באינטרנט ובמובייל בפרט, גורמות לכך שזירת הפרסום משתנה, ישנה צמיחה בכל הקשור להוצאה בפרסום במובייל מול קיטון בפרינט- בעיתונים, ישנו גידול בפרסום באינטרנט עם התחזקות במסך המובייל.

אבל לתוך המסכים החדשים הללו שרק התרגלנו לעבוד בהם כאנשי שיווק וכמפרסמים-“נכנסים בריצה” שחקנים נוספים חדשים, אלו דברים חדשים שכולם צריכים להתרגש מהם : גם יצרנים, גם קמעונאים וגם צרכנים-שיטות חדשות לפרסום במסכי המובייל שלמעשה הופכות את המסך הזה להרבה יותר מערב ומכתיבות סוג חדש של דיספלי, יותר תכני, יותר אינטראקטיבי- ממודעות קרוסלה בפייסבוק ועד למודעות לוקאליות בגוגל שמאפשרות לנו לדעת איפה החנות הכי קרובה- ואף ללחוץ מהמודעה ישירות על כפתור קנייה.

K4

השימושיות במובייל עולה ומתפתחת כל הזמן בצורה מהירה מאוד זאת באמצעות : טקסט, תמונה, וידיאו- הסבירות היא שכפתורי הקנייה יופיעו בכל מקום ממש באותה רמה של סימלסליות שאנחנו מרגישים כיום אל מול התוכן, או כמו שאני אומרת תמיד- המרחב הדיגיטלי יהפוך להיות הרבה יותר אפקטיבי בכל הקשור לסחר אלקטרוני כי למעשה אינפורמציה תהפוך לטרנזקציה.

3344

זה עולם בו צריך לדמיין את הכל מחדש- כי הכל פשוט משתנה, קחו למשל את ורטיקל אפליקציות המסרים הקצרים ותוכלו להבין דרך הדוגמא הזו- שהעתיד הקרוב צופן המון : התפתחויות, שיפורים,שינויים צמיחה והליכה קדימה.

אפליקציות המסרים הקצרים מאפשרות לייצר קומוניקציה באמצעות וידיאו ובכך לשנות מקצה לקצה את הדרך בה אנחנו מתקשרים. האפליקציות המובילות גדלות במהירות, הפלטפורמות מרעננות את הPlaybook- ומוסיפות יכולות חדשות מ : תשלומים, סטיקרים, יכולות וידיאו ועד לאינטגרציה לשירותים שונים כמו משלוחים ומוניות.

K5

עולם הנוטיפיקציות גדל במהירות- והופך להיות לדרייבר והדרך לייצר נגיעות חדשות על גבי פלטפורמות של אפליקציות מסרים ואפליקציות אחרות. הסבירות הגבוהה היא שהמשתמשים הבאים של האינטרנט יהיו משתמשי מובייל שיעשו- On Boarding למכשירים חכמים עם אינטרנט באמצעות ובזכות אפליקציות המסרים הקצרים- אשר מאפשרות קשת כה רחבה של שימושים ופונקציונאליות.

נוטיפיקציות הופכות להיות למפתח מרכזי ושכבה קריטיית בכל אפליקצית מובייל.

K6

אפשר גם לדמיין מחדש את עולם התוכן- הוא הופך להיות יותר ויותר מבוסס UGC- ומשתמשים כמו כן מותגים לומדים לקחת את התוכן ולאצור אותו בצורה מפתיעה ומדליקה אשר יוצרת מעורבות גבוהה. ניתן לראות בבירור שתפקידן של הרשתות החברתיות משמעותי בסיפור הזה, וידאו מתעצם מיום ליום- בפייסבוק לבדה יש 4 מיליארד צפיות בתוכן וידיאו בכל יום נתון, זו קפיצה של פי ארבע במבט של חצי שנה לאחור.

תקחו בחשבון שהעובדה שאנשים מייצרים תוכן ואוצרים אותו ברשתות החברתיות- למעשה מצביעה על כך שהם יוצרים מחדש את האינטרנט שלהם- Re: Creating Their Internet– האינטרנט הופך להיות להרבה יותר פרסונאלי-custom made.

K7

דור ה-Millennials אוהב את הסמארטפונים– 87 אחוז מבעלי הסמארטפונים כמעט לעולם לא עוזבים אותו בצד, והם אוהבים את המצלמה בסכשיר- 44 אחוז משתמשים במצלמה או בפונקצית צילום הוידיאו כמעט בכל יום נתון, 76 אחוז מתוכם משתפים את המידע המצולם ברשתות החברתיות.

כל הדברים הללו מובילים לכך שאנחנו יכולים לדמיין מחדש את מה שאנחנו רוצים ואת היכולת שלנו להשיג אותו בזמן שאנחנו רוצים-

Re-Imagining Getting What You Want-When You Want it.

עולם התוכן והמידע שאנחנו נחשפים אליו במובייל יהפוך להיות לכזה שמגיע בדיוק בזמן “Just in Time” – כל זאת מבוסס על הסנסורים שיש לנו במובייל, ועל האינפורמציה האנושית שאנחנו משאירים כטביעת אצבע יחודית שלנו באמצעות הדטה שאנחנו מחוללים באופן טבעי במכשיר.

K8

ישנו מקום נוסף וחשוב שאפשר לדמיין באופן שונה לגמרי ממה שמתרחש כיום– אפשר לדמיין כיצד צרכנים קונים בצורה אחרת לגמרי : Re:Imagining Consumer Spending ישנן שלוש חדשנויות גדולות בכל הקשור לדרך בה אנשים צורכים : בתים, תחבורה ואוכל.

הדוגמאות הטובות לכך הן- Instacart סטארטאפ שממציא מחדש את הקנייה שלנו בסופור, עליו כתבתי בעבר פוסטים רצ”ב –Link. בעולם של תחבורה- Uber שלמעשה משנה את הדרך בה עולם המוניות מתפקד וגם מקפלת לתוך התשתית את רעיון כלכלת השיתוף, ו-Airbnb- הדוגמא המנצחת לכך שעולם התיירות יכול להשתנות מקצה לקצה כשיש זירה מתווכת בין שוכרים למשכירים.

לתוך העובדות הללו תכניסו את המחשבה הבאה : בעתיד, עולם המשלוחים יהיה אחר לגמרי, הוא ישען על היכולות של Drones והכל יהיה מהיר יותר, נגיש יותר ומאפשר לצרכנים לעשות יותר טרנזקציות- בשל הנוחות והקלות.

G9

גם אנשים משתנים, אנשים עוברים אל מרכזים עירונים אורבנים גדולים, ההגירה גדלה, הגיל בו אנשים מתחתנים “נדחה” לגילאים מבוגרים יותר- וגודל המשפחות מצטמצם בצורה משמעותית.

השנה זו השנה הראשונה בה דור ה-Y מהווה את הדור המשמעותי ביותר בכוח העבודה, והם-Millennials מסתכלים על מקום העבודה ממשקפת שונה לחלוטין ממה שדור ה-X או הביבי בומרס חושבים על מקום העבודה ! שלושת הדברים החשובים להם ביותר הם : הכשרה והתפתחות, שעות גמישות ובונוסים בכסף, תוכלו לראות את שאר הנקודות שדור זה ציין כחשובות לו במקום העבודה :

K9

הקונקטיביות השתנתה מקצה לקצה– אנשים מחוברים 24/7 וזאת באמצעות מכשירי המובייל , זה משפיע על על כך שישנה שיטה חדשה לדרך בה אנשים יכולים להגיע אל מוצרים ואל שירותים- אנחנו כצרכנים עושים קומרס אחרת, קונים יותר און ליין, ופלטפורמות איקומרסיות מציעות מוצרים דרך Marketplaces שונים. אלו למעשה הופכים להיות לזירות איקומרס חדשות שמאפוינות מאוד ככאלו שמהוות גם זירת סחר וגם זירת שירותים- On Demand.

מה שמשתנה מקצה לקצה הינו הציפיות של הלקוחות, הם רוצים את מה שהם צריכים בדרך נוחה ומהירה וההתנהגות הזו והדרישה הזו מצד הלקוחות רק תעלה. ההשתנות משמעותית שכן היא מגדירה מחדש עסקים קיימים וכיצד הם מתנהלים- מול ההזדמנות המדהימה לבנות עסקים חדשים שקמים על מודלים פלקסבילים ומאפשרים לייצר בידול באמצעות תפיסת הDemand.

K10

מילת סיכום, כפי שאמרתי לכם בתחילת הרשומה, תפקידו של הפוסט הנוכחי הינו להציג לנו ממבט של ציפור את הדברים המרכזיים בסקירה המדהימה הזו. אני מצידי אמשיך לכתוב עבורכם ולנתח פרקים וחלקים ספציפים שנראים לי ככאלו ששווה להתעכב ולהעמיק בהם- לכל מקרה, על מנת שתהיו חשופים למידע המלא אני מוסיפה לכם לכאן לתחתית הרשומה את המצגת המקורית במלואה- ומעודדת אתכם להכנס אליה ולחלץ תובנות עצמאיות משלכם.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

2 comments

  • יאירNo Gravatar says:

    תודה
    סקירה מרתקת!
    מעניין לראות איך תופעות טכנולוגיות משפיעות על תופעות סוציולוגיות וההיפך. אני שומע את ההתלהבות העצומה בכתיבה שלך, וזה כיף. לא יכול שלא לחשוב גם על המשמעויות הפוטנציאליות שיכולות להיות פחות מלהיבות.

    בברכה

Leave a Reply

Your email address will not be published.