בלתי אפשרי להביא מפסטיבל הקריאטיב בקאן את כל הדברים שלמדתי, מדובר בעולם ומלואו- וגם אחרי הפסטיבל אני ממשיכה לצרוך את התכנים באתר של הכנס בשביל להשלים את כל הפערים. אני רוצה להתעכב ברשומה הנוכחית על הרצאה אחת של חברה בשם PHD שדיברו מאוד יפה על עולם הבינה המלאכותית הגנרטיבית ונתנו פרספקטיבה מעשית לדברים. המסר שלהם היה ברור- תתחילו לעבוד בזה ויפה שעה אחת קודם.
אחד הדברים החשובים להסתכל עליהם, הוא מהירות השינוי! בעוד שלטכנולוגיות אחרות לוקח זמן, הרבה זמן להגיע להייפ, להגיע לנקודת האימפקט- פה מדובר בטכנולוגיה שמגיעה מהר ומשנה דברים מהר. המשמעות היא שאי אפשר להמשיך לחכות ולשבת על הגדר, צריך לחשוב על תוכנית פעולה שעוזרת לחברה וליחיד להתחבר אל הפלטפורמות ולהבין איך ומה להפיק מהן.
כשניתחו בPHD את הדטה בקרב של 700 בעלי תפקיד משמעותי בעולם השיווק, גילו ש36 אחוז מהם אומרים שהם מאמינים שזה צריך לייצר שינוי משמעותי בעסק כבר עכשיו.
העניין הוא? שרק 26 אחוז מהם ממש מעידים שמשתמשים בכלים ומייצרים איתם ערך ואקסלרציה של שינוי בחברה.
זה אומר שמתוך מי שמעיד שהוא רואה את הערך המשמעותי בשימוש בטכנולוגיה, רבע לא עושה בה שימוש עדיין היום- פער!
עוד נתון מעניין, שבא להדגיש את הפער בידע! 42 אחוז העידו על עצמם שהידע שלהם הוא מאוד מתקדם והם מבינים את התחום.
העניין הוא? שPHD רצו לבחון את זה בפועל ויצרו שאלון לאותם 42 אחוז, ורק 14 אחוז מתוכם ידעו בפועל לענות נכון על שתי שאלות או יותר שקשורות לנושא.
הנתונים הללו מציגים פער מאוד גדול בשימושֿ, ופער מאוד גדול בידע!
PHD ניסו לקחת את הדטה הזו ולשים על פרמידה של שימושים והטמעה של הרעיון את שלושת השלבים החשובים ביותר. השלב הראשון- הבנה של הכלים ואימוץ שלהם כיכולת של פרודקטיביות, לייצר יעילות בעסק באמצעות אימוץ של הטכנולוגיה. השלב השני- היכולת להפוך את הרעיון למשהו עם הרבה יותר אימפקט, ולשפר בצורה משמעותית את האפקטיביות לאיך שאנחנו עושים דברים באמצעות הטכנולוגיה. והשלב השלישי- היכולת לייצר טרנספורמציה לדרך שבה אנחנו עושים דברים פה נכנס החלק של החדשנות באמצעות הכלים.