Cannes Lions 2013 | Tumblr

כתבתי בעבר פוסט על טאמבלר – לפני כמה שבועות, כאשר Yahoo רכשה אותה עבור הסכום האסטרונומי של מיליארד דולר. למי שרוצה לקרוא את הפוסט המקורי על הרשת החברתית הייחודית הזו רצ”ב- Link. אבל הפעם אני רוצה לקחת אתכם לסיקור אקטואלי ומעט שונה מהקודם. מדובר על המפגש שלי (כצופה באולם ההרצאות) עם המנכ”ל והמייסד של הפלטפורמה – David Karp  שהגיע לפסטיבל הקריאטיב בקאן 2013. זהו אחד הפאנלים שחכיתי להם יותר מכל כי באמת רציתי לשמוע ממקור ראשון מה דעתו על הרשת החברתית הזו, איך הוא תופס אותה ומה מבדל אותה מאחרות.

איך בכלל טאמבלר הוקמה מלכתחילה ?  כפי שתוכלו לראות בפוסט שצירפתי לכם על הפלטפורמה- היא אינה חדשה כלל, ולמעשה, היא קיימת מאז 2007. דייויד מספר במהלך הפאנל שהסיבה שהוא בכלל בנה אותה היתה כי הוא חיפש לעצמו מקום בו יוכל לתת ביטוי ליצירתיות שלו בפלטפורמה אחת שמאחדת את כל היכולות : גם העלאת תמונות, גם העלאת וידיאו- כמו גם כתיבת פוסטים ושיתוף תכנים מהרשת. זהו מֵעֵין “היכל התוכן” עבור הבלוגר, היוצר, איש הקריאטיב שיכול לעשות מאשאפ לכל דעותיו תוך ניצול כל השיטות להגשת תוכן וכך לעשות מיקס בין כל הכלים הקיימים, כאמור: וידיאו, אודיו, תמונה וטקסט. טאמבלר דוגלת בגישה הזו של תמיכה בכל דרך אפשרית בעקרון השיתוף והיא מתאימה את עצמה לכל רעיון חדש שיוצא אל פני השטח- כך שאם למשל iOs הוציאו לשטח את האפשרות לשיתוף תמונות פנורמיות, טאמבלר תשקיע בכך ותדאג שהפלטפורמה תתמוך ברעיון. היא מתקיימת בכל המסכים- אפל, אנדוראיד, דסקטופ ווינדוס שמונה, כשהתובנה שמנחה אותה היא נגישות לכולם מכל מקום ומקום. כיום מצויים בטאמבלר מעל ל115 מיליון בלוגרים פעילים ו350 מיליון גולשים שמסתכלים על התכנים מדי חודש.

מה מייחד אותה מרשתות חברתיות אחרות ?  דייויד טוען שטאמבלר היא לא ממש רשת חברתית. לרשת החברתית אנו פונים כשנרצה לפגוש את האנשים המוכרים לנו- אנחנו נמשכים אל הרשת החברתית כדי להיות במגע עם אנשים – ומבחינתו אל טאמבלר מגיעים אליה כשרוצים לקבל השראה מיוצרים, וממבחר אנשי הקריאטיב, המספקים השראה ופתח לחדשנות. טאמבלר היא האב של שיתוף בידע וברעיונות. אנשים מתחברים בטאמבלר לעולמות תוכן- כי זה המקום להשראה ומקום שמבטיח לגולש להיות מופתע. מתברר כי הדובר גם ממש עיצב מראש את הרשת הזו ככלי שיתוף מזן אחר למשל : אין בטאמבלר כל אפשרות להגיב על פוסט אלא אם כן אנחנו משתפים אותו בפרופיל שלנו, או אם ברצוננו לכתוב למישהו הודעה פרטית. אין זה דבר פשוט שכן המסר מחובר לברכה שאנחנו שולחים- כל אלו נבנו בצורה כזו שמורידה את הווליום של השיחה הרעה המוכרת לנו ברשת וכך משאירה את סביבת העבודה של היוצרים נקייה.

איך מותגים צריכים להיות פעילים ברשת זו ?  דייויד מספר שיש לא מעט מותגים שפעילים בפלטפורמה הזו, למרות שראוי להדגיש כי גם כאן בולט השוני הניכר ממקומות אחרים שמוּכָּרים. אין פה נגישות לאינסייט ואין לדעת מהו מספר האנשים שעוקבים אחר יוזר של מותג. למרות כל זאת מותגים שמבינים את המשמעות ביצירת תוכן איכותי מחליטים לקחת חלק פעיל ביותר ולהשקיע ככל הנידרש בנוכחות שלהם כאן. הוא טוען שמותג שמייצר תוכן ערכי ומעניין – מיוחד לפלטפורמה זו מסוגל להפיק רמת נגישות מדהימה לבסיס לקוחות חדש. יש שפע של דוגמאות למותגים שפועלים בצורה חכמה בפלטפורמה זו ועל מנת שכולם יוכלו ללמוד מהפעילות של האחרים הם מיסדו את “טאמבלר מותגים” ואני מצרפת לכם את האתר בלינק – Link. מעל לכל דייויד מדגיש שמותגים שנמצאים בפלטפורמה זו צריכים לחשוב כמו עורכי תוכן – כאן נידרש בהחלט לדעת איך לספר סיפורים מעניינים מעולם התוכן של המותג שמהם יוכלו לאתגר גולשים לשתף, כלומר- תוכן שלגביו מובטח לנו שאחרים ישתפו ושקשור באופן ישיר לערכים הבסיסיים של המותג שלנו כסיפור שמבליט את התדמית הטובה של העסק !

צירפתי לכם דוגמא מדהימה של הנוכחות של IBM בטאמבלר – הם פתחו מאגזין מיוחד ואף מיתגו אותו בשם מיוחד – IBMblr בו הם למעשה חושפים את החדשניות מבית המותג כמאגזין חי,  נושם סושייל לכל דבר אשר פונה בדיוק לקהל הנכן שמחפש אחר מקורות השראה, חדשנות וקריאטיביות.

פרסום בטאמבלר-  חשוב לדעת כי גם בפלטפורמה זו ניתן לפרסם בגישת הsponsored story, דיויד טוען שכאן יותר מבכל מקום אחר הפרסום נראה לחלוטין כחלק מהסטרימינג ואינו נראה כמו שלט שמסתיר את הנוף- כי הוא ממש נכנס כחלק מהנוף הטבעי של תוכן מעשיר בזירה. כמו תמיד מי שזוכה לאיכות החשיפה והשיתופיות הגבוהה ביותר הוא מי שיודע להכין תכנים שמעוררים השראה ומייצרים ערך ותועלת אמיתית. אין ספק שטאמבלר תתפתח בגזרה הזו שכן היא נרכשה על ידי Yahoo לא מזמן- וכפי הנראה אנחנו נחשף בעתיד הקרוב אל הצעות עבור מפרסמים עבור מותגים שיאפשרו להם להשתמש בכוחה ויחודיות הפלטפורמה.

מילת סיכום – צירפתי לכם טעימה של הפאנל של טאמבלר עם דויויד מהכנס על מנת שתוכלו לחוות את האיש בעצמכם. כמו כן, אני מבטיחה להמשיך לעקוב אחר החידושים במקום זה ולעדכן אתכם בדברים נוספים.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.