Cannes Lions 2020 Best Content

השנה, פסטיבל הקריאטיב והחדשנות בקאן לא התקיים- ניחשתם נכון, בגלל הקרונה. מנהלי הפסטיבל החליטו שאסור להם להחסיר פעימה, והעלו כנס דיגיטלי שמנסה להתחקות ולו במעט על מה שקורה בכל שנה בקאן בדרום צרפת. לא צפיתי בכל התכנים, וגם חלקם לא היו מעניינים ביותר מבחינתי- אבל היו כמה סשנים ששווה להתעכב עליהם והחלטתי לאצור עבורכם אותם כאן ברשומה אחת, עם לינק להרצאה שבה תוכלו לצפות און דימנד.

הסשן הראשון עליו אני רוצה להמליץ, מובא לכם מארגון שאחריו אני עוקבת המון שנים- IPA Marketing, גוף סטנדרטיזציה לעולם השיווק והפרסום שמביא לכאן מחקר סופר מעניין המדבר על מנהיגות קריאטיבית בתקופות כמו הקורונה. הסשן משטח את הדברים החשובים מתוך המחקר, ובסשן מסבירים למעשה את מתודת החשיבה לסולם הקריאטיביות אותו הצמדתי לכאן. בחרתי לשים לכם גם את הסשן בלינק הבא- Link, וגם הורדתי במיוחד לרשומה את המחקר המלא והכנסתי אותו על מנת שתוכלו לראות ולהבין יותר.

The effectiveness code

Marc Pritchard, הוא סמנכ”ל המותג הגלובלי של פרוקטר אנד גמבל. במשך 20 דקות הוא מדבר על תפקידה של חברה גדולה שמייצרת מוצרים ואיך היא עושה מה שפרוקטר קוראים לו: Creativity as a Force for Good. מארק מדבר על הדרך שעשה, וכיצד המציאות הנוכחית מעצבת את המחשבה שלנו כעסקים להסתכל על הכוח שיש לנו, מה אנחנו יכולים “לעשות טוב לעולם”.

אין ספק שהקורונה הביאה אותנו למקומות חדשים בכל הקשור למעורבות שלנו, לערבות ההדדית. הדבר הראשון והחשוב לעשות הוא לשמור על העובדים, השני– לשמור על על לקוחות ולאפשר להם גישה למוצרי היגינה, והשלישי להתקרב כמה שיותר לקהילות ולראות כיצד אפשר להשפיע ולייצר אימפקט אמיתי. שווה להתעכב על הסשן הזה, כי הוא כנה, משתף ומדבר דרך ובאמצעות דוגמאות ומעשים- Link. שימו לב, להיות כוח לטוב, זה אומר להיות מועיל, להיות כוח לטוב, קשור למעשים ולא לכותרות בעיתונים.

איקומרס. הסשן השלישי עליו אני ממליצה הוא פאנל של דוברים אשר מדברים על אפקטיביות בעולם שמשתנה יותר ויותר אל עבר איקומרס. WARC מנהלים את הדיון דרך אנשי שיווק מובילים. מדובר בסשן שכולל הרבה מומחים עולמיים שמשתפים ומדסקסים את האפקט של שינוי המדף הקמעונאי מבחינתם, והמעבר של מכירת מוצרים און ליין- Link. רק כדי שנבין, במהלך העשור האחרון בארה”ב המחזורים באיקומרס הגיעו ל10 אחוז מסך הקניה, במהלך הקורונה, הייתה עליה של 11 אחוז- זאת אומרת מה שקרה בעשר שנים, קרה בשלושה חודשים– זו טרנספורמציה! תחשבו על כך שלפני הקורונה אחוז הרכישות באון ליין של מוצרי צריכה בסיסים ומזון עמד בארה”ב על שני אחוז, ובתוך שבועות ספורים עלה ל20 אחוז! הסשן הזה הוא קולקצייה סופר מעניינות של דעות מאנשי שיווק מובילים בחברות יצרניות, שווה להקשיב.

סקוט גלאווי. אני חושבת שלפחות חצי מהקהילה העסקית בישראל מכירה את סקוט גלאווי בגללי. לאורך שנים הערצתי אותו ודאגתי לדבר עליו ולכוון אליו. אבל, בשנים האחרונות הוא ממנטר מסר באופן קצת מעיק, מדבר שוב ושוב על נושא פירוק החברות הגדולות GAFA כמו קמפיין צבאי. למרות זאת, סקוט הוא מרצה בחסד, ומהווה את אחד העוגנים המשמעותיים בשנים האחרונות בקאן, ובגלל שאני יודעת שהרבה מכם אוהבים אותו מאוד החלטתי גם לשתף את הסשן שלו על מנת שיהיה נגיש עבורכם. Link. סקוט גלאווי מצליח בעשרים דקות לרוץ על 500 קמ”ש ו140 שקפים ולהביא לכאן טיעונים סופר מעניינים ששווה להקשיב להם! לכן, אני ממש ממליצה להקשיב לו.

קריאיטביות ככוח קבוצתי. סשן ממש מדליק ומצחיק שמדבר על איך קריאטיביות נוצרת, עשר דקות של שיח חמוד על המתח בין העולם המסורתי של הקריאטיב והעולם החדש של טכנולוגיה, דטה ודיגיטל. כדאי לכל מי שעוסק בעולם של שיווק להקשיב למילים החכמות של Ronald Ng שמגיע מIsobar אשר משלב בתוך ההסבר שלו כל מיני קייסים מדליקים, שמראים כיצד הטכנולוגיה יכולה לייצר בפועל כוח אמיתי לקריאטיב- Link.


חדש!!! הספר שלי: “המתכון לשינוי” בגרסה דיגיטלית! אם אתם רוצים ללמוד יותר על שינוי, להבין במה זה אומר לנהל תהליכים טרנספורמטיבים בחברה, או מצד שני להבין כיצד תוכלו לטפל בצורה חכמה בטרנספורמציה האישית שלכם. אני ממליצה לכם מאוד לקרוא את הספר שלי שיצא השנה. “המתכון לשינוי”, מדריך אסטרטגי לאתגר של עולם שעובר שינוי על בסיס קבוע.

 

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.