אני מאוד מאמינה בכוחן של הקהילות, בעיני השנים האחרונות ובמיוחד התקופה הנוכחית של עידן הקורונה מחזקת ומחדדת את הצורך ב”דבק הקהילתי”. שבטים שבטים של אנשים, מתחברים סביב: נושא, עניין משותף וצורך – והרבה פעמים יוצרים כוח רב. לאורך השנים אני רואה כיצד ארגונים מחפשים להתחבר עם המותגים שלהם אל הכוח של הקהילה! בין אם ליצור אחת משלהם, או בין אם להתחבר לקיימת כמו גם לבנות יחד עם פרטנרים רלוונטים משהו משותף.
ברשומה הנוכחית, חשוב לי להעביר כמה מסרים חשובים על נושא בניית קהילות עבור מותגים וחברות, ולחשוף אתכם למסקנות ומספרים מעניינים בתחום. אני אתחיל מהגרף שנמצא מתחת לפסקה זו אשר מציג את הסיבות לכך שמותגים רוצים לבנות קהילה און ליין.
כמו שאתם יכולים לראות שלושת הסיבות המובילות הינן: פידבק מלקוחות והשבחת שביעות הרצון מתוך הבנה ששיח ודיון דו כיווני יוצר כוח, היכולת לייצר רעיונות ולתדלק חדשנות עתידית בעולם של מוצרים ושירותים יחד עם הקהילה, ובניית כוח השפעה שעוזר להשביח את היכולת של המותג.
הרבה מאוד פעמים, חברות חושבות על שימוש בקהילות לטובת יחסי ציבור ותקשורת שיווקית, אבל! וזה אבל גדול, יש בכוח של שימוש בקהילות הרבה יותר מכך. קהילה יכולה להוות כלי של “משתמשים על סטרואידים”, חיבור לאנשים שרוצים להיות איתנו ולהגיב לנו על המוצרים והשירותים שאנחנו מפתחים- זו אולי הסיבה המרכזית והמשמעותית ביותר בכלל להיות בקשר עם קהילה. המעורבות עם קהילות מאפשרת כמובן גם ליצור מהלכים תקשורתיים, היא יוצרת “סופר ספרדרים” אשר עוזרים למותג להתפשט במרחב סביב אנשים שמשפיעים עליהם בתוך הקהילה. ואם אתם מסתכלים על השימוש בקהילה כמשהו שמשמש אתכם לטווח ארוך ואסטרטגי, קהילה יכולה להפוך לפלטפורמה שהמותג גדל עליה ואיתה.
ישנן דוגמאות שונות למותגים שיוצרים קשר חכם עם קהילות, ובאמצעות החיבור יוצרים אוגמנטציה ליכולות של החברה והמותג באמצעות אותן קהילות. מוורדפרס שממש בונים את ההמשכיות של המוצר באמצעות קהילת מפתחים עצומה שעוזרת לאותם בעלי אתרים (כמוני) לשדרג כל הזמן את הנוכחות שלהם. Airbnb שבימים רגילים (ולא ימי קורונה) מחזיקה שתי קהילות במיקוד- הראשונה והחשובה בינהן היא קהילת המשכירים, אלו שמשתמשים בפלטפורמה בשביל לבנות עסק וסטרים של הכנסה, ומצד שני “מגה יוזרים”, אנשים שמשתמשים בפלטפורמה הרבה ובכך משפיעים על אחרים- כי הם משתפים את החופשות שלהם, מככבים ומשאירים ביקורות בפלטפורמה ועוד.
במצגת הבאה שמצאתי ברשת, תוכלו לראות הרחבה על הדרך לבנות קהילות, זה תוכן מאוד מענייין ששווה לכם לצלול לתוכו…
חדש!!! הספר שלי: “המתכון לשינוי” בגרסה דיגיטלית! אם אתם רוצים ללמוד יותר על שינוי, להבין במה זה אומר לנהל תהליכים טרנספורמטיבים בחברה, או מצד שני להבין כיצד תוכלו לטפל בצורה חכמה בטרנספורמציה האישית שלכם. אני ממליצה לכם מאוד לקרוא את הספר שלי שיצא השנה. “המתכון לשינוי”, מדריך אסטרטגי לאתגר של עולם שעובר שינוי על בסיס קבוע.