במסגרת הנגשת רעיון המוצרים החכמים – ובתקווה להופכו למציאות גם בעיניכם, החלטתי לארוז לכם בפוסט אחד עשר דוגמאות טובות במיוחד שנתקלתי בהן לאחרונה. הדוגמאות האלה מחדדות את הנושא ומביאות לפתחכם את התובנה- שהמוצר בהחלט יכול להיות גדול מסך חלקיו המקוריים, בכך שהוא מאפשר לאנשים, למשתמשים- לעשות בו שימושים נוספים. בחלק מהמקרים גם הרעיון וגם הפתרון- מגיעים באמצעות הטכנולוגיה, ובמקרים אחרים הפתרונות יגיעו אך ורק מעמדה של חשיבה נכונה שמתבססת על ערך מוסף, ועזרה למשתמש. בכל מקרה נדרש אלמנט משמעותי, והוא : “מנה גדולה” של יצירתיות ויכולת להבחין היטב בצרכים ובדרך שלנו לתת מענה לאותם צרכים דרך שכבה שימושית שנוספת על גבי המוצרים. הפוסט הזה למעשה ינגיש לכם עשר דוגמאות כאלו, כשעל כל דוגמא אספר בקצרה ואתן לכם לצלול בעצמכם אל הסרטון של המהלך על מנת שתוכלו להתרשם כטוב בעיניכם.
פיליפס, הופכת את התאורה בביתנו למערכת שמאפשרת לנו שליטה– ובכך מקדמת בצעד משמעותי את תפיסת הבית החכם. זאת באמצעות אפליקציה שמאפשרת לשלוט באורות הבית דרך הסמארטפון או הטאבלט. שירות שמובנה על תקשורת Wi-Fi- שנותן ללקוחות כלי שמעביר את השליטה לידיים שלהם. דרך הכלי הזה האור בבית שלנו מנוהל משלט רחוק והעוצמה של התאורה נקבעת על ידנו. ניתן להחליף גם את העוצמה וגם את צבע התאורה.
נסקפה- הופכת את צנצנת הקפה שלנו ליותר מסך חלקיה, באמצעות מכסה שהוא למעשה טיימר שמכוון ליקיצה בבוקר. צנצנת הקפה הופכת לשעון מעורר- וכשאנחנו לוחצים עליה אנחנו קולטים ריח טוב של קפה שעוזר לנו להתגבר על ההתנגדות לצורך לקום מהמיטה. כרגע, המהלך הזה הינו בפיילוט- מושק לקהילה של מצומצמת של משפיענים. חשוב גם לומר, המכסה מודפס : לא פחות ולא יותר, במדפסת תלת ממדית !
ציפוטלה- דווקא לא משתמשת בטכנולוגיה, אלא יותר בחשיבה יצירתית ש”יוצאת מהקופסא”. הרעיון מאחורי המהלך אומר שהכלים שציפולטה מגישה בהם את האוכל- צלחות, כוסות, מארזי טייק אוויי- יכולים לשרת יותר מהפונקציה הבסיסית עליה הם עונים היום. ואיך נהפוך את הכלים הללו ליותר מעניינים ? על ידי הדפסת סיפורים ושירים על גבי הכלים! בכך ציפוטלה מעשירה את זמנם של הלקוחות עם ערך מעניין ורבוד- שנוסף לחוויית הסעודה !
הנה לכם דוגמא למותג שמקדם את הרעיון של פרסונליזציה וקסטומיזציה אל השלב הבא ! וזאת על ידי אפליקציה שמכוונת לבני נוער, מגזר צעירים, ומאפשרת להם להחליט מה יודפס בפועל על החולצה שלהם באמצעות יישום בסלולר. אין חידוש ברעיון של הדפסת תוכן אישי על חולצה- אבל החיבור שלו למימד הדיגיטלי, וכן למקום האופייני לצעירים להימצא בו (הסלולר) למעשה מרענן את הרעיון הישן עם רוח חיים חדשה. לזה אני קוראת יוטיליטי שמייצר מעורבות, תוך הפיכת המוצר לחכם יותר דרך התפיסה הפרסונאלית.
בעיני זה הרעיון המוצלח ביותר בו נתקלתי לאחרונה– איך למעשה מרכיבים במוצר אלמנט שהופך אותו לחכם הלכה למעשה ? על ידי פקק שמורכב על בקבוקי השתייה שלנו ומזכיר לנו לשתות כל שעה ! על הפקק מורכב טיימר קטן שאנחנו יכולים לתזמן באופן אישי וכל שעה הטימר יקפיץ לנו דגל שמזכיר לנו לשתות. אין ספק שזוהי דרך פשוטה, חכמה ומתיישבת על צורך סופר חיוני לאדם- ואיתו מן הסתם נשתף פעולה !
הנה לכם דוגמא מגניבה של קוקה קולה– למוצר שמכריח אנשים לעשות דברים יחד. דגם בשיטת ה”וונדינג משינז” שמוצב במסדרונות האוניברסיטאות, עם פקק שניתן לפתוח אותו רק בתנאי ששניים שותים… על זה נאמר- מוצר חכם שמכריח חיבוריות בין אנשים !
אדידס- הולכת בעקבות הטרנד של ניקי, ומחפשת לאתגר את עצמה בעולם של- מוצרים חכמים. היא משכללת את כדור המשחק באופן שיהיה מחובר ויאפשר למשתמש לקבל מידע על הביצועים שלו ישירות לאפליקצית מובייל.
מגש אפסון לביצים– סופר חכם שמאפשר לאנשים שמתכוונים לרכוש ביצים לקבל מהמגש חיווי מיידי, על כמות הביצים בבית, מצב הביצים, מתי פג תוקפן. פוש נוטיפיקישן שמזכיר לנו לקנות ביצים בזמן- לפני שיאזל המצרך במקרר ועוד פרטים משלימים. על הקייס הזה גם כתבתי פוסט מפורט, למי שרוצה לקרוא רצ”ב- Link.
זאת דרך מדהימה- להפוך מוצר סתמי לחכם : מתקן לנייר לניגוב ידיים הופך לעיתון חי ! עיתון און לייני במקסיקו שרצה להגדיל את התפוצה שלו. איך הוא עשה זאת ? בדרך מקורית בהחלט ! הוא התקין בשירותים ציבוריים בתוך מתקן של הניר לניגוב ידיים- רכיב עם יכולת הדפסה בזמן אמת על הניר באמצעות אינטרנט שמחובר בסנסורים לWi-Fi: מי ששולף את הנייר מקבל בזמן אמת את הכותרות של החדשות שמודפסות עליו ישירות, באופן ששנייה לפני שאנחנו מנגבים את הידיים נספיק לקרוא את החדשות ! על גבי הנייר הם הדפיסו QR Code שמאפשר להיכנס ישירות לאתר האון לייני של העיתון- ובכך לעודד בפועל ססקרייבל חדשים !
ואחרון חביב- הנה לכם דוגמא איך מפות הופכות למשהו נוסף, מפה הדו ממדית הופכת לתלת ממדית באמצעות הטכנולוגיה, וכן באמצעות רעיון הדטה שהופכת לאוגמנטד אבל לא סתם אוגמנטד, אלא שכבה רבודה של מידע שמאפשרת לאנשים לדעת יותר על המציאות הפיזית דרך הדיגיטל. זוהי דוגמא נהדרת להתחדשות פנימית, כך שמוצר שקיים מאות שנים- המפה, יכול להפוך למשהו חדש לגמרי ואף מרגש !
מילת סיכום, אישית מאוד נהניתי לרכז לכם את הדוגמאות ברשומה הזו כמפגן מייצג אחד שיעביר לכם את המסר בחדות. המוצר כשלעצמו הופך בעצם לאובייקט חכם וגדול מסך חלקיו, וזה יכול להתגלם באמצעות הטכנולוגיה, או בזכות רעיונות טקטיים יותר פשוטים. אבל דבר אחד מרכזי נידרש תמיד- והוא מוח יצירתי וחכם שיודע לשקוד היטב על צרכים אמיתיים שאיתם קרוב למדי שאנשים יהיו מוכנים לשתף פעולה !