Digital Smart | Israeli Sites
שנת 2020 גרמה לכולנו לטייל יותר באתרים, ולהפוך את הדיגיטל לרצפה הקמעונאית שלנו הלכה למעשה! זו מגמה שממשיכה גם בימים אלו, כי כמו שאנחנו מבינים- ההרגלים כבר מושתתים ומה שעשה לנו “נעים בגב” ממשיך לשרת אותנו גם במציאות ההייברידית. חשבתי שיהיה נכון לשתף אתכם בסיור שוק של אתרי איקומרס ואתרים און ליין מסחריים שעושים דברים מעניינים- קטנים, בינוניים וגדולים ששווה ללמוד מהם ולאמץ לארגז הכלים שלכם! אז בואו נצא יחד לטיול באתרים ששלפתי שבעיני מייצרים דברים מעניינים.
לאוקסיטן. זה אתר של מוצרי טיפוח שאישית אני מאוד אוהבת. קשה מאוד להתחקות אחרי החוויה ברצפה הקמעונאית ועוד יותר כשמדובר במותג כמו לאוקסיטן, אבל בכל זאת משהו מצליח להתחקות אחר החוויה ולעשות את זה כייפי ומריח טוב תרתי משמע למשתמש. יש באתר שת”פ מדהים בעיני עם “בי מי” שמאפשר לכם להעביר הלאה את הקניה שלכם לחברים שאתם רוצים לצ’פר. ל-BUYME יש מוצר שהם מטמיעים בבתי עסק, והוא מייצר לבית העסק יכולת של גיפטקארד. הטכנולוגיה היא של BUYME ומוטמעת באמצעותם, ועבור בית העסק מדובר במקור הכנסה נוסף. הפיצ’ר הזה פשוט חכם, ומגדיר “רווניו סטרים” חדש ומעניין עבור אתרי און ליין, ומצד שני ערך עבור המשתמש (אני).
שופרא. רשת של חנויות נעליים סופר צבעוניות ומדליקות, אשר מנסה לקחת את החוויה האוף ליינית המיוחדת ולהעלות אותה אל המרחב הדיגיטלי. מעבר לכך שהאתר כייפי לגלישה עם מגוון עצום שעונה לכל צורך- צריך להתעכב בשופרא און ליין על השפה. הטקסט כולו כתוב באנושיות, בסיפוריות, בדרך אחרת שגורמת לכם ל”סטיקינס” באתר רק בשל זאת. זו דוגמא נהדרת בעיני לכוח ולמשמעות של “מיקרו קופי”, או כמו שאני אוהבת להגיד: “מיקרו לייף”.
Tabit. טביט היא לא אתר ספציפי, אלא פלטפורמה עבור מסעדות ועסקים מתחום האוכל- ובעיני בשנת הקורונה הם עשו קפיצת מדרגה מדהימה ששווה להתעכב עליה. בחוכמה רבה ובמתוחכמות דיגיטלית ויצירת מסע וחווית לקוח נהדרת הם מספקים לעסקים תשתית לבנות את העסק שלהם במרחב האינטרנטי. זו דוגמא נפלאה לעסק שלקח את המציאות הקודרת של הקורונה והפך אותה להזדמנות אמיתית. הן בצד של הלקוח, והן בצד של העסק מצליחים לשמר באמצעות הפלטפורמה של “טביט” את חווית המשתמש ולהפוך את רעיון ה”טייק אאוט” לחוויתי וכייפי.
אל על. יש משהו מדהים בעיני בעסק עם תנודות כל כך קשות כמו תחום התיירות ובמיוחד טיסות ותעופה בזמן הקורונה- ואיך מותגים מסויימים לוקחים בעלות על: מידע, תקשור, הסברתיות. למעשה, לא כייף לטוס כמו פעם לפני הקורונה, אבל זו הופכת להיות לחצי מהבעיה מהרגע שאנחנו מבינים עם מה אנחנו מתמודדים. אני חושבת שאל על לקחו את הרעיון צעד אחד קדימה, ועוזרים ללקוחות שלהם להבין ולתאם ציפיות לגבי טיסות בעידן הקורונה. כך, הסברה הופכת לכלי תחמושת מצויין ואיכותי עבור הצדדים כולם.
קסטרו. למדתי בזמן הקורונה לקנות יותר און ליין בכל הקשור לביגוד ואופנה (למרות שאני מאוד דיגיטלית, לפני הקורונה נהנתי הרבה יותר לקנות בגדים בחו”ל באוף ליין :-). קסטרו מבחינתי בהרבה מובנים זה גילוי טוב (יש גם כמה דברים לא טובים ולא נתעכב עליהם בפוסט הזה). אחד הדברים המעולים בעיני הוא לתפוס את שימת הלב של הרוכש בזמן האמת, לאפשר ללקוחה להבין על מוצרים שיש באתר ממש בשלב הרכישה עצמה. אני עדיין לא נתקלתי באפסייל כל כך חכם שיושב ממש על עגלת הקניות בזמן הרכישה- שאפו על כך.
קסטרו. עוד פיצ’ר נהדר שיש באתר של קסטרו הוא אפשרות הרכישה עם ביט של בנק הפועלים, שממש מוטמעת כחלק מהחוויה באופן אינטגרלי ועוזרת לנו בקליק אחד פשוט להשלים את הרכישה- הברקה כייפית בכל מובן המילה!
אידיגיטל. מי שמכיר אותי יודע שאני חולת על כל המוצרים של אפל, ואני חושבת שבאידיגיטל הגדילו לעשות שיצרו מימד נוסף לכל המכשירים של החברה- מהשבועות האחרונים אתם יכולים לרכוש באתר גם מוצרים משלימים שמכניסים צבע לאייפון הלכה למעשה! אפל עבדו על פיתוח עסקי של חנויות פיזיות ונוכחות באון ליין שמאפשרת לכם לרכוש כיסויים מעוצבים שעוזרים לנו “להלביש” את האייפון בבגדים שונים לפי המצב רוח, האופנה ומזג האוויר.
גוליבר. תקופת הקורונה מדגישה עד כמה צריך לחשוב גמיש! גמישות זה שם המשחק, ובעיני מקסים וחכם שבגוליבר מכניסים את זה ממש במוצר. כמו שאתם יכולים לראות ישנו מוצר FLEX שכשמו הוא- פלקסבילי ומאפשר ביטולים, דחיות וכולי בהוספת תמחור שמגן על הקניה שלכם.
זארה הום. האתר של זארה הום בישראל הושק בזמן הקורונה, וחידד לנו אולי את אחת התובנות המשמעותיות ביותר של העידן הנוכחי- אני קוראת לו “העשור של הבית”. כולנו מבינים עד כמה בית נהיה חשוב ומשמעותי, ואתרים כמו זארה הום עוזרים לנו להשביח את פיסת אלוהים הקטנה שלנו. אחד הדברים המדהימים באתר בעיני הוא שכבת התוכן שגם מייצרת ערך סופר משמעותי לגולש, גם עושה עבודת SEO נהדרת שכן במקום לדבר למנועים ולנסות לעבוד על גוגל בשביל להשיג מיקומים טובים, מצליחים להשיג כאן תוצאה נהדרת שמבוססת על ערך אמיתי לאנשים. החיבור בין מתכונים לבין הגשה שקשורה במוצרים שנמכרים באתר מרחיבה את מקורות ההשראה ועוזרת ללקוח תרתי משמע.
נספרסו. יש דבר אחד שהתחלתי לקנות באון ליין ולא אפסיק גם כשהקורונה הזו תתנדף מהחיים שלנו וזה- קפסולות קפה של נספרסו. ויש בנספרסו מעבר ליעילות של האתר דבר נוסף מדהים בעיני, החברה משווקת בצורה חדורת מחשבה את נושא האחריות התאגידית שלה, ואת החשיבות לנושא הקיימות, היא נותנת לנושא מקום של כבוד וגורמת לכך שהמשתמשים ירצו למחזר את הקפסולות ואת המכונות על מנת לשמור על כדור הארץ שכן הוא כדור הארץ של כולנו. בעיני, גם מחשבה מעוררת השראה וגם חיבור מופלא לאקטים אקשניבילים ואמיתיים.
טרמינל איקס. טרמינל איקס בעיני עובדים בחוכמה בהרבה מישורים, אבל אני רוצה להזניק לכם לכאן אחד שנראה קטן אבל הוא גדול וסופר משמעותי בעיני. במגוון של מוצרים תוכלו לראות שטרמינל מכניחים לכם את הערך של המועדון עבורכם ומנגישים את מספר הנקודות שתוכלו לצבור מעצם העובדה שאתם לקוחות נאמנים שקונים שוב ושוב. עצם העובדה שהמידע חשוף, מונגש בפשטות – יוצרת בעיני מניע לפעולה, והכי חשוב אמון שגורם לריטנצ’ן שוב ושוב.
————————————————————————————————-
הספר החדש שלי באוויר! הספר החדש שלי יצא לאור. חודשים של שינוי, לידה מחדש של המציאות…הסיפור המצרפי של החודשים בתוך הקורונה. השיעורים הגדולים והקטנים שלקחתי בדרך ועל רמת היכולת שלי להתמודד עם השינוי. יומן בן עשרות ימים מוגש לכם ללא מסכות – חשוף. כך נראה שינוי. למי שרוצה לרכוש רצ”ב לינק-Link.