לפני כמה שבועות נשאלתי איזה עיתון אני קוראת. חשבתי שנייה בטרם השבתי אוטומטית את התשובה הרגילה : שבתחום המקצועי אני קוראת – The Marker, כלכליסט, אקונומיסט או eMarketer. אבל בעיקבות השאלה הזו קלטתי שהמציאות מספרת על שלב מתקדם בהרבה יותר ומייד כשהבנתי זאת עניתי : אני קוראת Twitter וFacebook. חשבתי לנכון להסביר לכם מה עומד מאחורי התשובה ולהראות לכם שלא מדובר בדאחקה אלא – בשינוי תפישת התכנים כפי שאנחנו חווים אותם יומיום המצביעה על שינוי לגבי צרכנות הקריאה שלנו ולגבי המידע אליו אנחנו נחשפים.
במהות : השינוי אומר – אני נחשף אל התוכן באותה הנקודה שממנה התוכן צף אלי ואני לא בהכרח צריך לחפש אותו, בנוסף : מנוע החיפוש של התכנים שלי הופך מיום ליום לחברתי, מותנע מכוח בחירות של אחרים ומפנה אותי למקורות שכפי הנראה לא הייתי מגיע אליהם בדרך אחרת. לכן, קראתי לפוסט הזה : Facebook העיתון שלי – כי כאן למעשה אני נחשפת לתכנים ומגלה תובנות, טיפים, פיסות מידע חשובות. במושגי המדיה – הFlow של הFeed שלי ממלא אותי בעניין וגורם לי בפשטות לקרוא יותר מהמורגל ובפועל – גם לדעת יותר.
היה לי חשוב לחשוף אתכם למספר עמודי עניין, מאלו שמשנים לי את הFeed ומוסיפים לי דעת, כאמור. ראוי לציין כי כל מה שתקבלו למעשה תלוי בבחירה הראשונית שלכם : סוג החברים שלכם, סוג העמודים אותם אתם עוקבים יכתיבו את התוכן שיוצף אליכם. אי לכך עליכם להשקיע מעט מחשבה בתכנון סוג התכנים אליהם אתם רוצים להיחשף ובכך להבטיח שאכן תשוגר אליכם המנה הנכונה והאיכותית ביותר.
להלן מבחר עמודים שאני ממליצה לכם לעקוב אחריהם בFacebook – אלו עמודי עניין שבאמצעותם תוכלו להפיק מהנוכחות הפייסבוקית שלכם תוצאות מיטביות כערך מוסף וידע ויסללו לכם את הדרך לגדול מבחינה מקצועית.
Viktor Egelund | אחד העמודים הקסומים בFacebook המציג תפישות עולם הקשורות למדיה, חדשנות לעולם המודרני ולתקשורת. ויקטור משתמש בתכיפות רבה בכלי הNotes כבלוג לכל דבר בFacebook וכל פרסום שלו הוא פנינה חדשה של מידע כללי וידע מקצועי. שווה לכם גם ללכת ולחקור במאגר התכנים הישנים שלו, שם תמצאו אין ספור הגיגים ורעיונות – הוא גם ממתג בטאב מיוחד את עשרים הפוסטים המובילים שלו. במידה שתרצו לקבל “מנת ויקטור” – רצ”ב לינק |
eMarketer | אחד ממקורות המידע החשובים ביותר בעולם הרשת – ניו מדיה, מחקרים, וובינרים, פוסטים וראיונות עם אנשי מפתח בתעשייה. רצוי מאוד להיות מנויים על העמוד הזה ולקבל באופן שוטף אשד של אינפורמציה משמעותית ומועילה. חשוב לציין כי יש לרשות המתחם הזה שפע נתונים המוצגים במבט סטטיסטי ובגישה מחקרית, כולל גרפים שיכולים לשמש אתכם ככלי משמעותי לריכוז תובנות ולהצגתן מול אחרים.
Harvard Business Review | עוד מקור ידע משמעותי הכולל את המדיה בנילווה להוצאת הספרים מטעם גוף זה. ישנם בעמוד זה פרסומים של מחקרים, פוסטים ערכיים וכתבות אחרונות – חשוב לציין כי גם בדוגמא זו וגם בדוגמא של מקורות הידע והמידע האחרים ישנו נתון משמעותי המביא בחשבון את הממד החברתי של הדיאלוג ברשת. – השוני בין מעקב אחר התוכן במתחם זה המבדיל אותו מהאופציה של יצירת RSS פשוט או רשימות טיפוסיות של גוגל רידר הוא האפשרות המרתקת להיחשף לתגובות של הקוראים וללמוד מהן – לא פחות מאשר התוכן המוצג פרונטאלית. למעשה, העמודים הללו הופכים לכלי פורום – כלי שיחה ודיאלוג בין-תחומי המרחיבים את הנושא הרבה הרבה מעבר לתוכן המקור “הרשמי”.
Digital Buzz | אחד הבלוגים המשמעותיים ביותר סביב עולם הדיגיטל : דוגמאות, קייס סטאדיס ובנצ’מארק מצוינים מהם תוכלו לשאוב רעיונות ולהטמיע אותם במהלכים שלכם. העולם החדשני מלא עניין, ידע ויכולות – וחלק גדול מהעבודה היא לדעת לראות מה קורה ברמה הגלובאלית ומתוקף ההסתכלות הזו לפרוש כנפיים דהיינו להמריא לגבהים חדשים ברמת העשייה.
AllFacebook.com | כל שינוי בFacebook, כל תזוזה, כל תוספת וכל מחקר מעניין נמצא במרכז ידע זה. טוב אולי לא בצורה מושלמת – אבל בהחלט רוב הנתונים . למי שמתעניין במתחם ורוצה לדעת על השינויים המתקיימים בו על התובנות המשמעותיות וכן הלאה… חשוב שתעקבו אחריו. אמנם, אפשר להיכנס לבלוג שלהם באופן יומיומי כפי שאני נוהגת אישית כהֶרְגֵל שסיגלתי לעצמי – אבל גם בשיטת המעקב הכללי השומר על “קשר עין” מתמיד אחר עמוד האוהדים הזה תוכלו להבטיח כי תחשפו למכלול התכנים. חשוב עוד לציין כי כדאי לעשות מדי פעם Like לתוכן מסויים או להגיב בפועל על מנת שתבטיחו שאכן התכנים יצופו לכם בFeed.
Brian Solis | אפשר להגיד עלי שאני מאוהבת בדמות. זהו אחד האנשים שהשפיעו עלי ברמה הגבוהה ביותר ברשת. איש החזון והיצירה בכל תחומי הקריאטיב והאסטרטגיה. בריאן סוליס הוא בהחלט משכמו ומעלה כאחת הדמויות הבולטות והמשמעותיות ביותר בעולם הדיגיטל – מה שמקסים בעמוד שלו בניגוד לבלוג שבחזקתו הוא השיתוף היומיומי שהוא חולק עם קהל קוראיו ברשמים מטיוליו לרֶגֶל הכנסים בהם הוא פעיל, בחלומות שהוא מטפח ובסרטוני וידאו בהם הוא לוקח חלק. מן הראוי שתעקבו אחריו כי בהחלט יש מה לקחת !
מילם סיכום | חשוב לי להדגיש כי מטרת הפוסט הזה היא לאו דווקא להפנות אתכם באופן פרטני לאתר מוגדר, דהיינו שתעקבו אחר ששת הדוגמאות שצירפתי לכם, אלא לתת לכם טיפ, רעיון מפרה המתייחס לגישה צרכנית חדשה אל המידע המוזרם לעֶבְרֵנו. יש כמובן מאות אלפי עמודים היכולים להתאים לתחום העניין שלכם ולעזור לכם לקבל עליו אינפורמציה בדרך אחרת – המוגשת לפה “בכפית”. העמודים שמניתי הם רק חלק קטן מהבחירות שלי והם מייצגים את סוג התכנים ומדגימים את השיטה החדשה לקבלת אינפורמציה חַדְשוֹתית מאיכות שונה. צאו לסיור במבוכי הFacebook , תקלידו בשורת מנוע החיפוש את התכנים שברצונכם למצוא – נתבו את החיפוש לבחירת עמודי אוהדים המקובלים עליכם כדי שהתוצאה תיקלע לעולם התוכן שנמצא בזיקה ישירה לקטגוריה שלכם. בהצלחה ובאיחולי קריאה נעימה.
גישה מעניינת..
בגדול אני מסכים עם שכתבת – אבל שימי לב שכל המתחמים שציינת פה הם גם אתרים/בלוגים עצמאיים.
כלומר, הם אמנם נותנים לך את העדכון על פוסט/ידיעה חדשים דרך הפייסבוק (ולפעמים מתנהל שם גם דיון), אך לרוב מדובר בהפניה לבלוג או אתר הבית.
אני לא רואה בכך איזשהו שינוי דרסטי בצריכת תכנים (אחרי הכל, רובנו עוקבים אחר בלוגים כאלה ואחרים בשנים האחרונות בנוסף למדיה ה”מסורתית”).
זה יותר מתאים לצריכת עדכונים שהשתנתה, פעם היינו צריכים להתעדכן באמצעות כניסה יומית לבלוג, הרשמה לניוזלטר או RSS. היום אנחנו פשוט מתעדכנים בערוצים החדשים.
מיכאל ההבדל הגדול הוא שזה מגיע לך בפיד בטוויטר או בפייסבוק / אתה יכול לארגן את זה ברשימות ויותד מהכל אתה מקבל על התוכן אינפוטים מהמון אנשים שונים שיוצרים למעשה סביב התוכן תוכן משלים על נקודות מבט שונות .
ההבדל הוא באמת כנראה נושא האינפוטים..
כי כמו שרשמתי, נראה לי שההבדל הוא בעיקר בצורה שבה אנחנו מקבלים עדכון על משהו חדש.
למרות שלגבי נושא האינפוטים, אפשר להשוות גם טוקבקים (אם כי בפייסבוק/טוויטר אתה יודע מי מהאנשים הקרובים אליך הגיב והדברים לא נעשים בעילום שם)…